ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

МЕТИЛСУЛФОНИЛМЕТАН - или защо и как човешкото тяло се нуждае от едно толкова сложно звучащо органично съединение

Клиничната употреба на сяра е важно помощно средство към диетата ни и става все по-разпознаваемо като инструмент за постигане на добро здраве.

Със сигурност начинът ни на хранене е основният фактор за намаляване на риска от хронични дегенеративни заболявания. Но когато опрем до практическата страна на темата, възниква въпросът как да си набавим необходимата сяра от храни, отгледани в изтощена почва, тъй като в резултат на индустриалното земеделие, почвата в наши дни е бедна на сяра и съответно храната, която приемаме също страда от дефицит на сяра.

Акти МСМ / Acti MSMМетилсулфонилметанът (МСМ) е органично сярно съединение, което се среща при всички гръбначни животни, вкл. човека. Използва се от нашето тяло за производството на ензими, антитела и в структурата на съединителната тъкан. Представлява хранителен източник на сяра, която от своя страна е важен елемент за аминокиселините, участва в синтеза на протеини и в процеса на формирането на съединителни тъкани – кости, стави, сухожилия, както и в многобройните плътни, рехави и еластични тъкани в подкожието, около кръвоносните съдове, очите, във венците и т.н.

МСМ е всепризнат с антивъзпалителните си качества и широко се използва като необходима добавка при артритни състояния. Подобрява клетъчната пропускливост, затова спомага за снабдяването и с други важни вещества. Може би най-важната му функция е да помага в предотвратяването на окислителните увреждания.

В последните две години бяха проведени поне четири клинични проучвания на основата на МСМ и способността му да участва във възстановителните процеси при големи физически натоварвания и мускулни травми, включително такива, причинени от сърдечен удар, тъй като всички те са свързани с оксидативния стрес и последващите клетъчни увреждания.

Значението на сярата. Сярата е четвъртият най-разпространен елемент в човешкото тяло. Среща се в над 150 различни компонента в него. В МСМ се съдържа 34% сяра, но той е повече от просто един източник на сяра. Вече споменахме някои от ползите от сярата. Ето още някои – човешкото тяло се нуждае от нея и при телесното образуване на кератин, както и на имуноглобулин като част от имунната система. Сярата участва и в каталитични процеси на метаболитните реакции, които преобразуват приетата храна в енергия и ни пречистват от непотребните и често токсични отпадни продукти. МСМ e изключително важен при формирането на кератин, колаген и еластин, които дават гъвкавост, тонус и сила на мускулите, костите, ставите, вътрешните мебрани, кожата, косата и ноктите.

Сярата бива все по-високо оценявана като жизненоважен елемент, без който организмът ни не би функционирал както трябва и е тревожен фактът, че в днешно време хората вече не си набавят достатъчно сяра от храната, която консумират. Относно детоксикацията, сярата е част от един от най-важните антиоксиданти, които човешкото тяло произвежда – глутатиона. Без сярата глутатионът не действа. Така че част от благотворното действие на МСМ е да помага на организма да произвежда свои собствени антиоксиданти.

Храни, богати на сяра. Разбира се най-добре е човек да си набавя необходимата му органична сяра чрез храната. Което обаче в днешно време се оказва истинско предизвикателство. В живота на съвременните хора се наблюдава отдръпване от редица традиционни храни, които са богати източници на сяра като колаген или кератин, които напоследък вече не се консумират много.

Можете да си набавите достатъчно от тях, като си приготвяте бульон от кости от органично и природосъобразно отгледани животни и да пиете редовно от него или да го слагате в супи и яхнии. Съединителната тъкан е богата на сяра и когато готвите кокалите на бавен огън, ценните хранителни вещества се отделят в бульона.

МСМ се среща в почти всички сурови храни. Има го в зеленолистните зеленчуци, в чесъна, лука, зелето, броколито, бадемите, орехите, лешниците, житните кълнове, жълтъците. Интересно е, че се съдържа дори в бирата и кафето. Основна съставна част е и в португалското ликьорно вино портвайн. А суровото и непастьоризирано прясно мляко е най-богатият източник на сяра въобще.

Токсичност и препоръки за приемане. Медицинските изследвания показват, че МСМ е абсолютно безопасен и може да бъде приеман във високи дози. Дори диетата ви да е богата на храни, съдържащи сяра, можете да приемате МСМ и допълнително във вид на хранителна добавка и да сте напълно сигурни, че това е безвредно.

Оптималната препоръчителна доза е 1800-2700 mg., като ако имате притеснения, в началото можете да започнете с 500 mg. за 1-2 седмици и след това постепенно да увеличавате, докато стигнете оптималната доза. Добре е да се приема с много течности, за да се подобри разтворимостта в стомаха.

Както и преди сме апелирали, най-добре е важните хранителни елементи да се приемат чрез полезна органична храна. Но трябва да бъдем и реалисти и да признаем, че идеален хранителен режим в днешно време е нещо много трудно за осъществяване. Също и да отчетем факта за индустриалното замърсяване на почвата, което още повече съсипва усилията ни за зравословно хранене. Затова хранителните добавки също са добро решение. МСМ определено спада в тази категория. Още повече за хората, страдащи и от:

  • Хронични възпалителни състояния
  • Болки (мускулни травми и болезнени стави)
  • Симптоми на преждевременно стареене
  • Натрупване на токсини

Acti MSM е естествен източник на органична сяра, която, както вече казахме, се среща в почти всички тъкани и телесни течности на всички живи организми. Acti MSM съдържа 100% чист метилсулфонилметан. Той лесно се абсорбира и усвоява от организма и е един от основните градивни елементи на глюкозаминогликаните. Глюкозаминогликаните са ключови структурни елементи, които играят важна роля в поддържането на ставния хрущял и здравата съединителна тъкан. Органичната сяра в състава на Acti MSM доказанo благоприятства естествените противовъзпалителни функции на тялото.

Предназначение на Acti MSM:

  • Благоприятства здравословната функция на ставния хрущял.
  • Има благоприятен ефект при усилено натоварване и при възрастови изменения на ставите.
  • Има мощен имуностимулиращ и антиоксидантен ефект.
  • Подпомага процесите на изчистване на организма.
  • Подпомага състоянието на кръвоносните съдове и съединителната тъкан.
  • Благоприятства функционирането на белите дробове, храносмилателната и чернодробна система.

Подкрепете здравето и активния си начин на живот!

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ