ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Коксамин К / Coxamin K - 60 таблетки калций + витамин К2

COXAMIN К е хранителна добавка, съдържаща високо усвоим калций, получен от калцифицирани червени водорасли Lithothamnion Calcareum и максимални количества натурални витамин K2 и витамин D3.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201611794
Тегло
64.02 гр
Тип продукт
таблетки

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ ГЛУТЕН
БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
ВЕГАН

За калция в Coxamin K

Червените водорасли обитават ограничени територии около чистите брегове на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на водораслите е 4-5 години, като за този относително кратък период те усвояват голямо количество минерали от морето.

Калцият в Coxamin K има уникална пореста структура, подобна на пчелна пита, която след първична хидратация, се видоизменя в гладка. Тя не наподобява тебеширената, зърнеста структура, с която обикновено свързваме представата за калциев продукт. Калцият, получен от Lithothamnion Calcareum, е най-добре усвоимият от човешкия организъм. Той се усвоява с 20% по-ефективно от калция в млечните продукти и с около 38% от трикалциевия фосфат.

Оптималната усвояемост се дължи на специфичната структура, като в Coxamin K калцият е наличен в три полиморфни форми – калцит, арагонит (орторомбична структура) и ватерит (шестоъгълна структура). Калциевият карбонат например се състои изцяло от калцит – ромбоидна решетъчна форма.

Всъщност Coxamin К е не само най-добре усвоимият калциев продукт, той е мултиминерален продукт. В Coxamin К се съдържат още магнезий, бор, мед, манган, йод, цинк и още много други минерали, като общият им брой е 74.

Coxamin K и костна плътност

Различни фактори оказват влияние върху това колко от калция, който постъпва в организма, достига в действителност до кръвта. С напредването на възрастта например, усвояването на всички необходими витамини и минерали става все по-трудно. Състоянието на костната плътност е зависимо от няколко елемента: витамин D3 е отговорен за абсорбирането на важните за костите минерали – калций и фосфор, a витамин K2 осигурява транспортирането на калция до костите.

В механизма, обясняващ синергичното взаимодействие между трите елемента – калциеви йони, витамин K2 и витамин D3, участва зависимият от витамин К протеин остеокалцин. Остеокалцинът е високо чувствителен биохимичен индикатор за статуса на витамин К, който в активната си форма стимулира костното образуване и плътност. 

Постъпилият в организма витамин D3 увеличава синтеза на остеокалцин, но ако приемът на витамин К е недостатъчен, остеокалцинът остава в неактивна форма (некарбоксилиран остеокалцин). Високите нива на некарбоксилиран остеокалцин се свързват с ниска минерална плътност на костите и съответно с по-висок риск от фрактури.

Другият отговорен за костното здраве протеин е матричният Гла-протеин (MGP), който се намира в стените на кръвоносните съдове и е отговорен за „извеждането“ на калция от артериите и меките тъкани, предпазвайки ги от калцифициране (втвърдяване). Витамин K2 e необходим за активирането и на този протеин, който „извежда“ калция от стените на съдовете, като така запазва тяхната еластичност и в същото време подпомага доставката на калций до костите.

Coxamin K доставя минерали в организма, а добавените витамини  K2 и D3 правят тези минерали достъпни за костите.

Защо Коксамин К?

Коксамин К е формула, благодарение на която физиологичният цикъл за прием и доставяне на калций и други минерали до костите е завършен. Витамините К2 и D3, необходими за оптимална абсорбция на калций, не само са част от състава на Коксамин К, но и са от най-високо качество, натурални са и са в максимални количества.

Борът и цинкът играят важна роля за биовиталността на калциевия източник. Магнезиевият минимум, витамин К2 и витамин D3 допринасят за оптималната абсорбция на калция в организма.

Съдържащият се в Коксамин К витамин К2 е под формата на менахинон-7 (МК7). Това е доказано по-добрата форма по отношение на бионаличност и биоактивност в сравнение с витамин К1 или менахинон-4. Използваният в Коксамин К мастноразтворим МК7 е натурален, получен чрез ферментация на B. subtilis natto, без никакви синтетични обработки.

Обобщение:

 • В Coxamin K калцият е в най-добрата за усвояване от организма полиморфна форма. Освен това в него естествено се съдържат още 74 минералa и микроелементa, които благоприятстват биовиталността на калция, а и всеки сам по себе си спомага за нормалната минерална наличност в организма;
 • Наличният в Coxamin K витамин D3 регулира калциевите серумни нива. Витамин D3 увеличава резорбцията на калция в стомашно-чревния тракт и намалява загубата на калций през бъбреците;
 • В Coxamin K се съдържа витамин K2, който е отговорен за правилното оползотворяване на калция в организма;
 • В Coxamin K е постигнато синергично действие между витамин D3 и витамин K2, които си партнират при регулирането на калциевата обмяна, тъй като много от ползите на витамин D3 се постигат при наличие на достатъчно витамин K2 в организма;
 • Всяка от вложените в Coxamin K съставки е с най-високо качество, доказано с многобройни изследвания и сертификати. Активните съставки са от натурален произход и са вложени в количества, необходими за постигане на ефективност;
 • Coxamin K не предизвиква констипация, щади бъбреците и не съдържа алергени.

Приложение:

 • При остеопороза – изгражда по-здрава костна структура и забавя костната загуба при менопауза. Коксамин К намалява риска от фрактура
 • При намалена ставна подвижност – спомага за укрепване на ставните повърхности и подобрява ставната подвижност
 • За възстановяване след физическа активност – намалява мускулната умора и ускорява възстановяването
 • Набавя необходимите по време на бременност калций, витамин D3, магнезий, желязо и други минерали и микроелементи (да се приема след консултация с лекар!)
 • При хранителен режим, свързан с намален прием на мляко и млечни продукти;
 • Coxamin K подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите;
 • Изключително подходящ за подрастващи момичета за оформяне на опорно-двигателния апарат.

  Произход: ЕС

  Съставки в две таблетки Coxamin K:

  Червени водорасли калций ( Lithothamnion calcareum) 2000 mg, със съдържание на:

  • Калций (Ca++) - 720 mg
  • Витамин D3 - 10 µg
  • Витамин К2 - 100 µg

  и други 74 естествено налични микроелементи и минерали. 

  Помощни вещества: емулгатор - магнезиев стеарат и микрокристална целулоза. 

  До 2 пъти дневно по 1 таблета след хранене. По-високи дози могат да се приемат след консултация с лекар.

  Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.
  При бременност и кърмене да се приема след консултация с лекар.
  Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
  Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

  Е. Иванов 2021-07-29
  '''
  Взех си Коксамин К, защото е с най-богата формула за продукт от такъв тип!