ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА  0884 64 43 46

Как успешно да се предпазим от настинки и грипни състояния?

x-default

Бактериите присъстват естествено в нашите тела. A „добрите” бактерии в храната, могат да засилят имунната ни система. Според проучване, малките деца, които пият смес от „добри” бактерии, известни като пробиотици, страдат по-рядко от настинки. Освен това, те по-често на се нуждаят от  антибиотици, за да се възстановяват от инфекция. Изследванията вече са доказали, че пробиотиците засилват реакциите на имунната система към вируси и „лоши” бактерии.

Осемдесет процента от имунната ни система се намира в храносмилателната система, така че е напълно логично пробиотиците да са ефективни при лечението на вирусни и грипни състояния. Здравата имунна система е основната защитна преграда срещу всички болести. За да се възползваме максимално от нейните действия, трябва да имаме здравословен баланс на „добрите” и „лошите” бактерии в червата (оптимален баланс е около 85% „добри” и 15% „лоши”).

Нови изследвания, проведени върху деца между 3 – 5 годишна възраст, заключават, че те се подобряват много по-бързо след прием на пробиотици. За целта, децата са консумирали един щам или комбинация от пробиотични щамове, два пъти на ден в продължение на шест месеца. В таблицата са описани заключенията от изследването, спрямо нормалното време за лечение на децата.

Проценти по-бързо оздравяване спрямо нормалното
Симптоми Плацебо терапия Пробиотична терапия
Треска 53% 73%
Кашлица 41% 62%
Запушен нос 28% 59%

 

Защо пробиотиците са толкова важни и необходими?

Съотношението между „добрите” бактерии и други бактерии е един от най важните фактори, определящи оптималното ни здраве, като баланса е от съществено значение за:

 • Правилното развитие на имунната система;
  Про10Биотик 60 капс.

  Про10Биотик 60 капс.

 • Предпазването на чревната флора от други микроорганизми, които могат да причинят заболяване;
 • Смилането на храната и усвояването на хранителните вещества;
 • Смилането и усвояването на някои въглехидрати;
 • Производството и абсорбирането на витамини и минерали;
 • Елиминирането на токсините;
 • Ограничаването на лошите бактерии;
 • Предотвратяването на алергични реакции;
 • Осигуряването на жизненоважна подкрепа за имунната система.

Как да избегнем грипните състояния тази година?

Сега е времето ние и нашите семейства да започнем със здравословните промени. Те ще ни държат почти недосегаеми за настинки и грипни вируси. Това може да стане много лесно и без да е нужно да се ваксинирате. Ето основните точки:

Съни Вит – Витамин Д3

Съни Вит – Витамин Д3

 • Оптимизиране на нивата на витамин D – Недостигът на витамин D е най-вероятната причина за сезонните грипни вируси. Получаването на оптимални нива на витамин D, помага на организма да се бори с инфекциите от всякакъв вид. Едно проучване, подчертава връзката между витамин D и респираторните инфекции. Според изследователите, хората, с по-ниски нива на витамин D в кръвта, страдат по често от настинки и грипни състояния и дори от ракови заболявания.
 • Увеличаване на приема на пробиотици – Ферментиралите храни или висококачествените пробиотични добавки, подпомагат здравето на храносмилателната и имунната система.
 • Избягване или ограничаване на захарта – Захарта намалява функцията на имунната система почти веднага.
 • Достатъчно почивка – Когато организма е прекалено изтощен и уморен, той става лесна мишена за настинки и грипни вируси.
 • Справяне със стреса – Ние сме изложени на стрес всеки ден, но ако той е постоянна част от нашето ежедневие, тялото ни няма да успее да се пребори с грипа и други
  Нептун Крил Ойл Кидс

  Нептун Крил Ойл Кидс

  заболявания.

 • Упражнения – Когато тренираме, ние увеличаваме потока на кръв в тялото ни. Така имунната система работи по-добре. Така тя ни защитава от заболявания.
 • Приемане на добър източник на Омега-3 мастни киселини като масло от крил или масло от ферментирал дроб на риба треска.
 • Редовно измиване на ръцете – Миенето на ръцете, намалява вероятността от разпространение на бактерии и вируси по други части на тялото ни или преносът им върху други хора. Винаги трябва да използваме Био сапун, нетоксичен, подходящ за цялото семейство.

0 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*