ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА  0884 64 43 46

Маслото от Вечерна иглика е от полза за всяка жена

primrose

Маслото от Вечерна иглика притежава свойството да подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите. То е ефективно средство за „потушаване” на неприятните симптоми на ПМС и менопауза, използва се за отслабване, а също така подобрява женската фертилност и намалява рисковите състояния при бременност.

Благотворното влияние на маслото от Вечерна иглика е познато из цял свят. То се използва в хранителната промишленост и народната медицина на много страни. Съдържащите се в маслото мастни киселинилинолева, гама-линоленова, олеинова, палмитинова, стеаринова, алфа-линоленова и ейкозенова, го превръщат в ефективно средство при лечението на редица заболявания, сред които профилактика на сърдечно-съдови болести, хипертония, нарушения на кръвообръщението, образуване на тромби. Освен това маслото от Вечерна иглика се прилага при лечението на артрит, за възстановяване на организма след силен стрес, за намаляване на болка и при възпаления. Употребата на маслото е широко популярна сред жените. Причината за това се крие в благотворното му влияние върху състоянието на кожата, косата и ноктите.

Освен това, маслото има свойството да облекчава симптомите на предменструален синдром (ПМС – болезнен цикъл, нервност, болезненост на гърдите) и на менопауза (горещи вълни, раздразнителност, отпадналост, болки в гърдите и главоболие). Широко се прилага и при лечението на кистозни процеси в яйчниците.

За да сме напълно изчерпателни относно лечебните свойства на маслото от Вечерна иглика при проблеми с кожата, трябва да допълним, че то се използва ефективно при екземи и сух дерматит. За тази цел, в състава на много съвременни козметични кремове и средства за грижа за кожата присъства именно това растително масло. Редица медицински изследвания са доказали ефективността му при лечението на разнообразни, невъзпалителни дерматози, както и положителното му въздействие при лечение на псориазис и акне.

Вечерната иглика и отслабването

В наши дни маслото от Вечерна иглика се прилага при спазването на диети, тъй като активизира изгарянето на мазнините в тялото.

Вечерната иглика и фертилността

Не е тайна, че днес хиляди български семейства изпитват трудности от репродуктивно естество. Проблемът е налице, както у нас, така и в цял свят. С годините маслото от Вечерна иглика се е доказало като ефективно средство за стимулиране на женската репродуктивна функция. Маслото стимулира отделянето на слуз в шийката на матката, като по този начин повишава вероятността за оплождане. Маслото от Вечерна иглика се използва също така и за намаляване на рисковете от късна токсикоза при бременните и еклампсия.

Вечерната иглика, холестеролът и сърцето

Научно доказано е, че употребата на масло от Вечерна иглика може да намали нивото на лошия холестерол. Освен това растителното масло притежава свойството да понижава високото кръвно налягане, благодарение на способността на простагландините да предотвратяват тромбози и артериални спазми.

Вечерната иглика, артритът и остеопороза

Отново благодарение на действието на простагландините, маслото от Вечерна иглика се оказва полезно при лечението на ревматоиден артрит. Изследвания показват също така, че обогатяването на храната с незаменими мастни киселини, стимулира метаболизма на калция, укрепва костите и по този начин се превръща в ефективен начин да намалим риска от развитие на остеопороза. Гама-линоленовата киселина, пък може да намали загубите на калций от организма и да спомогне за абсорбацията му в костите.

Вечерната иглика и диабетът

Диабетът е свързан с метаболитни нарушения на незаменимите мастни киселини. Една от тези аномалии е нарушаването на синтеза на гама-линоленовата киселина от линолева киселина. Получавайки от маслото от Вечерна иглика гама-линоленова киселина в готов вид, човешкият организъм се снабдява с мастни киселини в достатъчно количество за нормалното протичане на обмяната на веществата.

Препоръчан продукт

68 коментара

 1. Галя Дамянова 19.10.2014 Reply

  Маслото от вечерна иглика помага ли при поликистозни яйчници? Медикаментът има ли странични ефекти?

  • веселина 06.05.2015 Reply

   може ли да те попи ам за това дали ти беше от помощ това масло от иглика

  • Author
   HerbaMedica 31.03.2017 Reply

   Прим Ойл благоприятства състоянието и функцията на женската полова система. Не са известни странични ефекти.

 2. Галя Дамянова 19.10.2014 Reply

  Може ли да се приема заедно с витамин С?

 3. веселина 06.05.2015 Reply

  повлия ли на нивото на хормоните икак

 4. При поликистозни яичници колко време и как да се приема? Благодаря предварително!

  • соня 17.10.2015 Reply

   Аз случайно открих вечерната иглика , пия я вече 3-ти месец .Още след първия ми се регулира цикъла.(Аз съм с поликистозни яйчници и ми идваше по 2 пъти в месеца).Вече е 3-я месец , откакто ги пия и цикъла ми е добре.Знам ,че се пият по 3 мресеца и се прави почивка 1месец. Направо ме е страх да спра … Но , ДА има ефект ! Това е , което мога да ви дам като информация.

 5. биб 09.06.2015 Reply

  Pomaga li za po lesno zabremenqvane

 6. весела 10.07.2015 Reply

  Може ли да се комбинират ампули вечерна иглика с див ямс?

 7. павлова 10.07.2015 Reply

  За женско здраве кое от двете имат по бързо действие и са по-качествени:вечерната иглика или дивия ямс за потушаване симптомите на менопауза?

  • Author
   HerbaMedica 31.03.2017 Reply

   За по-добър ефект, бихте могли да ги комбинирате.

 8. Ая 09.03.2016 Reply

  Срещам доста противоречива информация относно приемането на маслото от вечерна иглика по време на бременност. На много места се препоръчва, но на някои упътвания е посочено да не се приема при бременност и кърмене. Къде е истината?

  • Author
   HerbaMedica 10.03.2016 Reply

   Здравейте,

   По време на бременност и кърмене, най-добре, маслото от вечерна иглика да се приема след консултация с лекар.

   Поздрави,
   Екип Хербамедика

 9. Калина 16.03.2016 Reply

  Здравейте и аз имам въпрос, който са ви задали по-горе, а именно дали може да се комбинират ампули на вечерна иглика заедно с див ямс или това не е добра идея? Ще съм ви много благодарна за информацията.

 10. Роза 23.10.2016 Reply

  Може ли да се комбинира див ямс и вечерна иглика ?

 11. Илиева 16.11.2016 Reply

  Здравейте .Оперирана съм от рак на гърдата без разсейки.Мога ли да приемам масло от вечерна иглика ,щом като пия мегавитал/седем вида гъби/и отделно майтаки,сок от бъз и чай от глухарче и витамин C.Благодаря .

  • Author
   Herbamedica 31.03.2017 Reply

   Да, Прим Ойл в този случай ще бъде чудесно допълнение към вашата суплементация.

 12. Ангелина 24.11.2016 Reply

  Здравейте, Аз съм с хашимото. Как ще се отрази употребата на вечерна иглика в такъв случай? Колко време трябва да се пие? ?.Благодаря.

  • Author
   Herbamedica 31.03.2017 Reply

   Не са известни противопоказания във вашия случай. Въпреки това, бихте могли да се консултирате с вашия ендокринолог.

 13. Gaabi 22.04.2017 Reply

  Здравейте, Прим ойл би ли подпомогнало за образуването на по-качествени яйцеклетки?

  • Gaabi 22.04.2017 Reply

   и възможно ли е да се комбинира с DHEA?

   • Author
    Herbamedica 24.04.2017 Reply

    Традиционно, Омега 3 мастните киселини, благоприятстват качеството на яйцеклетките. Не са известни противопоказания за комбинация с DHEA.

 14. Ani 16.05.2017 Reply

  Здравейте! Въпроса ми е малко странен. Маслото от Вечерна Иглика помагали за женското тяло(имам предвид помагали ли когато в тялото на жената има повече мъжки хормони) и стимулира ли женските хормони.

  • Author
   Herbamedica 16.05.2017 Reply

   Здравейте, омега масните киселини благоприятстват състоянието на организма независимо от преобладаващите хормони.

 15. Милка Димитрова 17.05.2017 Reply

  Здравейте, искам да попитам би ли ми помогнала тази добавка при нарушения на вестибуларния апарат, засега диагнозата ми е нарушение на равновесието, не липса на оросяване или шипове. Чела съм, че чай от иглика помага при световъртеж, но за тази… – вечерната…нямам представа.Благодаря предварително.

 16. Ani 28.05.2017 Reply

  Здравейте,маслото от вечерна Иглика може ли да се приема с таблетки биотин!

 17. Ива 26.08.2017 Reply

  Здравейте! Може ли да се приема директно течното съдържание на капсулите, без да се поглъща желатинът? Чувала съм, че за някои медикаменти е важно да се погълне цялата капсула, защото съдържанието й трябва да се разгради чак в червата. Надявам се това да не е валидно в този случай. Защото се оказа, че съм поръчала капсули, които са толкова едри, че по никакъв начин не мога да глътна. 🙁 Предварително благодаря за отговора.

  • Author
   Herbamedica 28.08.2017 Reply

   Здравейте, нямаме продукт, за който да е важно приемането и на капсулата. Спокойно можете да отстраните капсулата.

   Бъдете здрава!

 18. Росица 27.02.2018 Reply

  Може ли да се пие при мастопатия?Пия също кориолус за имунитет? Благодаря ви!

  • Author
   Herbamedica 04.04.2018 Reply

   Да, Prim Oil e доказал ефективността си при хормонални отклонения, засягащи млечните жлези (мастопатия, масталгия, преканцерози, фиброаденоми), вследствие доминиране на естрогени и техните метаболити.

 19. Пенка 05.03.2018 Reply

  При хистерктомия може ли да се пие.

  • Author
   Herbamedica 04.04.2018 Reply

   Да, може да се пие и ще влияе добре, но е желателно да се балансира с омега 3 (Neptune KrillOil)

 20. Елена 14.04.2018 Reply

  Подходящ ли е продукта да се приема от мъже?

 21. Красимира Георгиева 03.05.2018 Reply

  Здравейте, маслото от вечерна иглика може ли да се приема заедно с рибено масло?

  • Author
   Herbamedica 04.05.2018 Reply

   Здравейте, да, дори е пожелателно, поради необходимия баланс между Омега 3 и Омега 6 мастни киселини.

 22. Кремена 04.05.2018 Reply

  Помага ли при стрес и напрежение?

  • Author
   Herbamedica 08.05.2018 Reply

   Да, балансирайки хормоналните нива.

 23. Петя Генчева 13.05.2018 Reply

  След какъв период на употреба се прави почивка,благодаря?

  • Author
   Herbamedica 14.05.2018 Reply

   Индивидуално е, но ориентировъчно след 2-3 месеца. През периода на употреба на Prim Oil е важен баланса с Омега 3.

   • Катя 11.06.2018 Reply

    Пие се 2-3 месеца и после колко време трябва да мине, преди пак да се започне?

    • Author
     Herbamedica 12.06.2018 Reply

     Един месец е достатъчен.

 24. Ели Казакова 15.05.2018 Reply

  Здравейте! Скоро ми премахнаха жлъчния мехур. Ще имам ли проблем,ако използвам масло от вечерна иглика. Благодаря, предварително!

  • Author
   Herbamedica 22.05.2018 Reply

   Във вашия случай проблем са животинските мазнини. Вечерната иглика е растение, следователно мазнините от него не би трябвало да ви създават дискомфорт. Въпреки това, пробвайте и, ако усетите стомашно неразположение преустановете приема.

 25. Мила 26.05.2018 Reply

  Тъкмо ми спря цикъла и започнах на го пия и цикъла ми пак се появи след 2 дни възможно ли е да го предизвика пак

  • Author
   Herbamedica 07.06.2018 Reply

   Маслото от Вечера иглика няма директно хормонално въздействие, но индиректно въздейства върху баланса между естроген и прогестерон. В конкретния случай не можем да дадем прогноза, защото нямаме наблюдения върху вашия хормонален статус, години и т.н.

 26. Надя 06.06.2018 Reply

  Здравейте възможно ли е при прием на това лекарство да се дига кръвно

 27. Alqra 06.06.2018 Reply

  Moje li da go piq s glukofaj850mg diqne35 i kiistop

  • Author
   Herbamedica 07.06.2018 Reply

   Консултирайте се с вашия лекар.

 28. Ели 03.07.2018 Reply

  Здравейте може ли маслото от вечерна иглика да се пие в комбинация с червена детелина

 29. Маринела Иванова 31.07.2018 Reply

  Здравейте, възможно ли е капсули вечерна иглика да се пият в комбинация с ЦИКЛОДИНОН,

  • Author
   Herbamedica 24.08.2018 Reply

   Прим Ойл и екстракт от Витекс Агнос Кастус ( Циклодином )- Аврамово дърво са напълно съвместими.

 30. Наталия 28.09.2018 Reply

  Може ли да приемам капсули вечерна иглика заедно с Анастрозол Аволген 1мг и Тритейс Плюс ?

  • Author
   Herbamedica 09.10.2018 Reply

   Прим Ойл е напълно съвместим с лекарства от типа на ароматазните инхибитори (Анастрозол), както и АСЕ инхибиторите (Тритейс)

 31. Стелияна 22.10.2018 Reply

  Здравейте,може ли да се приема едновременно Вечерна Иглика и Сто**хон ? Благодаря !

  • Author
   Herbamedica 30.10.2018 Reply

   Prim oil може да се комбинира със Сто**хон без риск от странични реакции!

 32. Цветелина Цветанова 24.12.2018 Reply

  Здравейте, възможно ли да се появят пъпки (тип акне) по лицето от Вечерната иглика.

 33. Дарина 29.01.2019 Reply

  Може ли да се комбинира с А***ил и с магнезий С+Е?

 34. Величка 06.02.2019 Reply

  Може ли вечерната иглика да се комбинира с три**ко?

 35. Daniela 22.02.2019 Reply

  Подходяща ли е със Stelara

 36. Кристина 16.03.2019 Reply

  Здравейте!
  Мога ли да приемам масло от вечерна иглика и Салазопирин?

  • Author
   Herbamedica 19.03.2019 Reply

   Да, двата медикамента могат спокойно да се приемат заедно.

 37. бисерка 18.03.2019 Reply

  имам висок пролактин,вечерната иглика може ли да му повлияе?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*