ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Липокавитация за извайване на перфектна фигура - как действа

Ако някога сте чували стряскащи истории за страничните ефекти от хирургическа липосукция, не сте единствените. Докато хиляди хора преминават през липосукция за премахване на нежеланата мастна тъкан всяка година, това все още е инвазивна процедура, която изисква поставяне на инструмент под кожата. И като всяка друга процедура за премахване на подкожни мазнини липокавитацията носи някои рискове.

Лекарите вземат предвид различните рискове и тревоги за хората, сред които най-често срещани са увреждане на слоевете на кожата и опасност от алергична реакция. С напредване на медицината и козметичните процедури стават все по-модернизирани, като специалистите развиват по-безопасен, по-малко инвазивен начин за извършване на липосукцията. Това е така наречената липокавитация, която е разработена като алтернатива на хирургическата липосукция.

Какво представлява липокавитацията

При липосукцията, медицински инструмент, наречен "канюла", се използва за изсмукване на подкожната мазнина. При липокавитацията обаче няма да бъдете инжектирани с нищо. Вместо това, медицински специалист използва ултразвуково устройство за извършване на процедурата по усъвършенстван метод с отличителна ефикасност.

По време на действителната манипулация, малко количество гел се нанася върху кожата, където излишната мазнина трябва да бъде отстранена. След това ултразвуковото устройство се поставя върху кожата по време на сесията за лечение, която обикновено трае от 20 до 30 минути.

Това е напълно безболезнена амбулаторна процедура, която не изисква анестезия и има малко известни отрицателни странични ефекти.

Как всъщност работи липокавитацията

Ултразвуковото устройство, наречено датчик, използвано в процедурите за липокавитация, се калибрира само за насочване към мастните клетки. Когато ултразвуковите вълни са насочени към областта на мастната тъкан, която искате да бъде премахната, те разрушават мембраните на мастните клетки. Тъй като устройството е калибрирано само за насочване към мастните клетки, няма как да настъпят други увреждания на околните тъкани или органи.

По време на процедурата, ултразвуковите вълни започват да разграждат мастните клетки. Това ги кара да отделят триглицериди и други мастни вещества, които са ключов компонент на тъканта. През седмицата след лечението с липокавитация тялото ви ще преработи излишните триглицериди и мастни вещества чрез нормалните физиологични процеси.

Колко сесии са необходими за желания резултат

Повечето хора, които избират да усъвършенстват външния си вид чрез липокавитация, виждат измерими намаления на мазнините още през първата седмица. Въпреки това, схемата на лечение в период от 10 до 20 седмични сесии е обичайна за постигане на желаните загуба на тегло и промени в телесния състав според проучване в Journal of Skin and Esthetic Surgery.

Преди да пристъпите към първата сесия трябва да се срещнете с вашия лекар за физически преглед и консултация. В повечето случаи “идеалният кандидат“ за липокавитация е човек, който е умерено активен и следва здравословния начин на живот, включително балансирано хранене и хидратация.

Липокавитацията не е предназначена за лечение на морбидно затлъстяване, но работи най-ефективно за отстраняване на нежеланата мастна тъкан от целевите области на тялото.

Кои области на тялото могат да бъдат третирани

Липокавитацията е подобна на липосукцията по отношение на областите на тялото, където може да се прилага. Най-често срещаните области на тялото, където се използва тази процедура, могат да бъдат:

  • Корем
  • Лице
  • Врат
  • Гръб
  • Бузи
  • Бедра
  • Брадичка
  • Горната част на ръцете и други.

Липокавитация може да се приложи успешно и за намаляване на излишната гръдна тъкан при мъже с наднормено тегло.

Преди и след лечението – особености на процедурата

Преди липокавитация трябва да сте умерено активни и да се храните здравословно. През седмицата преди лечебната сесия повечето лекари препоръчват да пиете около 8 чаши вода дневно, да избягвате алкохол и да не извършвате физическа дейност. И е много важно да следвате тези препоръки, за да подготвите тялото си за предстоящата промяна.

Необходими са достатъчно течности, за да се подпомогне тялото да преработи излишната мазнина и триглицеридите, които ще бъдат освободени в резултат на процедурата. Твърде много алкохол ще намали функцията на черния дроб. Не е добре да се посещава и  солариум по това време, тъй като тенът преди третирането може да направи кожата ви изключително чувствителна към ултразвуковите вълни, използвани при лечението.

След лечението трябва да продължите с достатъчно количество вода и редовно да тренирате, за да стимулирате тялото си да преработи излишните триглицериди и мастни вещества, освободени по време на липокавитацията.

Има ли нежелани странични ефекти

Известните странични ефекти са минимални в сравнение с хирургическата липосукция. За повечето хора лечението е безболезнено и не изисква време за възстановяване. Възможно е да изпитате временна чувствителност на кожата, натрупване на течности или образуване на мехурчета, където е използван датчикът.

Имайте предвид и това

Има много процедури за отслабване и намаляване на теглото, но някои от тях са по-инвазивни от други. Ако сте физически активни и се храните здравословно, но имате области от тялото си, които просто не могат да се подобрят с диета и физически упражнения, липокавитацията може да е опция за получаване на това, което искате.

Липокавитацията е изключително предпочитан метод от дамите, тъй като при тях натрупването на мастна тъкан често е в по-големи количества отколкото при мъжете. С помощта на повече кардио, свежи зеленчуци и плодове, а защо не и чай, всеки организъм би се отървал от токсините и мазнините с лекота.

Стремете се към красотата не само в естетически аспект, но и като необходимост за добро здраве. Не забравяйте, че наднорменото тегло и излишните килограми засягат не само вашата увереност, но и състоянието на организма, водейки до редица сериозни и хронични заболявания. Да изглеждате добре е мисия, която носи само позитиви и липокавитацията може да ви помогне по лесен и достъпен начин да видите онзи УАУ образ в огледалото.

Ако предпочитате да се детоксикирате с помощта на течности, то за вас са подходящи продукти като Ликуид Офф и Ликуид Фор Фит. Вижте подробна информация за липокавитацията в DeTox Center.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ