ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА  0884 64 43 46

Масло от Крил срещу рибено масло

Krill-oil-now-no.-2-omega-3-source-behind-fish-oil-Aker-says

В един идеален свят би трябвало да си набавяме необходимите ни Омега-3 мазнини, консумирайки риба. Но поради предупрежденията в последните години за покачващите се нива на опасни тежки метали и други замърсители в голяма част от рибата, много хора се обръщат към хранителни добавки като рибено масло и масло от крил. Но кой от двата източника на Омега-3 е по-добър? Прочетете следващите факти, за да разберете.

 

РИБЕНО МАСЛО МАСЛО ОТ КРИЛ
ОТКЪДЕ ИДВА?
Извлечено от видове риба с високо съдържание на мазнини, живеещи в студени, дълбоки океански води като херинга, камбала, скумрия, сьомга, сардини, треска и бял тон. Добива се от крил – малки ракообразни или скаридообразни същества, които живеят в чистите води на Антарктика. Хранят се с планктона, който плува по повърхността на водата.
СЪДЪРЖАНИЕ НА ПОЛЕЗНИ ХРАНИТЕЛНИ ВЕЩЕСТВА
* Около 30% EPA и DHA Омега-3 мастни киселини.

* При маслото от ферментирал дроб на треска – високо съдържание на вит. А, вит D, и вит. К.

 

 

 

 

 

* Около 14% EPA и DHA Омега-3 мастни киселини. Но фосфолипидната структура на тези мастни киселини ги прави много по-лесно усвояеми.

* Витамини А, Е и Д и антиоксидантът астаксантин.

 

УСТОЙЧИВ ИЗТОЧНИК ЛИ СА НА ОМЕГА-3 МАЗНИНИ?
При маслото от ферментирал дроб на треска – маслото  е направено от уловени (а не отгледани за целта) риби. Има огромни запаси от възобновяем крил, достатъчен както за хищниците в природата, така и за хората.

Антарктическата биомаса от крил възлиза на 170-740 млн. тона. Нивото на годишната репродукция може да достигне до няколко хиляди милиона тона.

 

 

НЕ СЪДЪРЖАТ ЛИ ЗАМЪРСИТЕЛИ?
При маслото от ферментирал дроб на треска – Има различни начини за добив на масло от дроб на треска, но само чрез ферментация се избягва каквато и да е топлинна обработка и така маслото се отделя, заедно с всички налични в него витамини и полиненаситени мастни киселини. Това масло е внимателно пречистено и комбинирано с аромати, а след това бутилирано в стъклен флакон.

Всяка партида масло от ферментирал дроб на треска се тества за наличие на замърсители, включително тежки метали, както и за количество на разнообразни хранителни вещества.

Маслото от крил се добива от крил, обитаващ чисти води, далеч от индустриални зони.

Не акумулира опасни нива на тежки метали, полихлорирани бифенили, диоксини и пр., защото крилът е в дъното на хранителната верига.

 

И така – и двата продукта са изключително полезни за превенцията и подобряването на редица заболявания.

Маслото от крил е богато на ценните EPA и DHA Омега-3 мастни киселини, които са в усвояема форма. Освен това е богато на антиоксиданти, което означава, че няма да доведе до образуването на свободни радикали. И не на последно място, тъй като крилът е в дъното на хранителната верига, той не съдържа живак.

Маслото от ферментирал дроб на треска, от друга страна, има витамин Е, витамин К, витамините А и D, CoQ10 и ненаситени мастни киселини в различни количества.

Богатият състав на маслото, както и синергичното действие между неговите съставки, го правят изключително полезна и мултифункционална хранителна добавка, допълваща разнообразното хранене с ценни хранителни вещества.

Трябва обаче да знаете, че и двата вида масло не се препоръчват за хора с алергия към риба и към черупчести, както и на хора с проблеми с кръвосъсирването и които приемат препарати за разреждане на кръвта. Най-добре е винаги да се съветвате с вашия лекар, преди да решите да приемате каквито и да било хранителни добавки.

Препоръчани продукти

0 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*