ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

ИнфлаЗим / InflaZyme - 60 капсули 500mg

Фибрин е неразтворим протеин, който тялото произвежда в отговор на кървене или възпаление. Фибрин изпълнява важни функции в организма, включително и съсирването на кръвта и заздравяването на раните.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201611169
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
Веге капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ ЯДКИ
ВЕГАН

Какво представлява фибринът?

По време на процеса на съсирване на кръвта, белтък, наречен фибриноген, се превръща във фибрин, който от своя страна образува слой от съединителна тъкан от вътрешната страна на повредения кръвоносен съд. За да направят това, фибриновите нишки се оплитат в структура, наподобяваща мрежа, около повредения съд и тази структура се втвърдява, образувайки "кръпка", или малък съсирек, за да се предотврати по-нататъшно увреждане.

Въпреки защитната си функция прекомерното количество фибрин може да причини повече вреди, отколкото ползи. Високото ниво на циркулиращ фибрин има потенциал да ускори образуването на съединителна тъкан, да увеличи образуването на съсиреци, които да попречат на нормалното движение на кръвния поток. Това може да доведе до увеличаване на вискозитета на кръвта, подуване, оток, болка, хронично възпаление и по-сериозни фиброзни състояния или сърдечно-съдови инциденти.

Според изследователския институт "Скрипс" обикновено се приема, че устойчивостта на фибрин в допълнително образуваната клетъчната матрица (съединителна тъкан) насърчава фиброза, както и че степента на фиброза е зависима от протеази (протеин-асимилиращи ензими), които премахват фибрин. Фиброзните заболявания се появяват, когато нормалното протичане на този процес е нарушено и излишният фиброзен материал се натрупва в тъканите.

Протеазите в ИнфлаЗим поддържат нормални нива на фибрин, нормален вискозитет на кръвта, нормално кръвообращение и спомагат за поддържане на адекватен имунен отговор при възникване на различни възпаления.

InflaZyme – в помощ на кръвообращението и при възпаление

В състава на InflaZyme влиза оригиналната формула Neprinol ®, която включва SEBkinase® (стомашно-устойчиви серапептаза и натокиназа). Съществуват множество имитации, но AST Enzymes е производителят на оригиналната формула.
SEBkinase обединява две стомашно-устойчиви фибринолитични протеази: PerEnzyme SP ®, (Серапептаза) и NattoSEB ® (натокиназа без витамин К, витамин който подпомага кръвосъсирването). Пълният набор от протеолитични ензими, липаза, CoQ10, билки и минерали в InflaZyme допълнително подпомага действието на SEBkinase. Крайният резултат е цялостна системна ензимна смес, създадена да поддържа нормално здравословно кръвообращение.
ИнфлаЗим също така поддържа здравословни нива на С-реактивен протеин (CRP) – маркер за възпаление, чиито нива дават информация при възникване на висок рисков фактор от възпаление и сърдечно-съдови заболявания. В допълнение производството на цялата системна ензимна смес е сертифицирано по ISO 9001:2000 и в съответствие с Добрите Производствени Практики /GMP /, осигурени от използването на специално разработена Биоактивна Протеин Пептидна система /BPPS/ за производство.

Серапептаза и Натокиназа: Защо е важно?

Повечето марки натокиназа и серапептаза, предлагани на пазара, не са стомашно-устойчиви, което означава, че могат да загубят значителна част от фибринолитичната си активност и ефективност, попадайки в киселинната среда на стомаха. Устойчивостта на нашата марка ИнфлаЗим SEBkinase позволява на тези чувствителни ензими да оцелеят в киселината среда на стомаха и да преминат в кръвообращението в състояние на високи нива на активност.

Стомашно-устойчивите ензимни форми ще се разпаднат едва след навлизане в алкалната среда на червата. Ако използваната от Вас формула ензими не са стомашно-устойчиви, Вие вероятно давате парите си напразно.

Как фибринолитичните активни ензимни единици са свързани със стомашната устойчивост?

Ензимната активност, измерена в фибринолитични активни ензимни единици, не означава нищо, ако ензимите се унищожават и/или се денатурират във висококиселинните условия на стомашната среда. Нашите периодични лабораторни тестове показват, че серапептазата и натокиназата губят значително активността си, когато попаднат в среда с ниско рН (като тази в стомаха). Произвежданите от нас стомашно-устойчиви натокиназа и серапептаза (съдържащи се в оригиналната SEBkinase формула) показват високи нива на активност при същите условия на ниско рН.

Стабилизация на ензимите посредством BPPS ®

Биоактивна Протеин Пептидна система (BPPS) е система от пептиди, използвани за стабилизиране и подобряване дейността на ензимите.

BPPS системата е разработена от компанията SEB (Specialty Enzymes and Biotechnologies Co) специално за подобряване на ензимната стабилност. SEB използват стабилизатори още от самото начало на производство на ензими през далечната 1957 година. В началото на 90-те години на 20 век SEB постигат изключителен напредък с разработване на системата BPPS.

InflaZyme състав:

ЕнзимиДействие

Натокиназа

(NattoSEB)

Получен от ”нато”, традиционна японска храна, направена от ферментирали соеви зърна. ”Нато” е позната от векове заради положителните си лечебни свойства и по-специално с действието си  върху сърдечно-съдови заболявания. За да се получи „нато”, соята ферментира посредством полезни бактерии Bacillus Natto (понякога обозначавани като Bacillus subtilis Natto). По време на ферментацията бацили произвеждат протеазни ензими, най-важният от които е натокиназата. Подобно на другите протеазни ензими натокиназата има мощно противовъзпалително действие, както и няколко други полезни свойства, включително фибринолитична активност. Изследователят Hiroyuki Sumi открива активния ензим в ”нато” и демонстрира способността му да разтваря съдови кръвни съсиреци. Той назовава този ензим "натокиназа", означаваща "ензим от нато”.
Серапептаза PerEnzymeПолучен от бактериите Serratia marcescens, които първоначално са открити в червата на копринени буби. Бактериите произвеждат ензим, който позволява на копринената буба да разтвори копринения си пашкул и да излезе след метаморфозата. Понастоящем се отглеждат култури от Serratia marcescens за производство на серапептаза чрез ферментация. Многобройни научни изследвания и клинични проучвания свидетелстват за мощните противовъзпалителни, протеолитични (разтваряне на протеини) и фибринолитични (разграждане на фибрин) свойства. Изследванията показват и че съединителна тъкан, образувана при възпалителен процес, значително намалява, както и че протеините, получени вследствие на възпалителния процес, се усвояват ефективно. Серапептазата е протеазен ензим, който се използва в Япония и Европа в продължение на четири десетилетия заради неговото противовъзпалително действие.
БромелаинПротеолитичен ензим, намерен в плода на ананаса (Ananas comosus); известен с неговите храносмилателни и противовъзпалителни свойства. Добър заместител на ензимите с животински произход пепсин и трипсин, като подобно на тях има системно подпомагаща активност и  висока храносмилателна активност, но за разлика от ензимите с животински произход може да действа в широк pH диапазон.
ПапаинПолучен от плодовете на дървото папая, папаин се използва от векове като ефективно средство, подпомагащо храносмилането /хидролитичен протеолитичен ензим/.
ЛипазаРазгражда мазнините в незаменими мастни киселини, необходими за здрави тъкани и клетки.
ПротеазаХидролизира протеини като казеин, желатин, соя, риба и други растителни и животински протеини в по-малки вериги полипептиди (малки протеини) и аминокиселини за по-лесно усвояване от организма.
РутинБиофлавоноид; укрепва и тонизира артериите и вените, има ефективни антиоксидати за регулиране вредите от свободните радикали; подпомага организма да отговори на различните видове възпаления.
АмлаПозната като Индийско цариградско грозде (Emblica Officinalis), естествен ефикасен антиоксидант, както и един от най-богатите източници на усвоим витамин С.
Коензим Q10Основен ензим и кофактор в обмяната на веществата, който е присъщ на организма - произвежда се и се съхранява в черния дроб, бъбреците и сърцето; жизненоважен ензим за производството на енергия; от съществено значение за цялостното здраве на клетките.
Магнезий

Основен минерал, кофактор за извършването на над 350 ензимни операции в организма, важна част от сърдечно-съдовата и нервната физиология. Магнезият участва в отпускане на артериите и спомага за намаляване на кръвното налягане.

Състав в препоръчителен

дневен прием от

 3 капс.

6 капс.

NattoSEB® (натокиназа)

240 mg


480 mg

Serrapeptase EN 

219 mg


438 mg

Бромелаин

180 mg


360 mg

Папаин

159.75 mg


  319.5 mg

Липаза

153.75 mg


 307.5 mg

Протеаза

151.5 mg


303 mg

Рутин

 99 mg 


 198 mg


Амла

75 mg


150 mg

Коензим Q10

15 mg


 30 mg

Магнезий

15 mg


 30 mg


Помощни вещества: стабилизатор царевичен малтодекстрин.

Алергени: не съдържа ядки, рибни и животински продукти.

Препоръчителна доза за дневен прием:

Три пъти дневно по 1-2 капсули, приети 30 мин. преди или 2 часа след хранене.

Ако до 3 дни не се забeлязва подобряване да се увеличи приема на 2 до 3 капсули 3 пъти на ден.

Дневни дози: 20/10 

Продуктът е хранителна добавка. Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

InflaZyme съдържа протеолитичен ензимен бленд и антиоксиданти, сред които мощните протеолитични ензими натокиназа и серапептаза. Тези ензими имат способността да разграждат фибриновите образувания в кръвоносните съдове, лигавиците и вътрешните органи, с което се подобрява кръвообращението и съдовата еластичност. Употребата им подобрява състоянието на клетките, снабдяването на тъканите с кислород и намалява значително риска от образуване на съдови плаки и тромби. Протеолитичните ензими са способни да елиминират микробиални протеинови комплекси, с което се редуцират възпалителни процеси и болкова симптоматика. 

Таня Стоянова 2021-07-29
Препоръчвам!
Благодаря ви! В Хербамедика винаги срещам разбрано отношение, изгодни цени и огромно разнообразие от качествени добавки.