ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Край на стреса със STRESSRESSIST: 5 растителни екстракта в продукта


Във времето, в което живеем, едно от най-разпространените състояния сред човечеството без съмнение е стресът. Независимо дали се дължи на претоварване в работата, предизвикателства в личните връзки и взаимоотношенията, или финансови притеснения, стресът може значително да повлияе както на психическото, така и на физическото здраве на човека.

Днес ще проследим работата на нервната система, как влияе стресът на тялото и какво можете да направите, за да водите по-спокоен и безгрижен живот, ограничавайки негативните ефекти на стреса.

Разбиране на работата на нервната система

Нервната система играе ролята на комуникационната централа на тялото. Тя се състои от централна нервна система, състояща се от главен и гръбначен мозък, която обработва информация и координира реакциите, както и от периферна нервна система. 

Нейната роля е да свързва централната с останалите части от тялото, предавайки сигналите към различни органи и тъкани. Тази сложна система отговаря за основни жизненоважни функции като сърдечен ритъм, дишане, движение и когнитивни способности.

Как влияе стресът на нервната система?

Когато сме под стрес, организмът активира своите защитни механизми и освобождава хормони на стреса, като кортизол и адреналин. Поначало тяхната роля е да помагат на човек да се справи със заплахите, но в дългосрочен план хроничният стрес може да доведе до редица негативни последици за нервната система.

Продължителният стрес може да отслаби функциите на имунната система, да наруши когнитивните способности и качеството на съня, както и да увеличи риска от сериозни здравословни състояния като тревожност, депресия и сърдечно-съдови заболявания.

Техники за справяне със стреса

В името на вашето здраве, психическо и физическо, е препоръчително да вземете навременни мерки за справяне със стреса в ежедневието, преди той да се превърне в хроничен и да доведе до редица проблеми. Ето някои дребни неща, които можете да въведете в ежедневието си за големи резултати:

  • Дихателни практики и медитация - колко често са ви казвали преди да кажете или направите нещо, да преброите до 10? Това, както и правилното дишане и умението да присъствате в настоящия момент могат да облекчат нивата на стрес и да помогнат на ума ви да релаксира и да се справя по-лесно в напрегнати ситуации.
  • Редовна физическа активност - спортът е лекарство не само за тялото, но и за ума. По време на тренировка тялото освобождава ендорфин - хормонът на щастието, който подобрява настроението и стимулира благополучието. 
  • Здравословни навици - разнообразната и балансирана диета, адекватният сън и елиминирането на алкохола и тютюнопушенето могат да направят чудеса с вашето здраве. Когато захранвате организма си с правилните неща и му давате достатъчна почивка за презареждане на батериите, това стимулира мозъчните функции и ви помага да сте по-спокойни в ежедневието си.
  • Управление на времето - една от главните причини за стрес в ежедневието, е липсата на умения за разпределение на задачите и управление на времето. Използвайте техниката Помодоро, която се изразява в 25 минути работа, последвани от 5 почивка, за да се научите да сте по-фокусирани. В началото на всеки ден си правете списък със задачите и ги подредете по важност. Когато се налага, делегирайте работата на колеги и близки.

Природни средства срещу стреса

Много хора се обръщат към природата в търсене на решение за справяне със стреса в ежедневието. Ето кои са пет от най-ефективните природни екстракти за облекчение на напрежението:

Спирулина

Известна като богата на хранителни вещества суперхрана, спирулината е растение от семейството на водораслите, богато на витамини, минерали и антиоксиданти. Проучвания показват, че спирулината спомага за намаляване на стреса чрез насърчаване на релаксацията. Високото ѝ съдържание на магнезий също има успокояващи свойства и допринася за по-качествен сън. 

Родиола

Родиола, известна още като златен корен, е билка, известна със своите свойства за облекчаване на стреса. Златният корен помага на организма да се адаптира към стреса и да поддържа психически и емоционален баланс. За родиолата е извество, че облекчава симптомите на стрес и умора, като същевременно насърчава когнитивните способности и цялостното благосъстояние.

Ашваганда

Ашваганда е древна билка, позната от векове в аюрведическата медицина заради своите свойства за намаляване на стреса и подмладяване на организма. Ашваганда спомага за намаляване нивата на кортизол - хормонът на стреса, и подобрява функциите на организма за справяне с напрежението.

Зелен чай

Зеленият чай се използва както в козметиката, така и като напитка и хранителна добавка заради своите успокояващи свойства. Богат е на антиоксиданти като катехини и L-теанин, зеленият чай, които подпомагат защитата на клетките от оксидативен стрес. L-теанинът помага за подобряване на фокуса и намаляване на тревожността, без да причинява сънливост. За зеленият чай е известно още, че регулира кръвното налягане.

Червен женшен

Червеният женшен, извлечен от корена на растението Panax ginseng, е популярно билково лекарство, известно със своите адаптогенни и облекчаващи стреса свойства. Проучвания сочат, че червеният женшен може да помогне за подобряване на настроението и стимулиране на когнитивните функции.

Край на стреса със STRESSRESSIST

За да се възползвате от действието на всички тези полезни природни съставки за справяне със стреса, препоръчваме натуралната хранителна добавка СТРЕСРЕЗИСТ, която съдържа петте най-важни билкови екстракта за баланс на нервната система, както и витамини от групата В.

Витамин В3, наричан още Ниацин, играе важна роля в намаляването на умората и стимулиране на енергията. Този витамин е необходим за поддържането на нормалните функции на метаболизма в човешкото тяло.

Витамин В12 допринася за нормалната функция на централната и периферната нервната система и психологическата стабилност на организма.

STRESSRESIST има редица предимства за общото здраве и благополучие, сред които увеличаване на устойчивостта на организма към стрес, намаляване на умората и цялостно физическо и психическо благополучие.

Хранителната добавка е изцяло натурален продукт и се препоръчва при състояния на стрес, тревожност, умора, безсъние, когнитивни нарушения и липса на концентрация.

STRESSRESIST не предизвиква зависимост или странични ефекти за организма. Препоръчителният дневен прием на добавката е 2 капсули дневно, а една опаковка е достатъчна за месец употреба.

Стресът е неизбежна част от живота и най-важното за вашето психическо и физическо здраве е как реагирате на него. Въвеждайки в ежедневието си практики като медитация, спорт, балансирано хранене и методи за управление на времето, и с помощта на подходящата хранителна добавка, предоставяща на организма ви сили директно от природата, можете да се наслаждавате на безгрижно ежедневие.

Използвани източници

Burns J. Common herbs for stress: The science and strategy of a botanical medicine approach to self-care. J Interprof Educ Pract. 2023 Mar;30:100592. doi: 10.1016/j.xjep.2022.100592. Epub 2022 Dec 10. PMID: 36530213; PMCID: PMC9737923.

Yeung YY, Yu CP. Motivating young adults to connect with nature for stress relief: A study in Taiwan during the COVID-19 pandemic. Front Psychiatry. 2022 Sep 6;13:922107. doi: 10.3389/fpsyt.2022.922107. PMID: 36147970; PMCID: PMC9486065.

Moradi-Kor N, Ghanbari A, Rashidipour H, Bandegi AR, Yousefi B, Barati M, Kokhaei P, Rashidy-Pour A. Therapeutic Effects of Spirulina platensis Against Adolescent Stress-Induced Oxidative Stress, Brain-Derived Neurotrophic Factor Alterations and Morphological Remodeling in the Amygdala of Adult Female Rats. J Exp Pharmacol. 2020 Mar 19;12:75-85. doi: 10.2147/JEP.S237378. PMID: 32256126; PMCID: PMC7090200.


Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ