ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Масло от вечерна иглика в подкрепа на женското здраве

Вечерната иглика (Oenothera biennis) е деликатно, жълто и благоуханно цвете, силно свързано с женската енергия и лунните цикли. Растението е традиционно за Северна Америка и е било използвано от различни индиански племена за медицински цели в продължение на векове.

Вечерната иглика отваря своите цветове само след залез слънце, привличайки пеперудите, които пърхат с криле под сияйната светлина на луната. На разсъмване растението затваря цветовете си и почива до края на горещия ден. Всъщност вечерната иглика е едно от много малкото разпъпващи се през нощта растения на земята. Този факт я прави наистина специално цвете, а връзките между луната и женската енергия могат да обяснят защо вечерната иглика влияе толкова благоприятно върху женската плодовитост и здраве.

В наши дни вечерната иглика се използва най-често за извличане на нейното масло с търговско название Прим ойл. Маслото от вечерна иглика има широка терапевтична употреба, главно свързана с поддържане на женското здраве и красота.
Какво прави маслото от вечерна иглика толкова специално?

Маслото от вечерна иглика е изключително богато на гама-линоленова киселина (GLA), която синтезира хормоноподобни молекули, имащи съществено значение за формирането на клетъчната структура и подобряване на еластичността на кожата.
Тези есенциални мастни киселини в Прим ойл го правят незаменим помощник при третиране на всякакви кожни състояния, от акне и розацея до екземи и псориазис. При екзема и розацея Прим ойл елиминира зачервяването, подуването и сърбежа.
Освен при кожни проблеми маслото от вечерна иглика е без конкуренция в подкрепа на женското здраве благодарение на своите невероятни способности да регулира хормоните, като по този начин облекчава болезнената чувствителност в гърдите (масталгия) и предпазва от появата на рак на гърдата.

Редовната употреба на Прим ойл от жени до голяма степен се свързва с неговото изключително благотворно въздействие върху предменструалния синдром (ПМС) и свързаните с него мигрена, главоболие и др. Облекчавайки спазмите в матката по време на менструалния цикъл, Прим ойл намалява „топлите вълни“ и регулира хормоналния баланс.

Маслото от вечерна иглика също така спомага за синтезирането на цервикален мукус - слузоподобна течност, секретираща се от маточната шийка. Този мукус подхранва и подпомага преминаването на сперматозоидите, като по този начин увеличава плодовитостта и може да ориентира жената за най-подходящото време за забременяване.

Прим ойл може да се използва редовно и от по-възрастните жени за ефективно лечение на ревматоиден артрит, остеопороза и други проблеми със ставите и костите. Маслото от вечерна иглика значително притъпява болката, подуването и сутрешната скованост на ставите, регулира нивото на кръвната захар и така предотвратява появата на диабет.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ