ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Изкарайте излишната вода от себе си

Случвало ли ви се е да се чувствате подпухнали и с подут корем, без да сте прекалили с храната и без да имате проблеми с бъбреците или сърцето? Задържането на течности в организма може да се случи и на здрави хора, но говори за нарушаване на баланса в организма. Честото изпотяване през лятото, приемът на храни с високо съдържание на сол или преумората и стресът могат да бъдат причини за един такъв дисбаланс.

Ето какво можете да направите, за да изкарате излишната вода от себе си.

Пийте повече вода.

Задържането на вода често се дължи на дехидратация, а особено през лятото е необходимо да пием колкото се може повече вода. Водата е естествен диуретик и ускорява нашия метаболизъм и помага на работата на черния дроб и бъбреците. Ако уринирате поне по 10 пъти на ден и течността е бистра, значи приемате достатъчно вода. Ако урината ви е жълта и има специфичен мирис, значи е необходимо да приемате повече течности и вероятно задържате вода.

Ограничете приема на натрий (сол) с храната.

Солената храна може да бъде причина номер едно за задържане на вода, дори и да живеете здравословно и имате добре балансирана диета. Вместо сол можете да добавите към храната прясно изцеден лимонов сок или подправки като целината.

Увеличете приема на калий с храната.

Например яжте повече банани и кайсии, които съдържат необходимите дневни дози от важния минерал калий. За максимален ефект, яжте плодовете винаги добре узрели и пресни.

Намалете или изключете кофеина.

Кафето, шоколада, дори суровото какао и зеления или черен чай могат да доведат до задържане на течности в организма.

Пийте билкови чайове, прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци.

Особено полезни в случая са храните богати на витамин А и витамин С. Такива естествени диуретици са моркови, магданоз, копър, целина, домати, череши, ябълки, всички цитруси. Червената боровинка помага на пикочния мехур и често бива включвана в натуралните хранителни добавки за по-добро уриниране.

Винаги можете да включите хранителни добавки, които подпомагат работата на черния дроб и бъбреците.

Ликуид Оф (Liquid Off) е дренатор, който бързо освобождава задържаните течности и токсини, допринася за намаляване на обема без да застрашава водния баланс на вашето тяло. Той притежава силен циркулаторен ефект, предназначен за освобождаване на задържаните течности. Ликуид Оф е комбинация от внимателно селектирани екстракти на растения и билки, действащи по най-добрия начин за постигане на троен ефект - дренаж, детоксикация, отслабване.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ