ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Какви са ползите от приема на капсули с масло от вечерна иглика Prim Oil

Вечерната иглика е растение, известно още като Primrose, Aceite de Onagra, Acide Cis-linoléique и поне още десет различни наименования в различните езици. Вечерна иглика се използва в алтернативната медицина като ефективно средство за лечение на увреждане на нервите, причинено от диабет и остеопороза. Това масло също може да се прилага за третиране на кожни проблеми като екзема, псориазис и други кожни раздразнения. То има още много полезни свойства свързани с облекчаване на менструални, артритни и други болки. Маслото от вечерна иглика се съдържа в нашия продукт Prim Oil, като фокусът му е върху осигуряване на многобройните ползи за кожата по естествен начин и в удобна форма за локално приложение.

Ползите за кожата от масло от вечерна иглика

Маслото от вечерна иглика се състои от редица различни полезни съставки, включително омега-6 киселини, омега-9 киселини и стеаринова киселина. 

Маслото от вечерна иглика има много свойства, които са полезни за здравето на вашата кожа. Маслото от вечерна иглика не само овлажнява и успокоява, но може да подобри текстурата и еластичността на кожата, отстранявайки сухотата, раздразнението, грапавостта и бръчките. 

Нежна мека кожа всеки ден

Прилагането на Prim Oil масло от вечерна иглика ежедневно може да доведе до така желаната мека и гладка кожа, особено през зимата, когато тази защитна бариера е изложена на изключително неприятни атмосферни условия - вятър, ниски температури и висока влага.

Облекчаване на кожни проблеми

Маслото от вечерна иглика може да помогне за облекчаване на симптомите на известни трудно лечими и болезнени кожни състояния, като псориазис и екзема. Високото съдържание на омега-6 мастни киселини в маслото от иглика помага за облекчаване на симптомите. Ако имате екзема и псориазис се препоръчва локално прилагане на комбинация от масло от вечерна иглика с кокосово масло всеки ден. Разбира се, важно е да се консултирате с Вашия лекар, за да сте сигурни, че тази комбинация няма да повлияе на лекарствата, които евентуално приемате.

Помогнете за редуциране на бръчките

Гама-линоленовата киселина, която се съдържа в маслото от вечерна иглика, има множество ползи за кожата, включително изглаждане на бръчките. Това се дължи на високото съдържание на антиоксиданти в игликата. Те помагат за неутрализиране на свободните радикали, като предпазват кожата от окисляване.

Намаляване и успокояване на акне

Както за юношите, които изпитват кожни дефекти, така и за големи хора, използването на масло от вечерна иглика както локално, така и вътрешно, може да помогне за облекчаване на симптомите на акне. 

За да използвате локално при акне, комбинирайте една капка етерично масло от чаено дърво, една капка масло от вечерна иглика и една капка масло от пачули с една супена лъжица кокосово масло. Другите две масла имат силни  антибактериални свойства и заедно с вечерната иглика могат да успокоят раздразнената кожа от пъпки или акне.

Масло от вечерна иглика за цялостна грижа в зряла възраст

Основното предимство на маслото от вечерна иглика е да укрепи тъканите на кожата. Поради това се препоръчва особено за зряла кожя, с цел борба с появата на бръчки, благодарение на нейното преструктуриране и регенеративни ефекти върху епидермиса.

С напредването на възрастта кожата ще се дехидратира и ще стане по-податлива на увреждане. Маслото от вечерна иглика осигурява интензивна и дълбока хидратация, така че да запази тонуса и твърдостта на кожата. Може да се използва както върху лицето и тялото, така и дори върху частите, където кожата е най-крехка, като клепачите или гърдите.

Ценните съставки на масло от вечерна иглика

Ключовите съставки в маслото от вечерна иглика са незаменими мастни киселини, които спомагат за укрепването на кожната бариера и намаляват загубата на влага. 

Незаменимите мастни киселини са мазнини, които човешкото тяло не може да произвежда самостоятелно, но може да си ги набави от други източници. В това число под формата на нежно масло Prim Oil без вода, консерватори, емулгатори или други вредни съставки.

Линоловата киселина, която се съдържа в маслото от вечерна иглика, е омега-6 мастна киселина. Tq насърчава здравето на кожата, като подсилва кожната бариера, запазва водата в епидермиса и регулира производството на себум. Ако кожата ви е с недостиг на незаменими мастни киселини, това може да доведе до суха, груба или люспеста кожа. 

Омега-6 мастни киселини

Линоловите киселини (Омега-6) имат противовъзпалителни свойства, насърчават задържането на влага в кожата, спомагат за успокояване и предотвратяване на акне, улесняват заздравяването на рани и спомагат за поддържане на мекотата и еластичността на кожата. Всички тези анти-ейдж ефекти са възможни за постигане с помощта на маслото от вечерна иглика.

Гама-линоленовите киселини също така имат противовъзпалителни свойства и подхранват кожата с мастни помощни средства. Те помагат за насърчаване на здрава и красива кожа, поддържат мекотата и еластичността ѝ и поддържат здравето и функцията на кожните клетки.

Омега-9 мастни киселини

Олеиновите киселини (Омега-9) спомагат за поддържането на мекотата и еластичността на кожата и имат антиоксидантни свойства.

Стеаринова киселина

Известно е, че стеариновата киселина омекотява кожата и има почистващи свойства, които способстват премахването на мръсотията, потта и излишния себум от кожата.

Освен че действат като ефективно противовъзпалително и антиоксидантно средство и почистват кожата, ключовите компоненти на маслото от вечерна иглика помагат и за подобряване на консистенцията и ефикасността на продукти като Prim Oil.

Как да изберете масло от вечерна иглика

Винаги търсете 100% чисто и натурално масло, необработено, студено пресовано и органично. Или поне продкутът трябва да притежава максимален брой от тези характеристики, за да осигури наистина добра грижа. За по-добро качество е препоръчително да изберете масло от вечерна иглика като Prim Oil, защиото:

  • Съдържа 89% масло от вечерна иглика
  • Обогатено с масло от жожоба за комплексна и обогатяваща грижа
  • Обогатено с натурален витамин Е (токоферол) - важен антиоксидант
  • С удобна пипетка за прецизно дозиране и приложение на продукта
  • Дълбоко хидратиращо и успокояващо действие само чрез натурални съставки
  • Няма парабени, оцветители и консерванти
  • Без ГМО

Използвани ресурси

  1. Muggli R. Systemic evening primrose oil improves the biophysical skin parameters of healthy adults. Int J Cosmet Sci. 2005 Aug;27(4):243-9. doi: 10.1111/j.1467-2494.2005.00274.x. PMID: 18492193.
  2. Yoon S, Lee J, Lee S. The therapeutic effect of evening primrose oil in atopic dermatitis patients with dry scaly skin lesions is associated with the normalization of serum gamma-interferon levels. Skin Pharmacol Appl Skin Physiol. 2002 Jan-Feb;15(1):20-5. doi: 10.1159/000049385. PMID: 11803254.
  3. Gehring W, Bopp R, Rippke F, Gloor M. Effect of topically applied evening primrose oil on epidermal barrier function in atopic dermatitis as a function of vehicle. Arzneimittelforschung. 1999 Jul;49(7):635-42. doi: 10.1055/s-0031-1300475. PMID: 10442214.

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ