ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Липозомален B12 метилкобаламин 5000 mcg / Liposomal B12 Methylcobalamin - 30 ml

Липозомален В12 Метилкобаламин 5000 мкг е високоефективна хранителна добавка, която се отличава с бързо и лесно абсорбиране на активното вещество през букалната лигавица. Иновативната липозомална технология осигурява директната доставка на витамин В12 до клетките.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613705
Тегло
120.00 гр
Тип продукт
течност

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ ГЛУТЕН
БЕЗ МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯЙЦА
ВЕГАН

Липозомален В12 Метилкобаламин 5000 мкг е първокласен суплемент, създаден да предостави на организма здравословна доза витамин В12 в лесна за усвояване форма. Хранителната добавка използва липозоми за доставяне на активното вещество директно до клетките. Благодарение на иновативната технология витамин В12 не преминава през допълнителна обработка в храносмилателния тракт. Това гарантира изключително висока бионаличност и бързо действие на хранителната добавка.

Приемът на Липозомален В12 Метилкобаламин 5000 мкг:

  • Предпазва организма от дефицит на витамин В12
  • Спомага оптималното функциониране на сърдечно-съдовата и нервната системи
  • Повишава паметта, фокуса и бдителността
  • Подпомага ученето
  • Регулира енергийните нива и повишава тонуса
  • Допринася за оптимална имунна дейност

Продукта е подходящ за вегетарианци и вегани.

Не съдържа глутен, яйца, соя, яйца, рибни и животински продукти или техни деривати.

Кога се  налага допълнителен прием на витамин В12

Метилкобаламинът е натурална форма на витамин В12, която може директно да бъде абсорбирана от организма. Съдържа се в естествени хранителни източници и често се влага в хранителни добавки. Ценният витамин участва в множество биологични процеси и изпълнява есенциална роля в поддържането на здрава нервна система и силен имунитет. Нутриента е жизнено важен за синтеза на червени кръвни клетки, клетъчния метаболизъм, производството на ДНК и функцията на нервите.

Витамин В12 се съдържа в големи количества в продукти с животински произход, в това число месо, млечни продукти, яйца. Поради тази причина най – уязвими към дефицит на нутриента са хората, които спазват растителна диета, както и онези, които много рядко консумират месо и млечни продукти. Друга уязвима група са хората, които страдат от влошена абсорбция на хранителни вещества. В дългосрочен план дефицитът на витамин В12 може да допринесе за развитие на анемия, когнитивен спад, липса на енергия и отслабен имунитет.

Какво представляват липозомите

Терминът „липозом“ произлиза от гръцките думи „lipos“ (липид) и „soma“ (тяло). Липозомите са вещества със специфични функции и характеристики, съставени от фосфолипиди, които образуват двойна мембрана. Те могат да пренасят различни субстанции като ги предпазват от храносмилателните процеси в стомашно – чревния тракт. Структурата на липозомните мембрана е идентична с клетъчните мембрани на човешкото тяло. Това допринася за по – лесната и ефективна абсорбция на липозомите.

Обвивайки активните съставки, липозомите ги предпазват от агресивната храносмилателна среда. Освен това те скриват съдържащите се в тях вещества и по този начин ги защитават от селективната функция на тънките черва. Поради специфичната си структура, липозомите се абсорбират от чревната мукоза и директно навлизат в чревните клетки и от там в кръвния поток. По този начин липозомите, заедно с активните вещества които пренасят, не преминават през черния дроб. Всички тези процеси превентират деактивирането и екскрецията на нутриентите и им осигуряват пряк път към крайната цел.

Защо да изберете липозомен продукт

При подходящи условия, липозомите притежават свойството да енкапсулират течности в липиден балон. Благодарение на това специалистите успяват да затворят водни разтвори на различни есенциални вещества в липозомите. Такива могат да бъдат витамини, минерали и други микроелементи. Тоест, когато една формула е липозомна, активното вещество се съдържа в липозоми. По този начин се осигурява по – лесното преминаване на нутриенти през епителните клетки на чревната лигавица в кръвния поток. Крайният резултат е почти пълно доставяне и усвояване на активните съставки.

Установено е, че бионаличността на голяма част от активните съставки в хранителните добавки за перорално приложение е сериозно компрометирана по време на преработката и метаболизма им. Според научните изследвания по – чувствителните нутриенти губят ефекта си при преминаване през храносмилателния тракт или не успяват да бъдат абсорбирани в тънките черва. Това обуславя ниската ефективност на стандартните суплементи.

Липозомните продукти се характеризират с увеличена бионаличност и максимизиран ефект на активното вещество. За разлика от останалите продукти, те подобряват абсорбцията на активните съставки и предотвратяват тяхната преждевременна екскреция. Това повишава ефективността на добавките с висока концентрация и трудните за усвояване вещества.  

Според различни медицински изследвания липозомите повишават бионаличността на активните вещества с до 47 пъти. По този начин липозомните продукти допринасят за по – бързото покачване на серумните нива на нутриентите, които пренасят. Липозомните добавки могат да предоставят на организма такава концентрация на активните съставки, каквато класическите не биха могли да достигнат. По – високата ефективност на суплемента означава и по – бързо постигане на желания резултат и по – нисък разход.


Състав в препоръчителен дневен прием от:

3 впръсквания

Витамин В12 като метилкобаламин (methylcobalamin) 

5000 mcg


Помощни вещества: пречистена вода, слънчогледов лецитин, калиев сорбат, подсладител: ксилитол,  натурален аромат ягода, натурален аромат ванилия.

Алергени: не съдържа глутен, яйца, соя, продукти от рибен и животински произход

Препоръчителна дневна доза: По 3 впръсквания на ден под езика или от вътрешната страна на бузата.

Една опаковка съдържа 90 дневни дози.

Разклатете добре преди употреба!

Да не се използва като заместител на балансираната диета.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да се съхранява на сухо и хладно място.

Да се съхранява извън обсега на деца.

Адел Методиева 2022-05-07
Страхотен продукт
Започнах да приемам продукта заради анемия. Повишава тонуса и дава енергия. В липозомалната му форма се приема изключително благоприятно от организма. Регулира ми и сърдечния ритъм, на моменти имах аритмия. Страхотен продукт.