ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Категорична победа срещу Хеликобактер Пилори с ProHelico

Helicobacter pylori (Хеликобактер Пилори) е грам-отрицателна, микроаерофилна бактерия, характеризираща се сys способността си да оцелява при силно киселинни условия. Да, тази супер малка, но ултра устойчива бактерия така е еволюирала, че може да оцелее и в най-суровите условия, защитавайки се яростно и всякакво третиране. Но това далеч не са единствените щети, с които никой друг медикамент не успява да се пребори, освен ProHelico.

Какъв тип бактерия е Хеликобактер Пилори

Този инфекциозен патоген, най-често свързан с пептичната язва, е отговорен за развитието на 70% от стомашните язви и около 80-95% от язви на дванадесетопръстника, които могат да доведат до развитие на някои видове рак.

Helicobacter pylori е сред бактериите, отговорни за широко разпространена инфекция, като повече от 50% от населението на света е заразено, въпреки че повечето от хората нямат симптоми. Инфекцията на H. pylori е свързана с възпаление на стомаха и дванадесетопръстника с ниска степен (първата част на тънките черва, която изпразва стомаха). И както по-рано подчертахме, хеликобактерията е развила адаптивно поведение, за да оцелее в киселата среда на стомаха, където ензимите усвояват храната.

За щастие повечето от заразените никога не изпитват симптоми и нямат признаци на заболяване. Въпреки това, някои възрастни и децата с инфекция развиват възпаление и дори язва на стомаха или тънките черва.

Все още не е напълно ясно как хората се сблъскват с инфекция от такъв тип.

Замърсената храна или вода и контактът уста в уста чрез слюнка са основните начини за заразяване.

Как Хеликобактер Пилори нанася удар

Helicobacter pylori атакува лигавицата, която предпазва стомаха. Бактериите произвеждат ензим, наречен уреаза. Този ензим прави киселите стомашни киселини по-малко кисели, тоест успява да ги неутрализира. Това отслабва изключително сериозно лигавицата на стомаха.

След това клетките на стомаха са изложени на много по-голям риск от увреждане от киселини и пепсин - силни храносмилателни течности. Това може да доведе до рани или язви в стомаха или дванадесетопръстника.

Спираловидните бактерии Хеликобактер Пилори също могат да се придържат към клетките на стомаха. Стомахът не може да се защити много добре. Зоната става червена и подута (възпалена). H. pylori също може да накара стомаха да произведе повече киселина.

Какви са симптомите за инфекция с Хеликобактер Пилори

На първо място: имайте предвид, че тези симптоми може да се припокриват със симптомите на други състояния. Затова задължително се консултирайте със специалист, за да проведете необходимите изследвания.

Всеки индивид може да изпитва различни симптоми по различен начин. След заразяване с H. pylori може да се развие гастрит - възпаление на стомашната лигавица.

Въпреки това, повечето хора никога няма да имат симптоми или проблеми, свързани с инфекцията.

Когато има симптоми, те могат да са:

 • Абдоминален дискомфорт, който може да причинява тъпа, гърчеща болка два до три часа след хранене. Също е възможно болката да се появява за няколко дни или седмици и така епизодично. Възможни са и болки по средата на нощта, когато стомахът е празен;
 • Загуба на тегло;
 • Загуба на апетит;
 • Подуване на корема;
 • Оригване;
 • Гадене и повръщане.

Диагностициране и третиране на Хеликобактер Пилори с ProHelico

Тъй като тази неприятна и издръжлива на всякакви атаки бактерия няма да ви напусне сама, трябва да я отстраните с помощни средства, ако се установи, че тя е причина за вашите здравословни проблеми.

Има няколко различни възможности за тестване, сред които лабораторен кръвен тест, ендоскопия и биопсия. Най-точен и обективен резултат може да получите чрез комбинация от ендоскопия и биопсия.

Ако тези методи са твърде неподходящи за вас и предпочитате други, то има варианти – с дихателен тест, който обикновено е първи диагностичен метод.

На последно място са фекалният тест, който също е с висока степен на точност, но при наличието на толкова други методи може би бихте предпочели някой от тях.

Като неинвазивно и лесно за провеждане изследване можем да определим дихателният тест, така че той може да е план А. Ако става въпрос за инфекция с бактерията при дете, също може да разгледате информация за този метод допълнително.

Относно това как да постъпите след установяване на неприятната бактерия – зависи от вас изцяло. Конвенционалното лечение, което може да очаквате да ви бъде назначено, включва Н2-блокери, инхибитори на протонната помпа и медикаменти за предпазване на стомашната лигавица.

Различната терапия с антибиотици и антиациди обаче може да се окаже обречена предвид устойчивостта на хеликобактерията. Но това, което сега ще ви кажем, е още по-изненадващо:

Щамът Pylopass™ има способността да се залепя за повърхността на H. pylori, като формираният комплекс се извежда извън организма посредством чревния тракт.

Това означава, че все пак има начин да се отървете от нея!

Как?

С любезното съдействие на ProHelico – вашият верен помощник в унищожаването на Хеликобактер Пилори.

Ще ви споменем само 3 от най-силните качества на ProHelico:

 • Съдържа патентован щам на Lactobacillus reuteri, който намалява нивата на H. Pylori без да нарушава чревния баланс;
 • Без глутен – протеинът, който може да причинява стомашни проблеми на хора с непоносимост или алергия към него;
 • Нерезистентност - Pylopass™ не прави разлика между различните щамове и успешно се справя с тяхното извеждане извън организма.

Пълният списък на предимствата ще откриете в описанието на ProHelico.

Най-важните факти в резюме

 • Helicobacter pylori е грам-отрицателна бактерия, изолирана през 1982 г., когато Маршал и Уорън са идентифицирали и впоследствие култивирали стомашната бактерия Campylobacter pyloridis, по-късно прекласифицирана като Helicobacter pylori;
 • Нейната уреаза, подвижността и способността ѝ за прикрепване към стомашния епител са фактори, които ѝ позволяват да оцелее и да се размножи в стомашната среда;
 • Нейното разпространение нараства с възрастта и се смята, че е свързано с по-ниския социално-икономически статус по време на детството с подчертани вариации в различните региони на света;
 • Счита се, че над 50% от човешката популация по света е заразена;
 • Начинът, по който възниква инфекцията, остава неизвестен;
 • Предаването от човек на човек на чрез фекално/орално или орално/орално излагане изглежда най-вероятен канал на трансмисия;
 • Хеликобактер Пилори е замесен като кофактор за три сериозни състояния на стомашно-чревния тракт;
 • Има как да се противопоставите на бруталното опортюнистично поведение, характерно за Хеликобактер Пилори – с помощта на ProHelico може да я елиминирате.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

30.00 лв

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ