ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Коксамин Киндер / Coxamin Kinder - 20 сашета 2000mg - калций + магнезий

COXAMIN KINDER e биоактивен мултиминерален комплекс с високо съдържание на калций, магнезий, желязо, фосфор, цинк и други микроелементи и минерали, изцяло на растителна основа. Разтворимата му форма го прави лесен за прием от деца.
ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201610452
Тегло
0.12 кг
Тип продукт
Сашетна фора

ПРОДУКТЪТ Е

HALAL
KOSHER
БЕЗ ГМО
БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ

Какво представлява Coxamin Kinder и за какво се прилага?

Произвежда се от калцифицирани червени водорасли - Lithothamnion Calcareum. Те обитават ограничени територии около чистите брегове на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на водораслите е 4-5 години. За този относително кратък период те усвояват голямо количество микро- и макроелементи от морето.  Уникално е не само естественото голямо разнообразие на тези елементи, но и научно доказаният факт, че отношението помежду им е точно такова, каквото е в човешката кръвна плазма.

Коксамин Киндер има уникална пореста структура, подобна на пчелна пита, която след първична хидратация се видоизменя в гладка. Тя НЕ наподобява тебеширената, зърнеста структура, с която обикновено свързваме представата за калциев продукт.

Проведените десетки клинични проучвания върху Lithothamnion Calcareum /2003 – 2008 г./ с партньорството на международни университети и институти, като Rowett Research Services, U.K.; Ashtown Food Research Centre, Ireland; University of Manitoba, Canada; Minnesota Applied Research Center, USA; Nizo Food Research, The Netherlands; доказват, че Lithothamnion Calcareum e най-добре усвоимият калциев продукт. Калцият, получен от Coxamin Kinder, е с 20% по-ефективно усвоим от калция в млечните продукти и с малко над 40% от трикалциевия фосфат.

В Coxamin Kinder съдържанието се поделя между три полиморфни форми – калцит, арaгонит (орторомбична структура), ватерит (шестоъгълна структура). Калциевият карбонат например се състои почти изцяло от калцит – ромбоидна решетъчна форма.

Coxamin Kinder е мултиминерален комплекс – съдържа около 15% елементен калций, но също така е богат на други крайно необходими минерали. В него се съдържат още Магнезий (1,5%), Бор, Мед, Манган, Селен, Цинк и много други микроелементи и минерали (общо 74, подробно описани в Пълен състав на микроелементи и минерали в Coxamin Kinder). Магнезиевият минимум допринася за добрата абсорбция на калция от организма, а борът и цинкът играят важна роля в биовиталността на калциевия източник.

Спазвайки RDI и EU RDA за прием на хранителни добавки при деца, Coxamin Kinder предоставя препоръчителния дневен прием на основните микроелементи и минерали, необходими за правилното 

КАЛЦИЯТ И ДЕЦАТА

Калцият е най-богато представеният елемент в човешкото тяло. Той има две ключови роли. Малко количество от него участва в регулацията на критични за живота функции – предаване на нервния импулс, съкращение на мускулите, активация на някои ензими. Повече от 99% от калция участва в изграждането на минералните структури на скелета и определя тяхната здравина. Калцият постоянно се натрупва в умножаващите се клетки на костите. Усвояването на калция се регулира от витамин Д, приемът на който подобрява абсорбцията на калций от организма. Колкото по-добро е развитието на костите в детството, толкова по-здрави ще бъдат те в късна възраст.

През юношеството костите растат бързо, затова тийнейджърите се нуждаят от много калций в своята диета. Най-висока е усвояемостта на калция в детска и юношеска възраст, а с увеличаване на възрастта постепенно намалява. Риск от калциев дефицит се явява не само при абсолютен недостиг на минерала, но и при дисбаланс с приема на някои други минерални вещества. Недостатъчният прием на калций в критични периоди от живота е определящ при борбата в по-напреднала възраст с болести като т. нар. „чупливи кости”. Необходимо е хранителният прием на калций да съответства на референтните стойности, съобразени с възрастта и физиологичното състояние на човека.

МАГНЕЗИЯТ И ДЕЦАТА

Децата имат специфични нужди от магнезий за растежа на костите, функционирането на мускулите и мозъчната дейност. Липсата на магнезий при децата е често в основата на оплаквания от типа: болки в корема, притеснителност, проблеми със съня, липса на апетит, нервни тикове. Магнезият участва в образуването на имунната защита - той влиза в синтеза на антителата и на естествения интерферон (важна антивирусна молекула). Липсата на магнезий предизвиква освобождаване на завишени количества хистамин, които предизвикват алергични кризи при предразположените индивиди. В много случаи подобренията в менюто и евентуално приемът на магнезий като хранителна добавка в тримесечен период са достатъчни, за да спрат оплакванията.

ЖЕЛЯЗОТО И ДЕЦАТА

Желязото е есенциален микроелемент. То участва в изграждане на хемоглобина в еритроцитите, миоглобина в мускулите и поддържа активността на редица ензими. Недостигът на желязо води до железен дефицит, който в по-напреднал стадий прераства в желязодефицитна анемия. Желязодефицитната анемия е най-честата анемия в детска възраст. Обикновено причините са ранно отбиване на кърмачетата /преди 6 месечна възраст или още по-рано/ непълноценно хранене – липса в менюто на така необходимите месо и зеленчуци. При децата дефицит на желязо се установява най-често на възраст между 6-24-месеца. Лекият недостиг е относително безсимптомен, докато при по-тежкия могат да се наблюдават раздразнителност, лесна умора, обилно изпотяване. Децата са с бледи кожа и лигавици, установява се ускорена сърдечна честота и функционален сърдечен шум. При по-тежък недостиг на желязо настъпват сериозни нарушения, към които се отнася и сърдечна недостатъчност.

ФОСФОРЪТ И ДЕЦАТА

Фосфорът е основен хранителен елемент за растежа и развитието на костите и меките тъкани. Той се съхранява предимно в костите и е от жизнено значение за производството на енергия, както и за структурата на ДНК.

Съществено е да се знае, че при малките деца калциевото съдържание в храненето трябва да надвишава това на фосфора, което гарантира неговата добра усвояемост /това съотношение е естествено постигнато в Coxamin Kinder/. Дефицитът на фосфор предизвиква мускулни и костни увреждания, забавен растеж на децата и нарушения в белите кръвни клетки. Правилната употреба на фосфор помага за възстановяването на костите при фрактури.

ВИТАМИН Д И ДЕЦАТА

Витамин Д, наричан още „витамин на слънчевата светлина” върши основната си работа дълбоко в недрата на костите. Витамин Д е отговорен за доставянето на важните строители на костите – калций и фосфор – до местата, където те могат да помогнат на костите да растат при децата и да се реминерализират при възрастните. Прави го първо, като подсигурява абсорбирането на тези минерали в червата; второ, като вкарва калций от костите в кръвта; и трето, като помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала. Общият препоръчван дневен прием при деца (чрез храна, хранителни добавки и слънчеви лъчи, тъй като този витамин се синтезира в кожата и под въздействието им) на витамин D е 200 IU (5 ?g) дневно.

Препоръчва се при:

  • болки на растежа;
  • за подпомагане изграждането на здрава костна структура при децата;
  • за здрави зъби;
  • при хранителен режим без млечни продукти;
  • при всички състояния, изискващи повишен прием на калций и витамин D3.

Наличен в аптечната мрежа.


Произход: ЕС

Едно саше Coxamin Kinder съдържа 2000 mcg Lithothamnion calcareum, витамин D3 - 5 mcg.

Други съставки: Фруктоза

 2000 mcg Lithothamnion calcareum съдържат:

  • Калций (Ca++) - 300 mg
  • Магнезий (Mg) - 30 mg
  • Витамин D3 и други естествено налични общо 74 микроелемента и минерала.

Нетно тегло кутия: 60 г

Пълен състав на микроелементи и минерали в COXAMIN KINDER

Вещество

Единица

Количество
за 2000 mg
COXAMIN KINDER 

Вещество

Единица

Количество
за 2000 mg
COXAMIN KINDER 

Алуминий

ppm

65,4

Меркурий

ppm

<0,010

Антимон

ppm

0,172

Молибден

ppm

0,164

Арсен

ppm

0,23

Неодим

ppm

0,066

Барий

ppm

2,86

Никел

ppm

0,230

Берилий

ppm

0,124

Ниобий

ppm

<0,06

Бисмут

ppm

0,1

Осмий

ppm

<0,02

Бор

ppm

31,2

Паладий

ppm

<0,02

Бром

ppm

16,7

Фосфор

ppm

640

Кадмий

ppm

0,09

Платина

ppm

<0,02

Калций

ppm

305 800

Калий

ppm

238

Въглерод

ppm

1 318 200

Празеодим

ppm

0,302

Церий

ppm

0,056

Рений

ppm

<0,04

Цезий

ppm

0,022

Родий

ppm

<0,02

Хлорид

ppm

2 420

Рубидий

ppm

0,700

Хром

ppm

1,764

Рутений

ppm

0,116

Кобалт

ppm

<0,10

Самарий

ppm

0,166

Мед

ppm

2,18

Скандий

ppm

0,150

Диспросий

ppm

0,096

Селен

ppm

7,40

Ербий

ppm

0,678

Силикон

ppm

191,60

Европий

ppm

0,142

Сребро

ppm

0,196

Флуорид

ppm

13,9

Натрий

ppm

4 680

Гадолиний

ppm

0,084

Стронций

ppm

1 288

Галий

ppm

0,230

Сяра

ppm

3 906

Германий

ppm

0,056

Тантал

ppm

0,166

Злато

ppm

<0,02

Телур

ppm

0,096

Хафний

ppm

0,05

Тербий

ppm

0,100

Холмий

ppm

<0,06

Талий

ppm

0,192

Индий

ppm

0,042

Торий

ppm

<0,04

Йод

ppm

28

Тулий

ppm

0,034

Иридий

ppm

<0,02

Калай

ppm

0,126

Желязо

ppm

324

Титаний

ppm

16,38

Лантан

ppm

0,170

Волфрам

ppm

0,096

Олово

ppm

0,262

Ванадий

ppm

8,58

Литий

ppm

1,386

Итербий

ppm

0,188

Лутеций

ppm

0,022

Итрий

ppm

0,89

Магнезий

ppm

30 400

Цинк

ppm

14,60

Манган

ppm

69,6

Цирконий

ppm

0,282

Витамин D3

ppm

5

1 ppm = 1 μg = 0.001 mg

Препоръчителна доза за дневен прием: един път дневно по едно саше след храна.

Предназначено за деца от 3 годишна възраст. 

Начин на прием: изсипете съдържанието на сашето в 100-200 мл вода или любима напитка на вашето дете и разбъркайте до пълното му разтваряне. Придава допълнително лек лимонов вкус.

ДА НЕ СЕ РАЗТВАРЯ В МЛЯКО!


Дневни дози: 20

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се ползва като заместител на разнообразното хранене.


Михаела Спасова 2022-09-20
Препоръчввам
Продуктът е оличен! Препоръчвам го на всички майки! Взехме го за двете ни деца (5 г. и 9 г.), действа много добре за разтеж, здрави кости и зъби. Отличен е!
Harry Benon 2021-08-30
Koksamin
Sina mi imashe bolki pri rasteja. Pie go 2 godini u zabtavihne za trzi bolejki. Preporucvam produkta!
Милена Т. 2018-06-04
Coxamin Kinder
Coxamin Kinder