ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Кралското средство против всички болести – масло от вечерна иглика

Още в древността човечеството се уверило, че растителните масла са безценен източник на здраве за човека. Стига да знаем как да ги използваме, те могат да намерят широко приложение в живота ни, както като храна, така и като лекарство. Растителните масла са богати на витамини и важни микроелементи, които съдържат полезни за човека биологично-активни вещества. Те помагат при профилактика и лечение на различни болести, засилват имунитета и съхраняват младостта.

Легенда разказва за една необикновена билка, чието масло намира широко приложение днес при лечението на леки и тежки здравословни проблеми. Става дума за Вечерната иглика, за която древните индийци вярвали, че им е дарена от богинята на нощта. Жълтите цветове на това растение се разтварят само през тъмните часове на деня и поради това то често е наричано „нощна свещ”.  Маслото от „кралското средство против всички болести”, както племената в Северна Америка наричат още вечерната иглика, притежава антиоксидантни, възстановяващи и подмладяващи свойства. Маслото се извлича от цветовете на диворастящото растение Oenothera biennis и се използва за лечението на редица болести, сред които болест на сърцето, безплодие, токсикоза при бременните, артрит, депресия, детска хиперактивност, слаб имунитет, алкохолизъм, затлъстяване, главоболие, хранително разстройство, открити рани, астма, болести на черния дроб, настинка, грип и много други.

Полезните свойства на маслото от Вечерна иглика се дължат на съдържащите се в него полезни за организма вещества. В билката се съдържат ненаситени мастни киселини като линолова, олеинова и гама-линоленова.

Омега-6 гама-линоленовата киселина или ГЛК е мастна киселина, която е крайно ценна за човешкия организъм. Маслото от Вечерна иглика е едно от малкото източници на тази киселина. Всъщност, е документирано, че за първи път тя е извлечена именно от масло от семена на Вечерна иглика. ГЛК играе важна роля в работата на организма и влияе върху възстановяването на клетките и имунинета. Освен това, тя осигурява на организма важни вещества, като простагландините, от които в огромна степен зависи синтеза на хормоните естроген, пролактин и прогестерон.

Линоловата киселина е от изключително значение за защитните функции на кожата. Човешкият организъм не синтезира сам тази киселина, което налага да си я набавяме чрез храната или под формата на хранителни добавки. Установено е, че дефицитът на линолова киселина  води до кожни проблеми като трудно зарастване на рани, възпаления, екземи, сърбеж и др., а също така косопад, проблеми с хипофизната жлеза.

Полезните свойства на Омега-9 олеиновата киселина също не са за подценяване. Тя предпазва от развитието на сърдечно-съдови заболявания, намалява нивата на холестерола, подобрява имунните функции и има доказано благотворно въздействие при борбата с някои видове рак

В състава на маслото от Вечерна иглина присъстват още важни мастни киселини - палмитинова, стеаринова, алфа-линоленова и ейкозенова.

Вече споменахме част от случаите, в които се прилага лечение с масло от Вечерна иглика.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ