ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Калций Д-Глюкарат за детоксикация на организма и поддържане на хормонален баланс

Все повече съвременни хора започват да се интересуват от здравето си и търсят естествени средства, които да им помогнат да повишат устойчивостта на организма към агресори. Поддържането на хормонален баланс и предпазването на тялото от вредното въздействие на токсините са сред най – важните стъпки за постигане на пълноценния живот и доброто здраве. Въпреки че човешкото тяло е оборудвано с естествени защитни механизми, динамичното ежедневие, нездравословната диета, стресът, дефицита или излишъка на хранителни вещества, наличието на здравословни отклонения и проблемите с храносмилането понякога налагат допълнителен прием на нутриенти под формата на хранителни добавки.

Калций Д-Глюкарат е сред суплементите, които оказват изключително благоприятен ефект върху организма. Веществото има отношение към хормоналния баланс и контролирането на естрогенните нива. Хранителната добавка допринася и за извеждането на токсините от тялото. В допълнение, Калций  Д – глюкарат насърчава дейността на черния дроб. По този начин той въздейства върху цялостното здраве и поддържането на хомеостаза в организма. 

Какво представлява Калций Д-Глюкарат

Калций Д-Глюкаратът е калциева сол на D-глюкарова киселина. Глюкаровата киселина е вещество, което човешкото тяло естествено произвежда в малки дози. Освен това може да бъде открита и в редица растителни източници, в това число ябълки, портокали, кръстоцветни зеленчуци и други. Под формата на суплемент, глюкаровата киселина се комбинира с калций, който я стабилизира, образувайки съединението Калций Д-глюкарат. Веднъж попаднала в организма, добавката се метаболизира до калций и глюкарова киселина, която е и активната съставка в съединението. Съдържанието на калций в продукта е незначително и самостоятелно не се използва за повишаване на нивата на минерала в организма. 

Въздействие на Калций Д-глюкарат върху организма

Установено е, че оралният прием на Калций Д-глюкарат предотвратява резорбцията и повторното рециклиране на хормоните, както и на попадналите в тялото токсини. Това се дължи на способността на веществото да подобрява фазите на детоксикация в черния дроб и да инхибира ензима бета-глюкоронидаза. В допълнение, тези механизми на въздействие допринасят за ключовата роля на суплемента в оптимизирането на хормоналното здраве. Основните ползи от приема на Калций Д-глюкарат включват:

  • Детоксикация и екскретиране на метаболитни отпадъци
  • Хормонален баланс и естествена регулация на нивата на естроген в тялото
  • Редуциране на лошия холестерол
  • Подобрена чернодробна дейност  

Калций Д-глюкарат като средство за детоксикация 

Черният дроб е един от най – съществените пречиствателни органи в тялото. Той обработва и пречиства кръвта, участва в протеиновия синтез, произвежда жлъчка, регулира хормоналния метаболизъм, обмяната на веществата и служи като депо за редица жизненоважни вещества. Въпреки множеството функции, които изпълнява, най – съществената задача на органа е детоксикацията. 

Чернодробната детоксикация протича на два етапа. През първата фаза химикалите и токсините се трансформират и много често по време на този процес се отделят вредни метаболитни продукти. Втората фаза подготвя получените субстанции за елиминиране през червата, бъбреците и другите екскреторни органи. Вредните вещества се неутрализират посредством глюкоронидация. По време на този процес токсините се свързват с молекули глюкуронова киселина (различна от глюкаровата к-на). Това позволява извеждането на отпадните продукти без риск от резорбция. 

В същото време, някои специфични бактериални щамове, обитаващи чревната микробиота произвеждат ензим, наречен бета-глюкоронидаза. Ензимът е необходим за протичането на въглехидратния метаболизъм, но в големи дози притежава свойството да нарушава връзката между глюкуроновата киселина и отпадните продукти от черния дроб. По този начин бета-глюкоронидазата повишава отделянето на токсични метаболити в организма. За щастие Калций Д-глюкаратът може да предотврати този процес, тъй като инхибира активността на ензима бета-глюкоронидаза. По този начин суплемента подпомага естествената чернодробна детоксикация и предотвратява натрупването на токсини в организма. 

Калций Д-глюкарат и естрогена

Естрогенът е известен като женски полов хормон, тъй като при жените нивата му са значително по – високи, отколкото при мъжете. Въпреки това хормонът се произвежда в телата и на двата пола и изпълнява редица есенциални функции. Най-важните от тях в женското тяло са пряко свързани със сексуалното съзряване, регулацията на женския цикъл и дейността на репродуктивната система. При мъжете, хормонът също влияе върху сексуалната функция, поддържането на костното здраве, съсирването на кръвта, сърдечно-съдовото здраве и други. 

Веднъж изпълнил функциите си, естрогенът се обработва от черния дроб и ненужното количество се изхвърля чрез червата и бъбреците. Той също преминава през процес на глюкоронидация, където се свързва с глюкуронова киселина, за да бъде елиминиран безопасно. И тук, повишените нива на бета-глюкоронидаза в храносмилателния тракт освобождават токсични метаболити на естрогена и водят до натрупването му в организма посредством резорбция. Високите нива на естроген носят редица здравни заплахи, в това число повишен риск от съсиреци, инсулт, дисфункция на щитовидната жлеза. Калций Д-глюкаратът възпрепятства акумулирането на излишени количества естроген и възвръща хормоналния баланс като потиска бета-глюкоронидазата. 

Калций Д-глюкарат и холестерола

Холестеролът е жизненоважен липид, който се произвежда естествено от черния дроб. Тялото се нуждае от него за изграждане на здрави клетъчни мембрани и синтез на някои хормони, както и за образуването на витамин D. Въпреки есенциалните функции които изпълнява, холестеролът може да бъде заплаха за здравето, ако нивото му е над нормата. Той може да се натрупа по стените на кръвоносните съдове под формата на атеросклеротични плаки. Това може да доведе до стеснение и частичното или пълното им запушване, а в следствие на това и до инфаркт или инсулт. Точно затова регулирането на нивата на холестерол в тялото е изключително важно. 

Данните от различни научни изследвания сочат, че приемът на Калций Д-глюкарат оказва благотворен ефект върху холестеролните нива. Суплементирането с веществото редуцира както общия серумен холестерол, така и LDL – холестерола (наричан още „лош“ холестерол). В допълнение, добавката може значително да понижи нивата на триглицеридите. Това е обнадеждаваща информация и предпоставка за по – нататъшни изследвания относно въздействието на добавката върху здравето на сърдечно-съдовата система. 

В заключение

Приемът на Калций Д-глюкарат има множество ползи за здравето. Суплементът е изключително подходящ за хора, които са изложени на токсини, били са под пълна упойка или са приемали медикаменти за дълъг период от време. В допълнение, добавката допринася за по – бързото възстановяване на хормоналния баланс при естрогенно доминиране. Комплексното въздействие на продукта има общоукрепващ ефект и бързо възстановява баланса в организма. Калций Д-глюкарат от Хербамедика е 100% натурален суплемент, който не съдържа помощни вещества. Добавката се отличава с висока усвояемост и бързо действие. Подходяща е за вегетарианци и вегани и не съдържа соя и яйца. Продуктът може да ускори разграждането на някои вещества. Затова е най – добре да се консултирате с личния си лекар преди да започнете прием на Калций Д-глюкарат, в случай че приемате медикаменти. 

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ