ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Мега Фолат - Фолиева киселина / Mega Folate - 30 таблeтки

МегаФолат е хранителна добавка, която съдържа вид глюкозаминова киселина. Това е естествената фолиева киселина в организма от В група, важна при зачеване, правилно развитие на плода по време на бременност и множество метаболитни процеси в тялото.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613279
Тегло
0.20 кг
Тип продукт
таблетки

ПРОДУКТЪТ Е

БЕЗ ГЛУТЕН
БЕЗ РИБНИ ПРОДУКТИ
БЕЗ СОЯ
БЕЗ ЯЙЦА

Какво е МегаФолат

МегаФолат е хранителна добавка, която съдържа 5- метилтетрахидрофолат (5-MTHF) във вид на глюкозаминова киселина. Това е естествената форма на фолиева киселина в организма, която принадлежи към витамините от В група и има първостепенно значение за зачеване, правилно развитие на плода по време на бременност и множество метаболитни процеси в човешкия организъм.

Предимства и предназначение на МегаФолат - Фолиева киселина

Фолатът е естествената форма на Витамин В9. Името му произлиза от латинската дума „folium“, която означава листо. Всъщност листните зеленчуци са сред най-добрите хранителни източници на фолати.

Активната форма на витамин В9 е фолат, известен още като 5-метилтетрахидрофолат. Именно тя е в основата на МегаФолат – всяка капсула съдържа 800 µg 5-метилтетрахидрофолат - активната форма на фолиева киселина. Тя се абсорбира отлично в организма и е моментално разпознаваема от клетките без необходимост от метилиране.

При определени генетични или наследствени нарушения в метаболизма и при различни физиологични натоварвания, трансформацията на фолиева киселина в активната форма на фолат или не се извършва правилно, или е недостатъчна. 

За разлика от синтетичната фолиева киселина, тази форма на фолат може да премине кръвно-мозъчната бариера и е естествената фолиева киселина, позната на клетките.

Основните предимства на MegaFolate пред други продукти са:

 • най-чистата естествена бионалична форма на 5-MTHF метилов фолат с 800 µg във всяка капсула;
 • МегаФолат моментално прониква в кръвта и клетъчната мембрана без допълнителен метаболизъм, като не е нужно метилиране след постъпване в организма;
 • само метил фолатът е в състояние да премине кръвно-мозъчната бариера;
 • стабилност и безопасност в сравнение с други фолатни форми;
 • превъзхожда по бионаличност и усвояемост много други хранителни добавки.

МегаФолат е хранителна добавка, която може да се приема при следните състояния и заболявания:

 • силно се препоръчва прием на фолат 3 месеца преди, по време на бременност и в периода на кърмене;
 • за синтез и усвояване на аминокиселини, витамини, минерали и други, които взаимодействат с фолиевата киселина;
 • за пълноценен състав на кръвта и предпазване от анемия;
 • за регулиране нивата на хомоцистеина и добро метилиране;
 • за подобряване на когнитивната функция;
 • за справяне с умората и изтощението;
 • за силна имунна система.

Какво е фолат и фолиева киселина

Фолатът е есенциален микронутриент и критичен кофактор в множество метаболитни процеси. Това хранително вещество е от решаващо значение по време на ранна бременност за намаляване на риска от вродени дефекти на мозъка и гръбначния стълб.

Фолатът функционира като коензим или косубстрат при едновъглеродни трансфери при синтеза на нуклеинови киселини (ДНК и РНК) и метаболизма на аминокиселини. Една от най-важните реакции, зависими от фолата, е превръщането на хомоцистеин в метионин при синтеза на S-аденозил-метионин – важен метилов донор.

Друга зависима от фолата реакция - метилирането на дезоксиуридилат до тимидилат при образуването на ДНК, е необходима за правилното клетъчно деление.

Естественият 5-MTHF в MegaFolate има важни предимства пред синтетичната фолиева киселина – абсорбира се отлично дори когато рН на стомашно-чревния тракт е променен и неговата бионаличност не се влияе от метаболитни дефекти.

Използването на 5-MTHF вместо фолиева киселина намалява потенциала за маскиране на хематологични симптоми на дефицит на витамин В12, намалява взаимодействията с лекарства, които инхибират дихидрофолат редуктазата, и преодолява метаболитните дефекти, причинени от полиморфизъм на метилентетрахидрофолат редуктаза.

MTHFR ген и мутация

MTHFR генът дава инструкции за производство на ензима метилентетрахидрофолат редуктаза. Той отговаря за трансформиране на фолиевата киселина в естествената форма - 5-метилтетрахидрофолат, както и за преработката на някои аминокиселини.

Има случаи на хора с неблагоприятна MTHFR вариация, което означава, че са нарушени механизмите, зависещи от този ген. Двата най-проблемни вида полиморфизъм на гена MTHFR са C677T и A1298C. Когато някой от тях е установен, се приема, че механизмът на ензима MTHFR е нарушен, а това води до по-високи нива на хомоцистеин и по-слабо метилиране. Тези последствия неминуемо оказват влияние върху усвояването на фолиева киселина и свързаните с нея процеси.

Как работи ензимът със същото име MTHFR? Той преобразува формата на фолат наречена 5,10-метилентетрахидрофолат в различна форма на фолат, наречена 5-метилтетрахидрофолат. Това е същата форма, която се съдържа в МегаФолат и която се намира естествено в кръвта. 

Произход: Италия

Състав в препоръчителен дневен прием от:

½  таблетка 

Фолат

400 µg

Помощни вещества: пълнители: царевично нишесте, малтодекстрин, лактоза монохидрат, микрокристална целулоза; противослепващи агенти: талк, магнезиев стеарат ,силициев диоксид, колоиден безводен.

Алергени: не съдържа глутен, соя, яйца, продукти от рибен произход.

Препоръчителна доза за дневен прием: половин таблетка дневно след хранене.


Да се съхранява на хладно и сухо място, недостъпно за малки деца.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се ползва като заместител на разнообразното хранене.


Фолатът допринася за нормалния синтез на аминокиселини и нормалното кръвообразуване.

Допринася за нормалния метаболизъм на хомоцистеина;

 Подходящ при бременност и кърмене, при жени планиращи бременност, поне 3 месеца преди забременяването и по време на първите три месеца от бременността.·

Доринася за нормалния растеж  на тъканите у майката по време на бременност.

Благоприятства  за поддържане на нормалната психична функция.

Допринася за нормалната функция на имунната система и  за намаляване на чувството на отпадналост и умора.

Фолатът участва в процеса на делене на клетките.


Ели Календжиева 2021-09-24
Страхотен продукт
Моят избор за прием на фолиева киселина! Страхотна хранителна добавка! Препоръчвам!
Krisi D. 2020-02-24
Стабилен и безопасен
Помогна ми да се справя се с умората и изтощението. А и през цялата ми бременност указа много добро действие на имунната ми система.