ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Коластра – първата и най-важна храна

Помниш ли първия си спомен? Мама, тате, баба, дядо или може би някой друг се появява в съзнанието ти. Коластра ли… как така? Разбира се, че никой не помни първото си сучене… освен ако не е от децата чудо, надарени с невероятна памет. Въпреки това, първата храна на всяко новородено е майчината коластра. Тя е богата на множество витамини и минерали, растежни фактори (IGF-1, IGF-2, EGF, TGF-β1, TGF-β2, VEGF), хормони и антитела, протеини и въглехидрати. Те са изградили твоят имунитет и са ти помогнали да се превърнеш в здраво, жизнено и щастливо бебе. Днес ще те запознаем с ползите от приема на коластра, независимо че детството за тебе е вече само спомен. Заслужава ли си или не – ти ще прецениш.

Коластра за имунитет и стомашно-чревно здраве

Каквото и да се случва с твоя организъм, трябва да си наясно, че всичко започва от храносмилателната система. Стомашно-чревният тракт е първата линия на защита срещу всякакви болестотворни твари. Много често чревната стена бива раздразнена под въздействието на антибиотици, агресивни лекарства, алкохол, цигари, кафе, стрес. Отслабената чревна стена прави организма по-податлив на инфекции и възпаления. И хоп. Както всичко е наред, започват проблеми с храносмилането, теглото, появяват се различни болки, чувство на отпадналост и умора, кожни проблеми и др. Освен приема на пробиотици, аминокиселини и антиоксиданти, можеш да си помогнеш и с още нещо – коластра. Тя е богата на антитела, които ще помогнат на имунната ти система да се бори с различни алергени, „лоши“ бактерии, гъби и вируси. По този начин тя потушава възпалителните процеси и намалява интензитета на симптомите. Коластрата стимулира секрецията на секреторния имуноглобулин IgA, чиито нива са понижени при хора, страдащи от Синдрома на раздразнените черва, Синдрома на пропускливите черва, болест на Крон, улцерозен колит, кандида, аутизъм. Коластрата засилва регенериращите функции на чревния тракт и балансира имунния отговор, като намалява нивата на цитокините (протеини, предаващи на имунните клетки информация за настъпило възпаление).

Коластра за деца и бебета

Коластрата е чудесен начин да подсилиш имунната система на малкото си съкровище. Ако се чудиш дали коластрата от свободно пасящи крави е съвместима с човешкия организъм, ние имаме положителен отговор за теб. Множество научни изследвания посочват, че коластрата от крава съдържа същите характеристики като човешката коластра и е напълно подходяща за прием от деца. Разликата е в количеството на хранителните вещества. Червата на всяко бебе са доста уязвими и пропускливи. Именно коластрата на майката помага на бебето да изгради здрава чревна стена, която го предпазва от вътрешни инфекции и алергии. Тя е пълноценна храна, която подпомага цялостното развитие на детския организъм. Разбира се, едно от най-важните неща за детското здраве е хранителния режим на майката и начина на живот, който тя води. Колкото по-здрав е майчиният организъм, толкова по-щастлива е имунната система на детето. Първата храна на бебето е коластрата.

Коластра за отслабване и спортни постижения

Тъй като съдържа голямо количество протеини, растежни фактори и имуноглобулуни, коластрата е една от най-предпочитаните хранителни добавки за много атлети. Приемът ѝ подсигурява растежа и здравината на мускулите. Това подобрява издръжливостта и силата, което е желание № 1 за всеки, който гони спортни постижения. Освен това коластрата не е забранена от Олимпийския комитет. Затова и тя е широко разпространена сред професионалните спортисти.

Коластра от крава – противопоказания

Въпреки многобройните си ползи, коластрата може да не е подходяща за всеки. Ако страдаш от хранителна алергия към млечните протеини или нетолерантност към млечните захари (лактоза и галактоза), най-добре е да се въздържаш от приема на коластра. Това може да влоши състоянието ти, вместо да го подобри. При такива случаи е най-добре да се спреш на пробиотици, храносмилателни ензими, L-глутамин, витамин С, хидролизиран колаген и специализирани хранителни добавки, които лекуват чревната мукоза.

Коластра на капсули с добра цена

Винаги търси висококачествена коластра, която е добита от свободно пасящи крави. Това ще ти даде спокойствие и сигурност, че в нея всички хранителни вещества са налице. Търси качество и не прави компромиси с него – ти заслужаваш само най-доброто за своето здраве. Винаги търсете коластра от свободно пасящи крави.
Коластрата е не само добър начин да се пребориш със стомашно-чревните неразположения и заболявания. Тя е чудесно превантивно средство, което държи организма ти в пълна бойна готовност за всякакви натрапници като болестотворни бактерии, гъби и паразити. Тя е подходяща за малки и големи. Екипът на Хербамедика ти пожелава крепко здраве и не забравяй:  

Здравето не се оценява, докато не се появи болестта.

 

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ