ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Най-добрите хранителни добавки за зимния сезон

Тъй като дните стават все по-къси и температурите падат постоянно, поддържането на нашето здраве става първостепенно през зимните месеци. Наред с балансираната диета и редовните упражнения, някои добавки могат да бъдат полезни в подкрепа на нашата имунна система и общото благосъстояние. Направихме селекция на осемте най-подходящи зимни добавки, които могат да помогнат за укрепване защитата на тялото ви срещу сезонни заболявания. На следващите редове ще научите кои са те и как допринасят за здравето – всеки по различни начини.

Сезонна устойчивост чрез силен имунитет

Зимата е времето, когато поддържането на стабилна имунна система е фундаментален въпрос за всеки от нас. Силният имунитет действа като щит срещу сезонни заболявания, най-разпространените от които са грип и настинка. Адекватното хранене, редовните упражнения, достатъчно сън, управлението на стреса и правилната хидратация са основни стълбове за укрепване на имунитета.

Освен това, включването на имуностимулиращи добавки може да укрепи естествените защитни сили на тялото, осигурявайки допълнителна подкрепа през зимния сезон. Въпреки това е важно да се постигне баланс и да се осигури цялостно здраве, вместо да се фокусирате единствено върху добавките като единственото решение. Те са само допълнение към добрата грижа, която вече полагате за тялото си, и не могат да заместят пълноценното хранене.

Хранителни добавки за зимния сезон - какво може да приемате

През зимата често срещаните здравословни проблеми като настинки, грип и сезонни алергии обикновено достигат своя връх поради колебанията в температурите и намаленото излагане на слънчева светлина. Хранителни вещества като витамин D помагат за укрепване на имунната система, намалявайки вероятността от инфекции. Най-добрият начин да си го осигурите, освен пряко излагане на слънце, е липозомалният спрей с Витамин Д3. Тази форма е незабавно достъпна в организма и се усвоява максимално в организма.

Цинкът и витамин С на свой ред играят решаваща роля в борбата със симптомите на настинка, докато Омега-3 мастните киселини и селенът помагат за намаляване на възпалението и подобряване на цялостния имунен отговор. Първата двойка нутриенти може да си набавите от цитруси и спанак например, а Омега ще откриете в рибата, морските дарове и в Норвежко рибено масло Омега 3 с куркумин Havfruene.

Пробиотиците като ПроСпор Биом допринасят за здравето на червата, повишават имунитета и намаляват шансовете за респираторни инфекции. Включването на тези хранителни вещества във вашата диета може да предложи страхотна защита срещу преобладаващите здравословни предизвикателства през зимния сезон

Ето как допринасят тези вещества за доброто ни здраве през зимата:

Витамин D: Известен като 'слънчевия витамин', витамин D поддържа имунното здраве чрез регулиране на експресията на гени, които влияят на имунната функция. Той също така играе решаваща роля в усвояването на калций за здрави кости. Активна съставка: Холекалциферол. Ползи за здравето: Повишава имунния отговор, подпомага усвояването на калций, поддържа здравето на костите.

Витамин C: основен антиоксидант, витамин C помага за защитата на клетките от увреждане, поддържа имунната система чрез стимулиране на производството на бели кръвни клетки и подобрява усвояването на желязо. Активна съставка: Аскорбинова киселина. Ползи за здравето: Бори се с инфекциите, намалява продължителността и тежестта на настинките, подпомага производството на колаген.

Омега-3 мастни киселини: Намерени в добавките с рибено масло, Омега-3, по-специално EPA и DHA, са от съществено значение за здравето на сърцето, мозъчната функция и намаляване на възпалението в тялото. Активни съставки: Ейкозапентаенова киселина (EPA), Докозахексаенова киселина (DHA). Ползи за здравето: Намалява възпалението, поддържа здравето на сърцето, засилва мозъчната функция.

Цинк: основен минерал, цинкът е от решаващо значение за имунната функция, заздравяването на рани и деленето на клетките. Освен това действа като антиоксидант, предпазвайки клетките от увреждане, причинено от свободните радикали. Активна съставка: цинков глюконат, цинков цитрат или цинков пиколинат. Ползи за здравето: Поддържа имунната система, подпомага зарастването на рани, насърчава здравата кожа.

Пробиотици: Това са живи микроорганизми, които осигуряват ползи за здравето, когато се консумират. Пробиотиците помагат за поддържане на здравословен баланс на чревните бактерии, подпомагайки храносмилането и имунната функция. Активни съставки: Различни щамове полезни бактерии като Lactobacillus, Bifidobacterium. Ползи за здравето: Подобрява здравето на червата, засилва имунната система, подпомага храносмилането.

Ехинацея: популярна билка, известна с потенциала си да намалява симптомите на настинка и грип. Смята се, че стимулира имунната система чрез увеличаване на броя на белите кръвни клетки. Активна съставка: Екстракти от Echinacea purpurea или Echinacea angustifolia. Ползи за здравето: Може да намали симптомите на настинка, поддържа имунната система.

Бъз: пълен с антиоксиданти, бъзът е известен с антивирусни свойства, които могат да намалят тежестта и продължителността на симптомите на настинка и грип. Активна съставка: антоцианини, флавоноиди. Ползи за здравето: Намалява симптомите на грип, повишава имунната функция.

Магнезий: основен минерал, участващ в стотици биохимични реакции в тялото. Подпомага производството на енергия, поддържа функцията на мускулите и нервите и регулира кръвното налягане. Активна съставка: магнезиев цитрат, магнезиев оксид. Ползи за здравето: Подпомага производството на енергия, подпомага мускулната функция, регулира съня.

Селен: Действа като антиоксидант и поддържа имунното здраве. Източниците включват бразилски орехи, морски дарове и пълнозърнести храни.

Куркума: Съдържа куркумин, известен със своите противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Може да се добавя към храната или да се консумира като добавка.

Грижа за най-малките през зимата

През зимните месеци поддържането на здравето на децата е от съществено значение. Хранителни вещества като витамин D са изключително необходими, тъй като излагането на слънчева светлина намалява. Омега-3 мастните киселини също са нужни - те подпомагат развитието на мозъка и имунитета. Витамин С помага в борбата с настинките и повишава имунния отговор. Цинкът поддържа цялостната имунна функция, докато пробиотиците помагат за поддържане на здрави черва и укрепване на имунитета. Желязото е жизненоважно за енергията и имунната подкрепа. Нашият съвет е винаги да се консултирате с педиатър преди да въведете нови добавки към режима на детето, както и да съблюдавате за възможни хранителни алергии, като лактозна непоносимост или глутенова непоносимост, които изискват определено внимание. В случай, че решите да дадете на детето си от нашите добавки, те не съдържат алергени като глутен, лактоза, соя, яйца и други, подробно описани към всеки продукт. Вижте всички продукти за детско здраве на Herbamedica тук.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ