ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Колаген тип II и хиалуронова киселина: Перфектната комбинация за здрави и добре смазани стави

След водата колагенът е второто най-важно вещество в нашето тяло. Той се намира във всички тъкани и е основният протеин в организма. Колагенът играе роля на първичен агент в цялата съединителна тъкан. От него е изградена по-голямата част от кожата, над четвърт от структурата на костите, а сухожилията, хрущялите, косата и ноктите са почти изцяло съставени от колаген.

По-просто казано, колагенът е материалът, който свързва тъканите в едно цяло. На колагена дължим структурата на нашето тяло, а без него щяхме да представляваме едно голямо желе, което не притежава собствена форма.

След навършване на 25-годишна възраст производството на колаген започва да спада с приблизително 1,5% на година. Този стряскащ факт означава, че до 40 години сме загубили около 1/4, а до 60 – половината от колагена в организма си. Именно тази загуба на колаген до голяма степен е причината за остаряването на нашето тяло.

Загубата на колаген може да се превърне също и в сериозна заплаха за здравината на ставите.

Хрущялът е съставен основно от колаген тип II (до 80%) и малки количества от другите типове колаген. Хидролизираният колаген тип II, който можете да си набавите от колагеновите добавки на Herbamedica, е натурален продукт, подпомагащ поддържането на ставния хрущял и съединителната тъкан в тялото. Това е добавка с много висока степен на бионаличност, или другояче казано, изключително лесна за абсорбиране от организма. Колагенът тип II е източник на всички необходими за здравия хрущял вещества, които се разпределят в ставите, кожата и очите.

Друга добавка, която върши чудеса срещу процесите на стареене и проблеми със ставния хрущял, е хиалуроновата киселина.

Тя изгражда междуклетъчното вещество при бозайниците и може да бъде намерена в много от човешките органи и тъкани – кожата, клапите на сърцето, стъкловидното тяло на окото (откъдето идва нейното име, гр. хиалос означава стъклен), както и в ставния хрущял.

Може да се каже, че хиалуроновата киселина е природната смазка за кожата и хрущяла в ставите.

Чрез приемането на добавки от колаген тип II и хиалуронова киселина Вие давате на своето тяло една изключително мощна комбинация за забавяне и обръщане процесите на стареене, овлажняване на кожата и смазване на ставния хрущял.

Комбинацията от колаген тип II и хиалуронова киселина може да се окаже най-добрата превенция на редица ставни проблеми и заболявания. Редовната употреба на двете съставки води до укрепване на хрущяла и ставните структури, подпомага смазването на ставите и връща удоволствието от движението.

Увеличавайки нивото на колаген тип II и хиалуронова киселина в организма си, Вие просто подпомагате тялото си с веществата, от които самото то има нужда, за да лекува собствените си хрущялни структури.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ