ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Как да отслабнем здравословно и с удоволствие?

Защо отслабването е толкова трудно? Има ли лесен път към него, който е здравословен и ни доставя удоволствие, или трябва да преминем през всички трудности и лишения?

Колко пъти ви се е случвало да си кажете, че от следващата сутрин ще правите упражнения и ще отидете да тичате в парка, ще ядете плодове и зеленчуци, ще изключите захарта и рафинираните продукти от диетата си, ще си купите суперхрани и натурални добавки и т.н.? Чувствате се уверени в себе си и започвате да работите за постигане на целите, но не щеш ли една вечер излизате с приятели, изпивате няколко чаши вино, изяждате няколко от „забранените“ храни, на другата сутрин ставате късно, без да правите никакви упражнения и от този момент нататък вашият план за отслабване се обърква.

liquid-off-boxКакво не е наред с нашите цели и желания? Какво ни липсва, за да успеем да променим себе си към по-добрата версия, която желаем? Необходимо е да преминем през три основни етапа на успех, които са нищо по-различно от:

  • Мотивация
  • Разбиране
  • Практика

Резултатът от тези три етапа не е просто отслабване и промяна, а еволюция. Нашата цел не бива да е просто промяна на нашето тегло, а цялостна промяна в нашето възприятие към себе си и еволюция към едно по-жизнено, по-здраво и чувстващо се добре в своето тяло Аз.

Първото нещо е да си поставим цел, която да бъде нищо по-малко от еволюция към нещо по-добро от това, което сме в момента, както и да разбираме защо го правим, а също и как това да отслабнем ще ни направи по-здрави и по-добри като индивиди. Повечето хора пропускат етапа на разбиране и смятат, че са им необходими само мотивация и практика, като по този начин резултатът е единствено краткотрайна телесна еуфория, без еволюция в съзнанието и начина на живот.

anticlulit2Ако мотивацията е силна, а практиката усилена, ние наистина успяваме да постигнем резултати, но при липса на разбиране това става с чувство на много лишения и трудности. Целта да се отслабне се постига на всяка цена, дори и да включва нездравословен живот като гладуване и рестрикция на калории, пренатоварване на тялото и пр. Тази загуба на тегло е само временна, тъй като, водейки се от инстинкти без истинско разбиране, в следващия момент отново ще посегнем към любимите си нездравословни продукти, ще спрем да тренираме или ще наваксаме ограничените калории с преяждане, когато ни се отдаде случай.

Когато обаче има истинско разбиране, постигането на нашата цел се превръща в удоволствие и носи само позитивни ефекти върху нас във всеки един етап от нейното постигане. Започваме не да потискаме нашите инстинкти и да правим обратното на това, което нашето тяло желае, а да се подчиняваме на съзнанието, което вече е разбрало каква е нашата цел и защо трябва да следваме своя план.

Пътят към здравословното отслабване е чрез удоволствие, а не чрез лишения, чрез разбиране, а не посредством сляпо следване на диети, чрез начин на живот, а не един или друг модерен режим.

Нашата лична еволюция минава през тези три стъпки, които са силна мотивация, истинско разбиране и усилена практика. Следвайки ги, ние ще знаем как да ядем чисто, посягайки към истинската и здравословна храна, защото ние сами я искаме и ни се яде точно тя, а не защото сме прочели, че според някаква диета или хранителен режим трябва да изберем нея. Ще правим упражнения, защото изпитваме удоволствие от движението и тренирането на нашето тяло, а не защото с много пот и натоварвания ще постигнем заветната цел на отслабването.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ