ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Как да приемате масло от ферментирал дроб на риба треска?

Човечеството е консумирало рибни масла от черен дроб в продължение на хиляди години. Така предците ни, без да знаят точно защо, пожънали ползите от омега-3 мастните киселини и витамините А и D. В днешно време сме наясно защо това масло е толкова полезно и за това търсенето му е голямо. За съжаление обаче, пазарът е претрупан с различни видове фалшиви, ароматизирани, разредени или неизследвани „рибни масла”, които да задоволят претенциозните тълпи, но истината остава: истинското масло от черен дроб на риба треска е свещена храна с неподправен вкус и благоприятни свойства за организма. Ние ще ви представим няколко съвета, с които да се уверите, че получавате чисто, нерафинирано масло от дроб на треска, заедно с няколко креативни препоръки за консумацията му.

Защо е важин произходът и качеството на маслото от дроб на риба треска?

Големите изисквания на пазара, промените в околната среда, лабораторните деформации на продуктите и много други събития през 21 век, доведоха до „модернизиране” на някои стоки, в това число и на рибното масло. Докато ползите от дроб на треска са неоспорими и вековни, днешните преработени масла са много по-различни от тези, консумирани от нашите прадеди. В интервюта, проведени с експерти от Норвегия и Исландия ( двете основни страни, които произвеждат масло от дроб на риба треска), се разкрива злата истина: повечето масла преминават през дълъг процес на преработка, който унищожава натуралните хранителни вещества. Това се дължи на факта, че малките компании са недоходоносни, а методите за отстраняване на замърсяванията от полихлорираните бифенили и живака, отстраняват витамините А и D. Много от преработените масла от рибен черен дроб са с добавени синтетични витамини. Тези продукти не притежават естествен, синергичен баланс, който традиционно прави тази супер храна толкова жизненоважна.

Масло от ферментирал дроб на риба треска

Има няколко компании, които се грижат да произвеждат маслото от ферментирал дроб на риба треска по автентичната производствена техника. Вярна на древните рецепти, компанията „Green Pasture” създаде своята гама масла от ферментирал дроб на риба треска с чисто съдържание на мастни киселини и витамини А и D. Маслото е лесно за храносмилане, което се дължи на използвания патентован процес на ферментация и редовни тестове, които отговарят за стандартите на чистота. Ползите от маслото от ферментирал дроб на треска се увеличават, когато с него се приема и витамин К.

12 съвета как да приемате масло от ферментирал дроб на треска

Тук ще ви изложим списък с идеи, предоставен от експерти и нас самите, за прием на масло от дроб на треска. Съществуват само няколко ограничения за намиране на това, което работи за вас – просто не забравяйте да не загрявате маслото – това ще унищожи крехкото равновесие на хранителните вещества.
 1. Директно от лъжицата! Изсипете определеното количество в лъжица, вдишайте дълбоко, задръжте дъха си, погълнете и издишайте. Така повечето хора не усещат вкуса на маслото.
 2. Масло с органично овкусяване. Заложете на вкусове, които харесвате.
 3. Капсули. Същите ползи, различен метод. Те са малко по-скъпи, но много хора споделят, че си заслужават всеки лев.
 4. Добавете към смути. Пробвайте нов начин, като добавите нужното ви количество от маслото от дроб на треска към любимото ви смути.
 5. Смесете необходимата ви доза със силен или кисел сок, или комбуча. Тръпчивият сок или ферментиралият вкус помагат да се маскира вкуса на риба, докато ви дават допълнителни хранителни вещества и пробиотични щамове.
 6. Добавете маслото към вода ( от 30 до 50 мл. ) и го изпийте на един дъх.
 7. Добавете към йогурт или малко суров крем.
 8. Добавете необходимото количество към суров мед или кленов сироп.
 9. Добавете към домашно приготвен дресинг за салати. Уникалният рибен аромат си подхожда отлично със зелената салата.
 10. Консумирайте с голям резен лимон или свежа краставица. Сдъвчете нещо свежо веднага след приема на маслото от треска.
 11. Приложете локално върху кожата. Според експертите прилагането на масло от треска локално върху детската кожа, е най-добрия начин децата да си набавят необходимите хранителни вещества.
 12. Изпитвайте благодарност. Невролозите са установили, че благодарността е една от най-силните позитивни емоции и активира много центрове в мозъка. Бъдете благодарни за вашите познания по отношение на храненето и здравето. По този начин, всеки път, когато консумирате масло от ферментирал дроб на треска, ще усещате само ползите!

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ