ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА  0884 64 43 46

Лечебната сила на билката Котешки нокът

cats-claw

Растението Котешки нокът (Uncaria Tomentosa) е познато от хилядолетия за шаманите от мистичната империя на инките в Перу и Боливия. Както вече е известно, в културата на инките коренът от Котешки нокът е бил широко използван за лечение на астма и респираторни проблеми, болки в костите и ставите, стомашно-чревни заболявания, както и редица други симптоми.

История на билката Котешки нокът

Съкровищницата от чудодейни медицински растения, която представляват дъждовните гори в Централна и Южна Америка обаче остава извън сферата на интерес за тръгналите да търсят злато и слава европейски колонизатори в продължение на векове. Затова в Европа Котешкият нокът става популярен едва през 20-те години на миналия век, когато германският натуропат Артуро Брел започва да лекува своите пациенти с древното растение, което е пренесъл в Бавария от дъждовните гори на Амазония.

Силните страни на Котешки нокът

Благодарение на Котешки нокът лечителят твърди, че е излекувал собствения си ревматоиден артрит, а от 70-те години насам билката е подлагана на множество химични и медицински изследвания в лаборатории по цял свят.

Всички те показват, че Котешки нокът е богат източник на фитохимикали, сред които над 17 известни алкалоида, включително гликозиди, танини, флавоноиди, стероли, фенолни киселини и др. Всичко това доказва изключително мощните антиоксидантни и противовъзпалителни ефекти на билката.

Приложения на Котешки нокът

Екстрактът от Котешки нокът става все по-широко използван в последните две десетилетия, намирайки приложение като активна съставка в редица масла, чайове, тинктури, хранителни добавки и всевъзможни здравословни продукти, които имат особено широко приложение като имуностимулатори, или при лечение и превенция на кожни и ставни проблеми.

Като антиоксидант,  Котешкият нокът незабавно елиминира свободните радикали и възпира създаването на верижни връзки, които могат да увредят клетките, причинявайки рак, дегенеративни заболявания и преждевременно стареене. Благодарение на своето антимикробно и противовъзпалително действие, коренът от билката предотвратява растежа на микроорганизми, гъбички, лишеи и други.

Котешкият нокът се смята за напълно безопасен и нетоксичен природен продукт, но не бива да се използва от бременни жени или кърмещи майки. Твърди се, че в по-големи дози растението е било използвано от инките дори като противозачатъчно средство. Противопоказания за билката има към малки деца, хора на антихипертензивно медикаментозно лечение или претърпели трансплантация на органи или тъкани.

Препоръчани продукти

0 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*