ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Комбуча дарява ежедневие без проблеми с храносмилането

Векове наред Комбуча е доказвала своите полезни свойства. Напитката е истински лечебен еликсир, изпитан от традициите и практиките на десетки народи.

Многобройни са полезните и свойства. Едно от тях е да подпомага храносмилането.

Въздействието й върху храносмилателния процес и общото състояние на организма е изпитано и оздравяващо. Както знаем, здравето на човека минава през стомаха. Ако стомахът не действа ефективно, тялото ни страда, имунитетът пада и ставаме уязвими за всевъзможни заболявания.

Напитката Комбуча е едно лесно решение, с което ще разрешим различни проблеми, свързани с храносмилането. Както знаем, съвременната храна бива подлагана на различна обработка – технологична, топлина, химична и др., в резултат на което губи, ако не всичките си полезни съставки, то със сигурност – голяма част от тях. Така, не просто няма от къде да се снабдяваме с ценни за организма ни хранителни вещества, но също така и с нужните за преработката им органични киселини, ферменти,ензими и т.н.

С една чаша Комбуча на ден, ние вкарваме в организма си жизненонеобходими вещества, сред които са органичните киселини – оцетна, лимонена, ябълкова, млечна, фосфорна и др. Освен това – аскорбинова киселина, тиамин, монозахариди, дизахариди, каталаза, липаза, протеаза, амилаза, карбохидраза, захараза, хлорофил, ксантофил, стерини, фосфатиди, мастни киселини и др. Три вида ферменти имат изключително важна роля за оптималното функциониране на човешкия организъм: протеазата, която разтваря белтъчините, липазата, която разтваря мазнините, и амилазата, която разтваря скорбялата. Храносмилателните ферменти правят възможно разтварянето на ежедневно приеманите с храната вещества и синтезирането на нови вещества, които се активират, взаимодействайки с ферментите. Наред с тях се активират и витамините, микроелементите и хормоните, които отговарят за работата на имунната ни система и спомагат за обезвреждането и извеждането на вредните вещества от тялото ни.

Сред многобройните плюсове на напитката Камбуча е способността и активно да възстановява природната микрофлора на стомаха, дори след заболяване и прием на антибиотици и други лекарствени препарати. Напитката притежава антибактериални свойства и има широк спектър на действие, благодарение на съдържащите се в нея ензими и пробиотици. Особено благотворно влияние върху организма оказва глюкуроновата киселина – тя оказва силно детоксикиращо действие.

Полезните съставки на Комбуча нормализират микрофлората на стомаха, което благоприятства поддържането на по-силна имунна система. Напитката оказва леко слабително въздействие, а антибактериалните и свойства позволяват поддържането на нормален баланс на чревната флора.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ