ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Най-доброто от Herbamedica за 2017-та година

Желанието да ви помогнем за по-добър живот близо до природата и по-добро здраве ни диктуваше темите, които се натрупаха в блога на Herbamedica през изминалата 2017-та година. Всеки текст е внимателно подготвен, осмислен и предварително проучван, за да ви бъде максимално полезен. Ние знаем, че понякога е трудно да се реши кой продукт е по-добър, по-качествен и подходящ за вашето състояние и затова се стремим да помагаме с експертни съвети по различни въпроси за здравето. И така, с продължение на времето, в блога на Herbamedica имаше някои статии, които бяха по-четени и препрочитани с времето. Темите са различни, като имаше материали за витамини, някои неприятни здравословни състояния, съвети за по-пълноценно и балансирано хранене и превенция на различни заболявания. Време е да си припомним кои бяха най-интересните за вас статии в Herbamedica. И не забравяйте да споделите с някой, на когото ще бъде полезно да прочете нещо ново по съответната тема.

Номер 5 в Herbamedica Какво трябва да знаете за Витамин К2, Витамин Д и Калций

Неслучайно двата витамина и един минерал са групирани по този начин, защото между тях има тясна взаимовръзка. Витамин Д е изключително важен по всяко време на годината и обикновен се сдобиваме с него чрез слънчевите лъчи. През зимата обаче това може да не е толкова лесно, а и много малко хора знаят, че има два вида витамин Д – Д2 и Д3. Разбира се, има здравословни алтернативи, за да се запълни дефицитът на витамин Д, който е налице при 50-90% от населението. Един добър вариант е чрез хранителна добавка на капсули. Витамин К2 е от мастноразтворимите витамини и е важен за кръвосъсирването, предпазва от сърдечно-съдови заболявания и служи за здрави кости. Калцият е сред най-изобилстващите минерали в организма и също има роля за кръвосъсирването, мускулните съкращения и изграждане на костна тъкан. Той трябва да се приема заедно с витамините, за да се усвояват правилно и ефективно, защото са взаимозависими.

Номер 4 в Herbamedica Защо стомахът ти къркори    

Докато повечето от нас смятат, че къркоренето на стомаха е сигнал за глад и неразположение, други знаят какво означава всъщност. Има храни, които могат да предизвикат повече къркорене и дори тежест, защото усложняват работата на храносмилателната система или приети на гладно не се обработват добре. Какво представлява механизма Мигриращ моторен комплекс и каква е връзката му с къркоренето ще откриете в публикацията по темата.

Номер 3 в Herbamedica Витамин Д и Витамин Д3 – приятели-помощници за цял живот

Витамин Д се съдържа в храни като яйцата, черния дроб, спанака и рибеното масло, като неговата роля е свързана с много различни здравословни състояние. Липсата му може да допринесе за лошо настроение, затлъстяване, акне, бъбречна недостатъчност, хронична умора и още много. За да се усвоява обаче, му трябват още някои нутриенти – магнезий, цинк, витамин А и К2 и други. За витамин Д3 може да се каже, че има по-добра степен на усвоимост от Д2, като за дефицит може да се говори при мускулни крампи, болки в ставите и слаби имунни сили на организма.

Номер 2 в Herbamedica Метеоризмът – дискомфорт, за който има лесно решение

Макар и някои от нас да избягват да говорят за това, метеоризмът може да сполети всеки и в никакъв случай това не трябва да е притеснително. Единствената причина за притеснение е това, че е възможно глутенът да предизвиква метеоризъм при нарушена чревна микрофлора. Други причини за появата му са храни, които предизвикват повишено газообразуване в червата като някои бобови култури, репички, картофи и други. Не е изключено и малки деца да се сдобият с метеоризъм, тъй като тяхната храносмилателна система е все още в процес на развитие и укрепване. Понякога липсата на ензими както при малки, така и при големи, може да доведе до образуване и отделяне на повече газове от обикновено. В такъв случай ще помогне промяната на хранителните навици на първо място, както и пиенето на достатъчно вода и редовно изхождане. Добре е да се провери дали няма нарушения, свързани с червата или други двигателни нарушения. Това може да се направи чрез Колон хидротерапия или фецес диагностика. За подобряване на състоянието могат да бъдат от полза и натурални хранителни добавки за метеоризъм като ПрофлорЕнзим, Колон Детокс и други.

Номер 1 в Herbamedica Маслото от Вечерна иглика е от полза за всяка жена

Болезнената менструация е един от най-неприятните странични ефекти на това да си жена. Всяка жена се е сблъсквала с тежки менструални крампи, неразположение ниско долу в таза, прилошаване, главоболие и други типични симптоми на ПМС. Всичко това се дължи на анархията от бушуващи хормони, които се променят преди да настъпи менструацията. Носят се митове и легенди за помощни средства в такива случаи – топли кърпи и компреси, гореща баня, специални затоплящи колани, почивка в леглото до преминаване, мазане с есенциални масла и много други методи. Но няма как да пропуснем да ви представим звездата на хоризонта – Прим Ойл. Тази комбинация от важни омега-3 и други киселини и витамини е ключова за добър фертилитет и овладяване на болезнената менструация. И не само това – маслото от вечерна иглика е направено от балансирани съставки, които влияят положително при депресия, раздразнителност, болки в гърдите, облекчаване на симптомите при ПМС и менопауза. Разказахме надълго и нашироко за състава и предназначението на масло от вечерна иглика в статията и вярваме, че то е сред най-добрите продукти на пазара за тези цели.

Това е една малка част от публикациите, които може да намерите в блога на Herbamedica и всяка една е там, за да ви помогне да вземете най-добрите решения за здравето си. Избирайки нас и през 2018-та, ще получите само най-доброто – качество, отношение и съставки на добавките.

Благодарим ви за доверието!

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ