ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Можем ли да прекалим с почивката?

Дали можем да прекалим с почивката? Може би наистина има хора, които смятат, че почивката е точно за това – да стоят и да си почиват, лежейки на някой шезлонг и пиейки любимия си коктейл. Дори и това да е перфектната почивка, която можем да си представим обаче, липсата на физическа активност може да доведе до напълно противоположните ефекти на онова, което искаме да постигнем, вземайки си отпуска, за да се излегнем на плажа или дори в шезлонга на терасата или в градината.

В действителност именно физическата активност намалява безпокойството и може да предотврати депресията. Ако си от тези, които предпочитат да не се напрягат, защото всички упражнения са изтощителни и не са за теб, или пък смяташ ходенето във фитнеса за скъпо удоволствие, за което освен всичко нямаш и време, значи можеш да използваш почивните си дни най-малкото за по-дълги разходки. По плажа или на излет в парка, в планината. За да поддържаме нашия жизнен тонус за тялото е важно винаги да бъде в движение.

Решението е да превърнем ежедневието си в игра, изпълнена с движение. Без значение дали сме обездвижени от стоене пред компютъра в офиса или в лежене в леглото или на плажната кърпа по време на отпуска.

  • Вървете колкото се може по-често пеша, дори и да сте на почивка не е нужно да паркирате колата си до самия плаж.
  • Плувайте (в морето или басейна в хотела) танцувайте и се забавлявайте, не са ли все пак именно за това почивните дни, а не за лежене и четене на вестници?
  • Дори и да сте на 15-ия етаж в хотела, можете да направите експеримент да използвате стълбите вместо асансьора.
  • Играйте плажен волейбол или водна топка, има толкова много занимания, които можете да правите на плажа.
  • Намерете време за планина, отидете на хижа за поне един от почивните си дни, запишете се на курс по скално катерене.
  • Направете си малък джогинг или крос рано сутрин.
  • Пийте повече вода и не прекалявайте с алкохола.
  • Разглеждайте повече интересни места и накарайте своите приятели да се разхождате заедно пеша вместо с колата.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ