ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Как да укрепите функциите на вашата памет за по-добър фокус и тонус

Повече от всякога хората се борят с проблеми с паметта, увеличава се броят на заболелите от дегенеративни и терминални заболявания, които оказват негативно влияние върху човешката памет и концентрация с напредване на възрастта.

Хората, работещи под високо напрежение, се опитват да заредят мозъците си с кофеин и други средства с неясен произход или предназначение, за да останат конкурентоспособни. Всичко това е един опасен и силно стресиращ кръговрат, който неминуемо увеличава рисковете от неврологични тежки заболявания.

Докато някои от тях са обратими, а други не, все пак има какво да направим по отношение на паметта. Мозъците ни са все по-натоварени с безкраен поток от информация, която трябва да бъде обработена, асимилирана и част от нея запомнена.

Могат ли добавките да помогнат за подобряване на паметта

Повечето от проблемите с паметта, които преживяваме с възрастта, отразяват нормалните промени в структурата и функцията на мозъка. Тези промени могат да забавят определени когнитивни процеси, което прави малко по-трудно да се научат нови неща бързо или да се изяснят неясноти, които възпрепятстват паметта и ученето.

Разбира се, тези промени могат да бъдат огорчаващо и може да изглеждат далеч от приятното, когато трябва да научим нови умения или да жонглираме с безброй отговорности.

Благодарение на множество проучвания, но без да се дават гаранции за предотвратяване на загуби по отношение на паметта, някои чисти хранителни добавки могат да помогнат да изострите паметта си. Нека ги разгледаме всеки индивидуално, за да дадем повече информация за действието и предназначението им.

Най-важните суплементи с доказано положително действие върху паметта

Независимо дали страдате от болестта на Алцхаймер или просто имате проблеми с паметта, някои витамини и мастни киселини помагат за  забавяне или предотвратяване загубата на памет. Дългият списък от помощни средства включва витамини като B12, билкови добавки като гинко билоба и омега-3 мастни киселини.

Ацетил Л-Карнитин

Ацетил Л-карнитин (ALC или ALCAR) е аминокиселина, която има доказани способности за подобряване на бдителността, фокуса и мозъчната острота.

ALC работи отчасти чрез създаване на ацетилхолин, основен невротрансмитер, отговорен за ученето, паметта, регулирането на цикъла на съня и други мозъчни функции. Ацетил Л-карнитинът действа като мощен антиоксидант, спирайки увреждането, причинено от свободните радикали в мозъчните клетки.

Когато избирате Ацетил Л-карнитин внимавайте да не се объркате с широко разпространения Л-карнитин. Ацетил Л-карнитин е формулата, която може да премине кръвно-мозъчната бариера за разлика от Л-карнитинът, който не е способен на това.

Препоръчваната дневна доза варира от 630-2500 мг. на ден и до 4000 мг. за лечение на пациенти с болестта на Алцхаймер.

Алфа-GPC (алфа глицерофосфохолин)

Холинът е предшественик на ацетилхолин, - невротрансмитер, отговорен за ученето и паметта. Алфа-GPC (алфа-глицерофосфохолин) е биодостъпна форма на холин, която бързо и ефективно навлиза в мозъка.

Алфа-GPC спомага за формирането на здрави клетъчни мембрани и увеличава нивата на няколко други невротрансмитери - допамин, серотонин и GABA.

Когато се приема като добавка, тя може да подобри обхвата на паметта и вниманието и да предотврати умственото забавяне, свързано с възрастта. Препоръчваната доза алфа-GPC е 300 до 600 мг. дневно.

Куркумин

Куркумата (Curcuma longa) е подправка, която е традиционно аюрведично средство за защита. Куркумата заслужава внимание, тъй като хората, които я консумират като част от традиционното си хранене, са с особено ниски нива на болестта на Алцхаймер.

Куркуминът - основна активна съставка на уханната подправка, може да подобри паметта и концентрацията чрез увеличаване на кръвния поток, образуване на невротрансмитери важен протеин – BDNF (невротрофичен фактор), който стимулира производството на нови мозъчни клетки.

Имаме хранителна добавка, която съдържа стандартизиран екстракт от корен на куркума. Това е Куркумин Ц3 Комплекс – патентована формула с висока бионаличност.

Препоръчителната доза куркумин е 400 до 600 мг. три пъти дневно.

Омега-3 мастни киселини и Нептун крил ойл

Омега-3 есенциалните мастни киселини са сред най-важните хранителни вещества за здравето и функцията на мозъка ви.

Ползите от омега-3 мазнините се дължат предимно на докозахексаеновата киселина (DHEA), основен структурен компонент на мозъка. Дефицитът на DHEA осезаемо намалява мозъка и причинява когнитивни увреждания. DHEA защитава мозъка от загуба на памет и депресия и дори от болестта на Алцхаймер.

Вижте повече за DHEA: Разшифроване кода на DHEA – хормонът на младостта

Може да приемате DHЕA като самостоятелна добавка или да получите DHEA от рибено масло или масло от крил. Рибеното масло има доказани ползи за подобряване на мозъчните функции от всякакъв вид, включително памет, настроение и цялостно благосъстояние.

Вижте 100% чисто масло от крил – Нептун Крил Ойл, както и детския вариант – Нептун Крил Ойл Кидс.

Като най-добър източник на омега-3 мазнини препоръчваме Рибено масло от ферментирал дроб на риба треска (капсули), което съдържа още омега-6, 7 и 9 в правилните съотношения. В маслото има още витамин Е, витамин К, витамините А и D.

Магнезиев Л-треонат

Магнезият е нужен в тройната комбина с калций и витамин Д3 и може би е най-недооцененият минерал. Той е необходимо за повече от 300 метаболитни функции и има сериозен ефект върху мозъка, паметта и психичното здраве.

Недостигът на магнезий може да причини депресия, тъй като е от съществено значение за образуването на серотонин в мозъка.

Ако се чувствате "уморени, но жизнени" и имате проблеми със съня, особено поради блуждаещо съзнание или мускулни крампи, магнезият може да бъде вашето решение.

По отношение на л-треоната, той е сравнително нова форма на магнезиева добавка с уникалната способност да прониква в мембраните на мозъчните клетки, което го прави добър избор за подобряване на вашата памет и концентрация.

Нашето предложение за магнезий е в два варианта - Магне Марин – Натурален Морски Магнезий (капсули) и Магне Марине – Натурален Морски Магнезий (течен).

Коензим Q10

Неговите нива в организма постепенно намаляват с напредване на времето и се налага допълнително суплементиране. Неговата антиоксидантна сила е всеизвестна, като освен това помага за укрепване на сърдечно-съдовата система.

Благодарение на коензим Q10 се борите по-ефективно със свободните радикали и сте по-добре защитени благодарение на антиоксидантния му потенциал.

CoQ10 помага и за понижаване на кръвното налягане и кръвната захар, така че ако приемате лекарства за понижаване на кръвното се консултирайте с лекаря си.

Витамин В12

Дефицитът на B12 е най-често срещан при хора с проблеми с червата или стомаха или при стриктни вегетарианци. Доказано е, че лекарството за диабет метформин намалява нивата на В12 в кръвта.

Би трябвало да си осигурявате достатъчно B12 от храната, тъй като се съдържа в храни като риба и месо. Обогатената зърнена закуска също е добра опция за вегетарианци, които изпитват недостиг на В12.

Прочетете каква е връзката между Витамин B12, функцията на мозъка и паметта.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ