ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

ЛактоКонтрол / LactoControl - 20/60 капсули 300mg

LactoContro е специално разработен да подпомогне храносмилането на млечните продукти. Патентованата мулти-ензимна смес в LactoControl включва лактаза USP, амилази, протеази, липаза, алфа-галактозидаза, HemiSEB ® (патентована смес от хемицелулоза, бета-глюконаза, ксиланаза, пектиназа и фитаза) и целулоза.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

БЪРЗА ПОРЪЧКА

само с телефонен номер

Важно: Наш служител ще се свърже с Вас, за уточняване на повече детайли.

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 40 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201612999
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
Веге капсули

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ ЯЙЦА
ВЕГАН

Трудностите пред храносмилането предизвикани от млечни продукти

Млякото е един от най-добрите източници на основни и незаменими хранителни вещества като протеини и калций. В действителност обаче много хора се борят и имат проблем с правилното храносмилане и усвояването на полезните хранителни вещества на млякото и млечните продукти. Като резултат храносмилателните проблеми, свързани с млякото като лактозна непоносимост и непоносимост към млечен протеин /белтък/, се отчита отлив от консумация на млечни продукти, което оставя много хора да бъдат засегнати от неефективно хранене.

Непоносимостта към лактоза, състояние характеризиращо се с невъзможността да се разградят захарите, намиращи се в млякото, се отразява на 10 до 16% от цялото население на САЩ. Лактозната непоносимост е резултат от неспособността на организма да произвежда достатъчно от ензима лактаза. Лактазна недостатъчност може да се развие с течение на времето, понякога се проявява още от 2-годишна възраст, когато тялото започва да произвежда по-малко от ензима лактаза. Лактазна недостатъчност може да се появи като резултат от увреждане на тънките черва, от тежки болести на храносмилателната  система или вродена липса на ген отговорен за лактаза ензима.
При нормално храносмилане, ензимът лактаза разгражда млечната захар лактоза в по-прости лесноусвоими от организма захари глюкоза и галактоза. Глюкозата и галактозата се абсорбират в кръвния поток. При хората с непоносимост към лактоза, лактазният ензим не разгражда ефикасно поетото количество лактоза, вследствие на което червата задържат течности. Тогава неразградена  лактоза преминава от тънките черва в част от дебелото черво, където ферментира посредством намиращите се там бактерии. В резултат на това се получават симптоми като спазми, подуване на корема, газове, гадене и диария.

Според Националния Институт по Здравеопазване, определена част от населението показват дори по-високи нива на непоносимост: 95% от азиатците, от 60 до 80% от афроамериканците и евреите Ашкенази, от 80 до 100% от американските индианци, и от 50 до 80% от латиноамериканците. За мнозина, невъзможността за храносмилане на млечните протеини са придобит проблем, който може да причини непоносимост към млечен протеин на индивиди, чувствителни към млечни продукти.

Добавянето на храносмилателни ензими може да направи млечните продукти дигестивни -смилаеми и те да бъдат отново достъпна храна за много хора.

Какво е LactoControl?

LactoControl е специално разработен да подпомогне храносмилането на млечните продукти. Патентованата мулти-ензимна смес в LactoControl включва лактаза USP, амилази, протеази, липаза, алфа-галактозидаза, HemiSEB ® (патентована смес от хемицелулоза, бета-глюконаза, ксиланаза, пектиназа и фитаза) и целулоза. Комбинираното действие на тези съставки правят LactoControl мощна храносмилателно–ензимна формула.

LactoControl за цялостно храносмилане на млечни продукти

LactoControl е цялостна формула за храносмилането на млечните продукти. Ензимът лактаза  в LactoControl хидролизира лактозата, като по този начин се облекчава дискомфорта, причинен от лактозната непоносимост.

ЛактоКонтрол участва не само в разграждането на лактозата, но също така и в разграждането на млечен протеини/белтък и другите храни приети с млечните продукти.

Има няколко млечни протеини, съдържащи се в млечните храни, които имат потенциал да предизвикват храносмилателни разстройства и алергии към млечен протеин. Най-често срещаните такива протеини са казеин, алфа и бета лактоглобулини, имуноглобулини и албумин. Мощните протеазни ензими представени в LactoControl спомагат да се хидролизират тези протеини и значително да се намали техния потенциал да предизвикват проблеми с храносмилането.

Млечните продукти обикновено се консумират посредством други храни, което допълнително усложнява храносмилането. Например, в допълнение към лактоза, млечен протеин и липиди, дадена храна може да съдържа и несмилаеми захари (олигозахариди) от зърнени и бобови растения, което да доведе до образуване на газове и подуване на корема. ЛактоКонтрол съдържа HemiSEB ® ензимен комплекс, който разгражда трудните за смилане компоненти от влакнодайни растения и спомага  да се освободи и използва тяхната скрита метаболитна енергия и хранителни фактори.

Широкообхватната ензимна формула на ЛактоКонтрол е в състояние да посрещне  всички храносмилателни предизвикателства.

Малко познати източници на скрита лактоза

Хляб и други тестени изделия, вафли, палачинки, бисквити, сладки и смеси за тяхното приготвяне, преработени храни за закуска като понички, замразени вафли и палачинки, сладкиши, рула, преработени зърнени закуски, инстантни картофено пюре, супи, напитки за закуска; картофен чипс, царевични чипсове и други преработени чипсове; преработени меса като бекон, колбаси, обработени за консумация меса; маргарин, салатни дресинги, течни и прахообразни продукти на млечна основа, които се използват в хранителни заместители, протеинови смеси и протеинови блокчета, бонбони, немлечни течни и инстантни сметани за кафе и немлечни кремообразни топинги.

Ензимна активност в ЛактоКонтрол (патентована смес)

ЕнзимиДействие
ЛактазаРазгражда млечната захар лактоза в широк температурен и pH диапазон
АмилазиРазгражда въглехидрати и нишесте в по-малки захари, които се абсорбират лесно; тези захари се произвеждат по естествен път от човешкия организъм, микроорганизми и растения
ПротеазиХидролизира протеини като казеин, алфа и бета лакто-глобулини, имуноглобулини, албумин и други растителни и животински протеини в малки протеини /по-малки вериги полипептиди/  и аминокиселини за по-лесно усвояване от организма
ЛипазиРазгражда мазнините в незаменими мастни киселини необходими за изграждането на здрави тъкани и клетки
Алфа-галактосидазаРазгражда сложни въглехидрати като рафиноза и стахиоза, съдържащи се в бобовите растения
ХемицелулозаРазгражда въглехидрати, фибри и други растителни полизахариди
Бета -глюконазаХидролизира бета-глюкани, намиращи се в зърнените култури, подобрява смилаемостта на пшеница, ръж и ечемик
КсиланазаРазгражда полизахаридите на скорбялата, особено влакна от зърнени храни, бобови растения и други храни на растителна основа
ПектиназаХидролизира и деполимеризира естествен пектин, намиращ се в зрели плодове и зеленчуци
ФитазаРазцепва и освобождава свързани минерали като фосфор от молекула на фитинова киселина, които присъстват в много храни на растителна основа
ЦелулазаРазгражда въглехидрати на фибри и други растителни полизахариди

Съдържание в единична доза: 1 капсула 

Lactase USP 65 mg
Амилаза40 mg
Протеази27 mg
Липаза25 mg
Алфа-галактозидаза20 mg
HemiSEB® (патентована смес от Хемицелулаза,Бета-глюканаза, Ксиланаза, Пектиназа, Фитаза)13 mg
Целулоза10 mg

Други съставки: микрокристална целулоза – Е 460

Нето тегло опаковка: 22.32 г

Да се приема по 1 капсула при консумиране на млечни продукти.

Може да се приема и повече от една капсула при нужда или по лекарско предписание. 

Продуктът е хранителна добавка. Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца. Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Симона М. 2018-02-13
Добър продукт
Добър продукт