ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Излекувай тялото си чрез Флекс Код

Pain_elbowГлюкозаминът е естествено съединение, което може да се открие в рамките на ставите ни. Направено е от свързани заедно вериги на захари и протеини. Неговата функция в организма позволява да се придвижваме без болка в мускулите, колената и костите. Глюкозаминът притежава естествени противовъзпалителни и анти-ейджинг свойства. Една от най-популярните добавки, взимана от хора със ставни и костни болки, той помага в лечението на честите нарушения, свързани с възрастта, като артрит и остеоартрит. Той може и да помогне за подобряването на храносмилането и здравето на червата, движението, като цяло здравето на ставите, дори и при здравите хора, които нямат хронични, ставни или чревни разтройства. Без точното количество глюкозамин, ежедневните движения и задачи, ще бъдат много по-трудни и болезнени. Тялото се нуждае от него за синтеза на някои протеини и липиди, които участват в строежа на много важни тъкани, особено хрущялите. По този начин глюкозаминът играе важна роля в изграждането на нашите стави, сухожилия и ставни връзки. В допълнение, той спомага образуването на течности, които обграждат ставите  - синовиална течност. Друга полезна негова функция е спомагането за образуване на съединителна тъкан, като по този начин спомага за правилната функция на имунната система. КАК РАБОТИ ГЛЮКОЗАМИНЪТ? Повечето от направените изследвания върху глюкозамина, са съсредоточени към предимствата на глюкозамин сулфата, естествен химикал в човешкото тяло. Изследователите смятат, че с помощта на добавка, на базата на глюкозамин или чрез естествени източници, като костен бульон, се увеличава плътността на хрущялите и количеството течност, която заобикаля нашите стави. Глюкозаминът е аминозахарид, спомагащ за създаването на хрущяли от съединенията агрекан и протеогликан. Тъй като влошаването на ставите и загубата на хрущялна плътност са първите симптоми за остеоартрит, може да се обясни защо глюкозаминът е толкова важен. Той по естествен начин облекчава симптомите на заболяването. Според проучвания, глюкозаминът помага по следния начин:
 • намалява възпаленията и подпомага подобряването на автоимунните заболявания
 • запазва здравето на ставите
 • намалява болката и чувствителността на ставите
 • защитава и поправя чревната флора
 • подобрява симптомите на раздразнения стомах, проблемите с пикочния мехур и червата
 • лекува възпалението на червата и синдрома на пропускливите черва
 • възстановява по-бързо тъканите и костите след счупвания и наранявания
Не забравяйте, че най-често препоръчваната форма на глюкозамин е Глюкозамин сулфат. Сулфатът играе важна роля за здравето на ставите, защото подпомага произвеждането на ценни тъкани. ПОЛЗИ ОТ ГЛЮКОЗАМИНА
 1. ayurvedic-pain-relief-oil-809196Помага за подобряване на здравето на ставите. Глюкозаминът е една от най-добрите добавки за подпомагане на здравето на ставите и намалява симптомите, свързани с дегенеративни заболявания, като остеоартрит. Стареенето, естествено въздейства на силата и издръжливостта на ставите, обикновено причинени от загубата на важни тъкани и последвала болка. Глюкозаминът забавя влошаването на ставите, освен това предлага и други предимства, които предписаните болкоуспокояващи не могат, например понижаване на хроничното възпаление и подобряване на здравето на храносмилателната система. Резултатите от приема му се различават от човек на човек, но употребяващите го в дългосрочен план, често съобщават за облекчаване на болката, като така се избягват редовните прегледи и употребата на силни медикаменти. almond-oil-aids-digestion
 2. Улеснява храносмилането и подобрява възпалителните заболявания на червата. Глюкозаминът е полезна добавка за подобряване на храносмилателната функция и възстановяване на лигавицата на стомашно-чревния тракт. Дори е доказано, че е ефективен при синдрома на пропускливите черва, състояние, което включва преминаване на хаотични частици храна и протеини (глутен, токсини и микроби) в кръвния поток, чрез малки отвори в лигавицата на стомашно-чревния тракт. След като тези частици навлязат в кръвообращението, предизвикват възпаления или влошават имунните реакции в организма. Те биват: хранителна чувствителност, артрит и възпалителни заболявания на червата. Добавките на базата на глюкозамин, помагат за подобряване на повредените тъкани и намаляват възпалението, свързано със заболявания на червата, изключително болезнени и трудни за лечение. Добавките помагат за подобряване на лигавицата на пикочния мехур, стомаха и червата.
 3. imagesМоже да помогне за облекчаване на дисфункцията на темпоромандибуларната става. Проблемите със ставата на челюстта е често срещана при младите хора или при тези на средна възраст и се характеризира с чести болки в челюстта и врата, главоболие и проблеми със съня. Тази дисфункция засяга ставата, която свързва челюстта на черепа и позволява на главата да се движи нагоре и надолу, наляво и надясно, без болка. При влошаване на това състояние, симптомите се влошават, например болки при говор или хранене. Проучванията показват, че глюкозаминът облекчава тези симптоми и болката при хората, страдащи от артрит или възпаление на челюстта.bone-pain
 4. Подпомага облекчаването на болката в костите. Много хора с болки или ниска плътност на костите, или анамнеза зафрактури, могат да се възползват от приемането на глюкозамин, който подпомага заздравяването и устойчивостта им. Това е особено вярно, ако пациентите страдат от болки в ставите или дадена форма на артрит. Някои данни показват, че глюкозаминът помага за запазването на ставите, костите и хрущялите, намалява болката, повишава физическата функция и подобрява дейността на хората с костни нарушения или тези, които са в най-голям риск за загуба на костна маса.
КАКО ПРЕДСТАВЛЯВА ФЛЕКС КОД? Флекс Код е най-новият и високоефективен комбиниран продукт за лечение на различни болестни състояния на опорно-двигателния апарат. Съчетава по оригинален начин качествата на течната форма, позволяваща оптимална усвояемост и възможност за приемане на максимални дози на основните съставки. Уникалното предимство на продукта е наличието на нискомолекулна хиалуронова киселина Phylcare® XLW 50kDa, разработена специално под течна форма за орален прием. Тя е надеждна алтернатива на вътреставното инжектиране, с възможност за оптимално усвояване, висок терапевтичен индекс и атравматичност на ставите. ДОВЕРЕТЕ СЕ НА КАЧЕСТВОТО -  ФЛЕКС КОД ПРЕМИУМ Флекс Код Премиум е най-новата и усъвършенствана формула на популярната, вече хранителна добавка за стави Флекс Код. Тази иновативна формула, включва в себе си изцяло естествен, хидролизиран колаген тип II, произведен от лидер в бранша Geelawson – Великобритания. Благодарение на  обогатения си състав, Флекс Код Премиум  има още по-комплексно въздействие върху опорно-двигателния апарат. Осигурява пълноценно усвояване на хранителните вещества, необходими за поддържане еластичността и издръжливостта на ставите и сухожилията. Допълнената, отлично балансираната комбинация от активни съставки го прави най-ефективния продукт  на пазара предназначен  за подпомагане здравето на опорно-двигателния апарат. В състава на FLEX CODE PREMIUM®  е включен висококачествен, хидролизиран, натурален, Колаген тип II. Основната цел е постигането на висококачествен и оптимално усвоим от организма колаген. ЗАЩО FLEX CODE® Е НАЙ-ЕФИКАСНИЯТ ПРОДУКТ ЗА ЗДРАВИ СТАВИ?
 • Създаден в течна форма, FLEX CODE® е с максимална  усвояемост от човешкия организъм. Това го прави уникален в сегмента "Ставни препарати". Най-често продуктите, повлияващи ставната функция и здравина, се предлагат в твърда форма (таблети или капсули). Това намалява значително тяхната ефективност. Сложната технология на хомогенизация и стабилизация на процеса, патентована от  PlantaPol – Spain, дава възможност да се концентрират високи дози активни вещества в 20 мл дневен прием.
 • Второто качество, което прави FLEX CODE® максимално ефективен продукт, е високата концентрация на активните вещества. На фармацевтичния пазар се предлагат значителен брой продукти за въздействие върху опорно-двигателния апарат. Почти всички включват в комбинация или поотделно активните вещества на FLEX CODE®, но единствено във FLEX CODE®  те са в максимално високи дневни дози със силен синергичен ефект.
 • Единственият продукт на пазара, който включва в състава си нискомолекулна хиалуронова киселина Phylcare® с тегло 50 kDa. Освен че е във форма за орален прием, хиалуроновата киселина във FLEX CODE® е с най-висока дневна дозировка – 90 мг. Това гарантира максимално бърз ефект върху Вашите стави.
 • FLEX CODE®  е единствената съвременна алтернатива на вътреставното инжектиране, отличаващо се с атравмичност на ставите, ниски терапевтични разходи и висока продължителност на ефекта от терапията.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ