Уважаеми клиенти, поради извънредната ситуация имаме забавяне на поръчките. Молим да бъдем извинени и благодарим за разбирането.

ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Комбинация от ГАБА и Витамин В6 (пиридоксин) за оптимална мозъчна функция

Съвременният начин на живот безспорно има своите ползи, но е свързан и с натрупването на все повече стрес у хората. С увеличаване нуждата от повече служители в корпоративните офиси, нараства и броят на извънредно изработените часове, а много от нас работят дори когато се приберат у дома. Но това далеч не е всичко, защото работата е само един аспект от живота ни.

С годините дори учениците са с все по-натоварена програма и с все по-малко време за почивка. В това изпълнено със стрес ежедневие, мозъкът ни има нужда от помощ, за да могат неговите функции да работят оптимално. 

За щастие има хранителни добавки, които спомагат за добрата работа на сивото вещество, правят ни по-издръжливи и устойчиви на стреса. Такава хранителна добавка е Акти Габа. Тя представлява комбинация от една от най-важните аминокиселини за добрата мозъчна функция – ГАБА, и Витамин В6, който играе важна роля за нормалното състояние на нервната система. 

Какво представлява ГАБА

Цялото наименование на съкращението ГАБА е гама-аминомаслена киселина. Тя е основен играч в процесите, които протичат в човешкия мозък. Габа действа благоприятно на невроните, като ги прави по-слабо активни. Благодарение на тази си функция аминокиселината повлиява добре психиката, намалява чувството за стрес и ни помага в моменти на притеснение и страх. 

Заради ролята си на инхибитор на невротрансмитерите в човешкия мозък, Габа успокоява нервната система и я прави по-устойчива на неблагоприятните фактори от заобикалящия ни свят. 

При какви състояния се препоръчва прием

Гама-аминомаслената киселина е естествен начин да се повлияе добре нервната система и работата на мозъка. Приемът ѝ гарантира успешно и спокойно справяне с ежедневните стресови предизвикателства. 

Успешното действие на тази важна аминокиселина се наблюдава и при:

 • Депресия – благодарение на действието ѝ като естествен антидепресант
 • Паник атаки и повишена тревожност – тъй като ГАБА успокоява функциите на невроните, тя оказва благоприятно влияние и върху моментите на притеснение и безпокойство;
 • Проблеми със съня – според редица проучвания мозъкът на хората, които страдат от безсъние съдържа 30% по-малко гама-аминомаслена киселина спрямо тези без проблеми в съня;
 • Предменструален синдром – в комбинация с витамин В6 ГАБА облекчава неприятните усещания и болки;
 • Възпалителни процеси – благодарение на противовъзпалителните свойства, които оказва върху организма;
 • Хиперактивност и дефицит на вниманието у деца и възрастни;
 • Епилепсия;
 • Недостатъчно производство на хормона на растежа – ГАБА оказва благоприятно действие върху функцията на хипофизата, като така спомага за увеличаването нивата на хормона на растежа. 

Има ли допълнителни ползи от приема на GABA

Според редица проучвания приемът на тази аминокиселина дава и много допълнителни преимущества на организма. Доказано е, че тя повишава силата на мускулите, което я прави много предпочитана добавка в бодибилдинг средите, както и сред много хора, занимаващи се със спортни активности.

Освен това оказва благоприятно влияние върху сексуалната функция и производството на ендорфин, който освен, че е познат като един от хормоните на щастието, е и естествено болкоуспокояващо.

Ама-аминомаслената киселина е от огромно значение за добрата мисловна дейност и когнитивна функция. Заедно с Витамин В6 в Акти Габа двете съединения действат изключително добре върху цялостната функция на мозъка.

Какво представлява Витамин В6

Наричан още пиридоксин, той е водоразтворим витамин и играе ключова роля в обмяната на веществата. В6 повлиява добре нервната система и се бори успешно със симптомите на депресия. Оказва добро действие върху намаляване усещането за умора и тревожност. 

Неговата роля за репродуктивното здраве и зачеване също е голяма, както и на всички други витамини от В група  - витамин В9, В12 и други.

Витамин В6 помага при лечението на различни емоционални разстройства. В комбинация с ГАБА, той осигурява добро психическо здраве и спокойна нервна система. Също както ГАБА помага и при облекчаване симптомите на епилепсия. 

Пиридоксинът играе и важна роля в процеса на синтезиране на допамин, серотонин, габа и адреналин в организма. Всички те са пряко отговорни за функциите на нервната система, добрия имунитет и много други ключови процеси в тялото. 

При какви състояния е добре да се приема пиридоксин

Освен за добрите функции и механизми на мозъка и нервната система, ролята на витамин В6 е ключва при:

 • Анемия;
 • Депресивни състояния;
 • Умора;
 • Невро-психиатрични разстройства;
 • Мускулни болки и слабост.

Защо Акти Габа е добра добавка за правилното функциониране на мозъка

Комбинацията между Габа и Витамин В6 прави Акти Габа много подходящ продукт за всички хора, които са ежедневно изложени на стрес, както и за тези, които страдат от депресивни състояния, паник атаки и тревожност. 

Благодарение на свойствата на двете съставки, Акти Габа осигурява оптимална работа на мозъка и спомага за доброто психическо здраве. Приемайки тази хранителна добавка, организмът става устойчив на умората и се справя лесно със стреса в ежедневието. 

Може да ви е интересно да прочетете повече за това как действа пиридоксинът за производството на гама аминомаслена киселина. Вижте проучване публикувано в журнала Plos - Pyridoxine Supplementation Improves the Activity of Recombinant Glutamate Decarboxylase and the Enzymatic Production of Gama-Aminobutyric Acid.

Защо да приемате Акти Габа

Комбинацията от двата елемента е изследвана подробно и е установено, че заедно те допринасят:

 • За доброто функциониране на нервната система;
 • За добро психическо здраве;
 • При тревожни състояния и умора;
 • За по-добър сън;
 • За добър имунитет;
 • За повече енергия и добър метаболизъм;
 • За добър хормонален баланс;
 • За регулиране на теглото.

Има ли състояния, при които приемът на Габа не е препоръчителен

Въпреки многото си благоприятни свойства, прием на Акти Габа не се препоръчва при бременни жени и такива, които кърмят. Също трябва да се има предвид възможната реакция между Акти Габа и лекарства за лечение на депресивни състояния, безпокойство и паник атаки. Така че ако приемате такива, посъветвайте се с лекаря си преди да започнете приема на Акти Габа.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ