ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Липозомален B12 метилкобаламин 1000 mcg / Liposomal B12 Methylcobalamin - 30 ml

Липозомален В12 Метилкобаламин 1000 мкг е първокласна хранителна добавка за букално (от вътрешната страна на бузата) или сублингвално (под езика) приложение, която бързо и ефективно повишава нивата на витамин В12 в организма.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613699
Тегло
0.12 кг
Тип продукт
течност

Витамин В12 е водоразтворим витамин, който взема участие в широк спектър от важни биологични процеси. Веществото изпълнява ключова роля в поддържането на здравето и функциите на централната нервна система, подобрява имунната дейност, участва в производството на червени кръвни клетки, има отношение към енергийния метаболизъм, ДНК синтеза, психичното здраве и много други.

Продължителният недостиг на витамин В12 се свързва с нарушена когнитивна дейност, прекомерна умора, понижен имунитет, анемия, изтръпване на крайниците, загуба на апетит, мозъчна мъгла и др. Дефицитът на витамин В12 е често срещан при вегани, вегетарианци и хора, които спазват предимно растителна диета. Това се дължи на факта, че ценният нутриент се съдържа основно в хранителните продукти от животински произход (месо, мляко, млечни продукти, яйца). Пациентите със заболявания на стомашно – чревния тракт често страдат от влошена абсорбция на хранителни вещества. Храносмилателните нарушения са сериозна предпоставка за редуциране на нивата на витамин В12.

Витамин В12 се среща под различни форми, но метилкобаламинът е една от най – лесно усвоимите. Това веществото се среща естествено в храната и много често се влага в хранителни добавки. Тази потентна форма на витамин В12 се абсорбира директно от организма. Високата бионаличност на нутриента във формулата на Липозомален В12 Метилкобаламин 1000 мкг се осигурява още от иновативната липозомна технология. Приемът на хранителната добавка:

  • Запълва нуждите на организма за витамин В12
  • Действа благоприятно върху дейността на нервната и сърдечносъдовата системи
  • Подсилва паметта
  • Повишава фокуса и бдителността
  • Подпомага ученето
  • Поддържа енергийните нива
  • Повишава виталността
  • Стимулира имунната система

Най – важното за липозомите

Системите за липозомно доставяне на вещества от години се използват в медицината и фармацията за разработване на по – добре усвоими и ефективни лекарства. Днес тези принципи намират широко приложение при производството на висококачествени хранителни добавки.

Липозомите се състоят от фосфолипидни структури с водно ядро, образуващи двойна мембрана. Открояват се със способността си да пренасят активни вещества, разтворени във водното ядро или във мембраните си. Там вложените нутриенти са защитени от множеството ензимни и храносмилателни реакции, които протичат в гастроинтестиналния тракт. Основната функция на липозомите е да осигурят подобрена бионаличност на активните съставки.

Освен че капсулират и защитават активното вещество, липозомите осигуряват безпрепятственото му преминаване през чревната мукоза. Този процес се осъществява благодарение на факта, че мембраните на клетките в човешкото тяло и липозомите са с идентична структура. Това повишава афинитета на чревните клетки към липозомите и позволява по – лесното им преминаване от чревната мукоза в кръвния поток. Скривайки активните съставки по този начин, липозомите ги транспортират директно в кръвообращението, заобикаляйки черния дроб. Така вложените вещества са предпазени от инактивация и изхвърляне от организма.

Предимства на липозомните продукти

Фосфолипидите са градивните елементи на всички клетъчни мембрани в човешкото тяло. В същото време липозомите са съставени от фосфолипиди. С други думи, липозомите са биосъвместими с човешкия организъм и освен това са биоразградими. Това означава, че липозомите се разграждат естествено от тялото, без да причиняват неблагоприятни ефекти. Фосфолипидната структура на липозомите ги прави отлични преносители на витамини, минерали и други есенциални микроелементи.

Благодарение на биологичната си съвместимост с човешкото тяло, липозомните добавки не само транспортират ценни активни вещества, а и позволяват на организма да замени увредените фосфолипиди с нови. Това подобрява здравето на клетъчните мембрани. Двойната мембрана на липозомите осигурява сигурна защита на вложените в ядрата им нутриенти. Бързото преминаване през чревната бариера повишава многократно бионаличността на активните вещества и прави липозомните добавки много по – ефективни от конвенционалните.Състав в препоръчителен дневен прием от:

3 впръсквания

Витамин В12 като метилкобаламин (methylcobalamin) 

1000 mcg


Помощни вещества: пречистена вода, слънчогледов лецитин, калиев сорбат, подсладител: ксилитол,  натурален аромат ягода, натурален аромат ванилия.

Алергени: не съдържа глутен, яйца, соя, продукти от рибен и животински произход

Препоръчителна доза за дневен прием: 3 впръсквания дневно от вътрешната страна на бузата или под езика.

Една опаковка съдържа 90 дневни дози.

Разклатете добре преди употреба!

Хранителната добавка не замества разнообразната и балансирана диета. 

Да не се превишава препоръчителната доза за дневен прием. 

Да се съхранява на сухо и хладно място, извън обсега на деца. 


Метилкоалбамин 2022-05-09
Метилкоалбамин
Благодаря ви! Вдигнах стойностите!