ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Масло от вечерна иглика в серия продукти Prim Oil за кожа, ПМС и други състояния

Маслото от вечерна иглика благоприятства здравето ни по много различни начини благодарение на богатото си съдържание на омега-6 мазнини. Маслото, пресовано от семената на растението вечерна иглика, е богато на специфична омега-6 мастна киселина, наречена гама-линоленова киселина, която се счита, че има противовъзпалителни ползи за сърцето и мозъка.

Макар да е от полза както за мъже, така и за жени, маслото се приема от жените, за да стабилизира хормоналния дисбаланс. Открийте как да приемате масло от вечерна иглика за постигане на най-добри резултати.

За маслото от вечерна иглика – какво трябва да знаете

Маслото от вечерна иглика произлиза от семената на растението вечерна иглика. Подобно на масло от семена от касис и маслото от бораго (пореч), маслото от вечерна иглика съдържа гама-линоленова киселина (GLA). Това е мастна киселина, която тялото превръща в хормонално вещество, наречено простагландин Е1 (PGE1).

Простагландините имат противовъзпалителни ползи и спомагат за регулирането на хормоните в хипофизната жлеза. Гама-линоленовата киселина също е от съществено значение за клетъчната структура, нервната функция и еластичността на кожата.

GLA помага за поддържането на добро здраве, но тялото не може да я произведе, затова трябва да се търсят други източници на този елемент. Няколко фактора могат да попречат на процеса на превръщане, като процеса на стареене, алкохолизма, небалансирано хранене и здравословни проблеми.

Маслото от вечерна иглика също има редица терапевтични свойства. Известно е, че спомага за намаляване на болката, свързана с предменструален синдром при жените и подобрява хроничните кожни оплаквания като екзема, акне и псориазис. Маслото може да се използва и като противовъзпалително средство и е известно, че е полезно за симптомите на менопаузата, артрита и много други състояния, които ще разгледаме индивидуално.

Области на приложение на маслото от вечерна иглика

Забележително богатите запаси на гама-линоленова киселина в маслото от вечерна иглика са това, което го прави толкова ценно от терапевтична и лечебна гледна точка.

Приета вътрешно, тялото превръща гама-линоленовата киселина в простагландини, както споменахме. Тези хормонални съединения помагат за регулирането на различни функции на тялото, контролират възпалението в някои случаи и го насърчават в други. Простагландините, произведени от GLA, попадат в категорията противовъзпалителни. Клетъчните мембрани също разчитат на присъствието на гама-линоленова киселина, за да изпълняват функциите си.

Маслото от вечерна иглика благоприятства здравето по няколко начина и е широко изучавано през годините. Има клинични доказателства в подкрепа на използването му за следните състояния:

Хормони (ПМС и менопауза)

По начало, жени в целия свят приемат масло от вечерна иглика за естествено лечение на симптомите на ПМС поради съдържанието на есенциални мастни киселини. Доказано е, че получаването на достатъчно омега-6 мастни киселини, като LA и GLA, подпомага цялостната хормонална функция в организма.

По време на ПМС, жените обикновено изпитват чувствителност в гърдите, подуване на корема, задържат вода и стават по-раздразнителни. Тези симптоми може да отшумят след използване на масло от вечерна иглика според няколко различни проучвания.

ПРИМ ОЙЛ / PRIM OIL - МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА 60/100  може да се приема при предменструален синдром /ПМС/- 4 капсули дневно от 5 до 10 дни преди цикъла. През останалото време една или две капсули са достатъчни.

Здрава и подхранена кожа

Маслото от вечерна иглика се е оказало ценен избор за лечение на хора, страдащи от кожни заболявания, като екзема, псориазис и атопичен дерматит. Проучванията, публикувани в International Journal of Cosmetic Science, дори показват, че маслото от вечерна иглика може да помогне за свързани с възрастта структурни и функционални промени в кожните тъкани, като зачервяване, твърдост и грапавост.

Екземата обикновено се причинява от алергичен отговор към храни, химикали или други вещества, като парфюми или сапуни; причинява суха, червена, сърбяща кожа, която може да се напука. Изследванията показват, че хората с екзема нямат нормалната способност да обработват мастни киселини, а това води до дефицит на гама-линоленова киселина. Проучванията сочат, че маслото от иглика е забележително ефективно за облекчаване на много симптоми на екзема, включително сърбеж, зачервяване и оток.

Маслото от вечерна иглика е способно да подпомогне естествено лечението на псориазис, защото есенциалните мастни киселини в него допринасят за хормоналния баланс и храносмилането.

Акне

Дали маслото от вечерна иглика  е решение за по-чисто лице? Въпреки че няма много проучвания, които да доказват ползите от вечерната иглика при акне, дерматолозите го препоръчват като част от режим за третиране на акне. Маслото може да се използва за почистване на кожата външно или вътрешно - за да реализира и другите си ползи за храносмилането, и противовъзпалителния  ефект.

ПРИМ ОЙЛ / PRIM OIL - МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА 60/100  може да се приема при екзема, акне, дерматит, суха, чувствителна и дехидратирана кожа - при тежки състояния - 4 капс. дневно. За по-добър ефект засегнатите места могат да се третират и външно с маслото от капсулата. При по-леки състояния и за поддържане на красива кожа, 1-2 капс. са достатъчни.

Фертилност

За гама-линоленовата киселина е доказано, че увеличава производството на цервикална слуз, а това е фактор за успешно зачеване. Цервикалната течност е жизненоважна, за да осигури безпроблемно преминаване на сперматозоидите.

ПРИМ ОЙЛ маслото  може да се приема при репродуктивни проблеми - 4 капсули дневно с течности. PRIM OIL трябва да се приема само от менструацията до овулацията. Прекъсва се и се започва прием отново на първия ден от следващата менструация.

Функция на мозъка

Има обещаващи доказателства, които показват, че маслото от вечерна иглика може да помогне за намаляване на риска от общи мозъчни нарушения като хиперактивност, дефицит на вниманието, депресия.

Простагландините действат като химически съобщители в мозъка и помагат за регулиране на нервните импулси, за които се смята, че поддържат нормалното функциониране на мозъка, импулсния контрол и концентрацията.

Няколко проучвания, включващи пациенти с ADHD установяват, че приемането на комбинация от омега-3 и 6 за четири месеца значително намалява симптомите, когато се приема в дози 2-4 грама за деца или 2-8 грама за възрастни.

Какво е PRIM OIL?

Прим ойл е комбинация от линоленова киселина, гама-линоленова киселина и витамин Е. Това, което прави продукта уникален е, че съдържа най-голямо количество гама-линоленова киселина (10%) в сравнение с останалите продукти на фармацевтичния пазар.

Високото качество на продукта се дължи на специалната технология за извличане на маслото от вечерна иглика и съхранението му в SOFT GEL капсули, което запазва всички полезни вещества.

Активните вещества в продукта са няколко, като заедно осигуряват още по-добри терапевтични ползи. Освен гама-линоленова киселина, в Прим Ойл се съдържат още:

  • Линоленова киселина
    Представлява полиненаситена незаменима мастна киселина, която се среща предимно в растителни масла. Тя е от съществено значение за човешкото хранене, защото не може да се синтезира от човешкото тяло.
    Както всички мастни киселини, линоловата киселина се използва от тялото като източник на енергия. Той е субстрат за синтеза на физиологични регулатори, които се наричат ​​ейкозаноиди, включително простагландини, простациклини, тромбоксани и левкотриени. Това са вещества, които служат като медиатори на много биохимични процеси, като регулиране на кръвното налягане, нивата на липидите в кръвта, имунната функция, кръвосъсирването, възпалението и репродукцията на клетки.
  • Витамин Е
    Витамин Е е жизненоважно хранително вещество за добро здраве и се намира в голямо разнообразие както в храни, така и в добавки. Най-добрият начин да се консумира този витамин е чрез здравословна диета. Недостигът му се среща рядко, а предозирането с добавки може да е проблем. Хора, които имат определени здравословни усложнения или приемат определени лекарства, трябва да бъдат внимателни с добавките.
    Добри хранителни източници на витамин Е са ядки, като бадеми, фъстъци и лешници, както и растителни масла като слънчоглед, пшенични зародиши, шафранови масла, царевични и соеви масла.

Като мастноразтворимо хранително вещество, витамин Е функционира главно като антиоксидант, което означава, че помага за предпазване на клетките от увреждане, причинено от нестабилни молекули (свободни радикали). Освен че осигурява защита на клетките, витамин Е е жизненоважен за функциониращата имунна система. Като мощен антиоксидант, той помага на клетките да се преборят с инфекции.

Витамин Е играе важна роля и в производството на веществата, наречени простагландини, които са отговорни за регулирането на различни телесни процеси като кръвно налягане и мускулна контракция. И това е още една причина витамин Е да намира място в състава на Прим Ойл. Съставките на добавката са взаимодопълващи се и действащи синергично, за да осигурят максимален ефект при различни състояния.

Как PRIM OIL помага на Вашето здраве?

Най-важното и най-концентрирано въздействие на маслото от вечерна иглика е третирането на симптомите при ПМС и менопауза, защото стимулира производството на простагландин Е1. Това е хормон, който редуцира възпалителните процеси. 

Маслото от вечерна иглика помага на тялото да регулира менструалния цикъл по естествен начин и да тушира симптомите, които го съпътстват като болки в гърдите, главоболие, коремни болки, депресия, раздразнителност и тревожност.

Прим ойл е чудесна алтернатива на простагландинните инхибитори или хормони.

Преди да приемете Прим Ойл трябва да имате предвид, че са налице няколко противопоказания. Те са описани подробно в характеристиката  на продуктa, както следва:

Прим ойл / Prim Oil - масло от вечерна иглика 60/100 

В Herbamedica ще намерите още няколко продукта под името Прим Ойл:

PRIM OIL / ПРИМ ОЙЛ 10ML - МАСЛО ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА – продукт за приложение върху  кожата с 89% масло.

ПРИМ ОЙЛ МЕЛТ / PRIM OIL MELT 30ML - НАТУРАЛЕН КРЕМ ОТ ВЕЧЕРНА ИГЛИКА – нежен крем с изцяло натурален състав и подходящ за всеки тип кожа.

ПРИМ ОЙЛ БОРАГО / PRIM BORAGO OIL - 60 КАПСУЛИ 500MG – обогатен продукт с масло от вечерна иглика и масло от бораго.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ