ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Коксамин Киндер / Coxamin Kinder - 20 сашета 2000mg - калций + магнезий

COXAMIN KINDER e биоактивен мултиминерален комплекс с високо съдържание на калций, магнезий, желязо, фосфор, цинк и други микроелементи и минерали, изцяло на растителна основа. Разтворимата му форма го прави лесен за прием от деца.
ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201610452
Тегло
60.00 гр
Тип продукт
Сашетна фора

ПРОДУКТЪТ Е

HALAL
KOSHER
БЕЗ ГМО
БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ

Какво представлява Coxamin Kinder и за какво се прилага?

Произвежда се от калцифицирани червени водорасли - Lithothamnion Calcareum. Те обитават ограничени територии около чистите брегове на Югозападна Ирландия и Западна Исландия. Жизненият цикъл на водораслите е 4-5 години. За този относително кратък период те усвояват голямо количество микро- и макроелементи от морето.  Уникално е не само естественото голямо разнообразие на тези елементи, но и научно доказаният факт, че отношението помежду им е точно такова, каквото е в човешката кръвна плазма.

Коксамин Киндер има уникална пореста структура, подобна на пчелна пита, която след първична хидратация се видоизменя в гладка. Тя НЕ наподобява тебеширената, зърнеста структура, с която обикновено свързваме представата за калциев продукт.

Проведените десетки клинични проучвания върху Lithothamnion Calcareum /2003 – 2008 г./ с партньорството на международни университети и институти, като Rowett Research Services, U.K.; Ashtown Food Research Centre, Ireland; University of Manitoba, Canada; Minnesota Applied Research Center, USA; Nizo Food Research, The Netherlands; доказват, че Lithothamnion Calcareum e най-добре усвоимият калциев продукт. Калцият, получен от Coxamin Kinder, е с 20% по-ефективно усвоим от калция в млечните продукти и с малко над 40% от трикалциевия фосфат.

В Coxamin Kinder съдържанието се поделя между три полиморфни форми – калцит, арaгонит (орторомбична структура), ватерит (шестоъгълна структура). Калциевият карбонат например се състои почти изцяло от калцит – ромбоидна решетъчна форма.

Coxamin Kinder е мултиминерален комплекс – съдържа около 15% елементен калций, но също така е богат на други крайно необходими минерали. В него се съдържат още Магнезий (1,5%), Бор, Мед, Манган, Селен, Цинк и много други микроелементи и минерали (общо 74, подробно описани в Пълен състав на микроелементи и минерали в Coxamin Kinder). Магнезиевият минимум допринася за добрата абсорбция на калция от организма, а борът и цинкът играят важна роля в биовиталността на калциевия източник.

Спазвайки RDI и EU RDA за прием на хранителни добавки при деца, Coxamin Kinder предоставя препоръчителния дневен прием на основните микроелементи и минерали, необходими за правилното 

КАЛЦИЯТ И ДЕЦАТА

Калцият е най-богато представеният елемент в човешкото тяло. Той има две ключови роли. Малко количество от него участва в регулацията на критични за живота функции – предаване на нервния импулс, съкращение на мускулите, активация на някои ензими. Повече от 99% от калция участва в изграждането на минералните структури на скелета и определя тяхната здравина. Калцият постоянно се натрупва в умножаващите се клетки на костите. Усвояването на калция се регулира от витамин Д, приемът на който подобрява абсорбцията на калций от организма. Колкото по-добро е развитието на костите в детството, толкова по-здрави ще бъдат те в късна възраст.

През юношеството костите растат бързо, затова тийнейджърите се нуждаят от много калций в своята диета. Най-висока е усвояемостта на калция в детска и юношеска възраст, а с увеличаване на възрастта постепенно намалява. Риск от калциев дефицит се явява не само при абсолютен недостиг на минерала, но и при дисбаланс с приема на някои други минерални вещества. Недостатъчният прием на калций в критични периоди от живота е определящ при борбата в по-напреднала възраст с болести като т. нар. „чупливи кости”. Необходимо е хранителният прием на калций да съответства на референтните стойности, съобразени с възрастта и физиологичното състояние на човека.

МАГНЕЗИЯТ И ДЕЦАТА

Децата имат специфични нужди от магнезий за растежа на костите, функционирането на мускулите и мозъчната дейност. Липсата на магнезий при децата е често в основата на оплаквания от типа: болки в корема, притеснителност, проблеми със съня, липса на апетит, нервни тикове. Магнезият участва в образуването на имунната защита - той влиза в синтеза на антителата и на естествения интерферон (важна антивирусна молекула). Липсата на магнезий предизвиква освобождаване на завишени количества хистамин, които предизвикват алергични кризи при предразположените индивиди. В много случаи подобренията в менюто и евентуално приемът на магнезий като хранителна добавка в тримесечен период са достатъчни, за да спрат оплакванията.

ЖЕЛЯЗОТО И ДЕЦАТА

Желязото е есенциален микроелемент. То участва в изграждане на хемоглобина в еритроцитите, миоглобина в мускулите и поддържа активността на редица ензими. Недостигът на желязо води до железен дефицит, който в по-напреднал стадий прераства в желязодефицитна анемия. Желязодефицитната анемия е най-честата анемия в детска възраст. Обикновено причините са ранно отбиване на кърмачетата /преди 6 месечна възраст или още по-рано/ непълноценно хранене – липса в менюто на така необходимите месо и зеленчуци. При децата дефицит на желязо се установява най-често на възраст между 6-24-месеца. Лекият недостиг е относително безсимптомен, докато при по-тежкия могат да се наблюдават раздразнителност, лесна умора, обилно изпотяване. Децата са с бледи кожа и лигавици, установява се ускорена сърдечна честота и функционален сърдечен шум. При по-тежък недостиг на желязо настъпват сериозни нарушения, към които се отнася и сърдечна недостатъчност.

ФОСФОРЪТ И ДЕЦАТА

Фосфорът е основен хранителен елемент за растежа и развитието на костите и меките тъкани. Той се съхранява предимно в костите и е от жизнено значение за производството на енергия, както и за структурата на ДНК.

Съществено е да се знае, че при малките деца калциевото съдържание в храненето трябва да надвишава това на фосфора, което гарантира неговата добра усвояемост /това съотношение е естествено постигнато в Coxamin Kinder/. Дефицитът на фосфор предизвиква мускулни и костни увреждания, забавен растеж на децата и нарушения в белите кръвни клетки. Правилната употреба на фосфор помага за възстановяването на костите при фрактури.

ВИТАМИН Д И ДЕЦАТА

Витамин Д, наричан още „витамин на слънчевата светлина” върши основната си работа дълбоко в недрата на костите. Витамин Д е отговорен за доставянето на важните строители на костите – калций и фосфор – до местата, където те могат да помогнат на костите да растат при децата и да се реминерализират при възрастните. Прави го първо, като подсигурява абсорбирането на тези минерали в червата; второ, като вкарва калций от костите в кръвта; и трето, като помага на бъбреците да реабсорбират двата минерала. Общият препоръчван дневен прием при деца (чрез храна, хранителни добавки и слънчеви лъчи, тъй като този витамин се синтезира в кожата и под въздействието им) на витамин D е 200 IU (5 ?g) дневно.

Препоръчва се при:

  • болки на растежа;
  • за подпомагане изграждането на здрава костна структура при децата;
  • за здрави зъби;
  • при хранителен режим без млечни продукти;
  • при всички състояния, изискващи повишен прием на калций и витамин D3.

Наличен в аптечната мрежа.


Произход: ЕС

Едно саше Coxamin Kinder съдържа 2000 mg Lithothamnion calcareum, със съдържание на:

  • Калций (Ca++) - 300 mg
  • Магнезий (Mg) - 30 mg
  • Витамин D3 и други естествено налични общо 74 микроелемента и минерала.

    Други съставки: Фруктоза
Препоръчителна доза за дневен прием: един път дневно по едно саше след храна.

Предназначено за деца от 3 годишна възраст. 

Начин на прием: изсипете съдържанието на сашето в 100-200 мл вода или любима напитка на вашето дете и разбъркайте до пълното му разтваряне. Придава допълнително лек лимонов вкус.

ДА НЕ СЕ РАЗТВАРЯ В МЛЯКО!


Дневни дози: 20

Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се ползва като заместител на разнообразното хранене.


Михаела Спасова 2022-09-20
Препоръчввам
Продуктът е оличен! Препоръчвам го на всички майки! Взехме го за двете ни деца (5 г. и 9 г.), действа много добре за разтеж, здрави кости и зъби. Отличен е!
Harry Benon 2021-08-30
Koksamin
Sina mi imashe bolki pri rasteja. Pie go 2 godini u zabtavihne za trzi bolejki. Preporucvam produkta!
Милена Т. 2018-06-04
Coxamin Kinder
Coxamin Kinder