ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Нордик Крил Ойл / Nordic Krill Oil - 30 капсули

 • 100% чисто масло от крил
 • Мощна омега 3 формула
 • Гарантирано по-добра усвояемост в сравнение с рибеното и лененото масло
 • Маслото е в патентовани растителни капсули Licaps®. Тези капсули изолират маслото от кислорода във въздуха, освен това не пропускат миризмата на маслото.
ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
3800201613088
Тегло
50.00 гр
Тип продукт
Капсули

Nordic Krill Oil е натурална хранителна добавка, извлечена от дълбоководен крил от Южния океан. Приемът на това масло се свързва с редица здравословни ползи – по-добра дейност на нервната система, по-висок имунитет, по-малко вътрешни възпаления и още много.
За разлика от рибеното масло, маслото от крил не предизвиква гадене и рефлукс. Това обаче не е основното му преимущество. Този продукт съдържа големи нива на две ценни омега-3 мастни киселини - EPA и DHA. Поради структурата на крила и метода на екстракция на маслото тези две вещества са свързани с фосфолипиди, което драстично подобрява абсорбцията им. Фосфолипидите са основни градивни единици на клетъчните мембрани и с лекота могат да ги преминават и така да подпомагат усвояването на EPA и DHA. За сравнение, в рибеното масло двете киселини са свързани с триглицериди, които са значително по-слабо бионалични и трудни за преработване от организма.
Високата абсорбция гарантира усвояването на всички ценни вещества от Nordic Krill Oil, а те съвсем не са малко. В състава на този натурален продукт спадат:

 • омега-3 мастни киселини (EPA и DHA);
 • омега 6 и 9 мастни киселини;
 • витамини А и Е;
 • холин;
 • астаксантин;
 • флавоноиди.

За най-изобилни и ценни от всички тях се считат EPA и DHA, астаксантинът и холинът.
Холинът е специфично съединение, което не може да се класифицира нито като витамин, нито като минерал. Когато се приема под формата на хранителна добавка, участва в множество телесни функции, свързани със здравето на нервната система и мозъка. Благодарение на него се синтезира т.нар. ацетилхолин, който е важен невротрансмитер, свързан с добрата концентрация, мускулната памет, сърдечния ритъм и други основни функции на тялото. Той участва и в производството на различни вещества, които извеждат холестерола от черния дроб.
Астаксантинът е един от най-популярните антиоксиданти в съвременната медицина. Слави се с изключителната си ефективност. Той е едно от малкото вещества в тази категория, които могар да „обезвреждат“ както хидрофилни, така и хидрофобни свободни радикали. Премахването им от тялото е изключително важно за ниските нива на оксидативен стрес. Натрупването на последния създава трайни щети на различни тъкани и органи и активира процесите на стареене.
Освен това астаксантинът създава специфична двойна протективна обвивка около клетките, като така ги предпазва от потенциалното отрицателно въздействие на свободни радикали. Ако клетките не са защитени, при контакт със свободни радикали, те приемат част от излишните им електрони и също стават високо подвижни и реактивни. Това задейства редица вредни верижни реакции.
EPA и DHA са вероятно най-обсъжданите омега-3 мастни киселини. Популярни са сред активно спортуващите и хората, които спазват здравословен начин на живот, с множеството си разностранни ползи.
На първо място, тези вещества имат способността да редуцират възпалителните процеси в тялото. При абсорбция те преминават редица ензимни процеси и се трансформират в специализирани медиатори и противовъзпалителни ейкозаноиди. Тези съединения въздействат при хронични и остри възпаления. EPA и DHA са особено препоръчителни при атеросклероза, Алцхаймер, депресия, астма, артрит и язвен колит.
В допълнение, DHA е от особена важност за здравето на нервната система. Тази киселина е изобилна в мозъка и ретината на очите и служи като прекурсор на невропротективните метаболити и е изключително важна за здравето на нервната система.
Останалите вещества в крил ойл също са с добре установени здравословни ползи. Те се грижат за здравето на кожата, повишават имунитета, редуцират нивата на холестерол и повишават инсулиновата чувствителност, като така понижават риска от диабет.
Приемът на Nordic Krill Oil е свързан със следните положителни ефекти:

 • по-добра функция на нервната, имунната и сърдечната системи;
 • по-добра ставна мобилност и по-малко болка (особено при ревматоиден артрит);
 • по-слаби симптоми на ПМС при дамите;
 • подобрено качество на съня;
 • по-красива и сияйна кожа;
 • по-добри памет и концентрация;
 • подобрена мускулна активност и памет.


Какво е крил и защо да изберете Nordic Krill Oil

Крил са малки ракообразни, които живеят в дълбоките участъци на Южния (Антарктически) океан. Формата им напомня тази на скариди, но са значително по-дребни. Като размер варират между 1-6 сантиметра. Смята се, че те представляват най-голямата животинска маса в света, като имат 85 вида и обща тежест от приблизително 600 милиона тона.
Тези ракообразни са в основата на цялата хранителна верига. Те са източник на храна за китовете, тюлените, пингвините, албатросите, както и за много други птици. Днес крилът е признат също като нов мощен източник на морските омега-3 мастни киселини, които предлагат множество ползи за здравето.
Nordic Krill Oil е хранителна добавка, получена от разновидността (Euphausia Superba), който се размножава в чистите, незамърсени дълбоки води на Южния (Антарктически) океан. За получаването на маслото се следват строги международни указания и етични бизнес практики, които гарантират здравословното размножаване и опазването на вида.
Маслото от крил се получава чрез метод на студена екстракция, който запазва всички ценни вещества. След извличането то се капсулира в специални Licaps рибни желатинови капсули, предпазващи от окисление и гарантиращи оптимално усвояване.
За лица, алергични към морски храни и приемащи антикоагуланти, се препоръчва допълнителна консултация с лекар, преди да се започне приемът на продукта.


Произход: Нова Зеландия

Съставки в дневна доза:

1 капс.

2 капс.

Масло от крил NKO®

/Antarctic Krill Euphausia superba/

500 mg

1000 mg

Източник на:

Фосфолипиди

210 mg

420 mg

Омега-3 мастни киселини

120 mg

240 mg

- Ейкозапентаенова киселина (EPA)

60 mg

120 mg

- Докозахексаенова киселина /DHA/

32,5 mg

65 mg

Омега-9 мастни киселини

41,5 mg

83 mg

Холин

29 mg

58 mg

Омега-6 мастни киселини

9 mg

18 mg

Астаксантин  (Astaxanthin in Krill Oil)

100 mcg  

200 mcg   

Астаксантин  естерифициран

400 mcg   

800 mcg 

Помощни вещества: няма 

Твърди желатинови капсули /ликапс/ от рибен желатин и вода.

Алергени: ракообразни и риба.


Препоръчителна доза за дневен прием: 1-2 капсули на ден по време или непосредствено след хранене.

Препоръчителен дневен прием за деца (над 3 години): 1 капсула дневно по време или непосредствено след хранене.

Дневни дози: 30/15


За лица алергични към морски храни и приемащи антикоагуланти, се препоръчва предварителна консултация с лекар, преди да започне приема на продукта.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца
Дени Темелкова 2022-04-27
Препорочъвам!
Страхотна хранителна добавка! Засили имунитета ми и много добре влия на концентрацията и паметта ми. Препорочъвам!
Минчо 2021-11-07
Най-добрия крил
Когато искам за приемам омега 3 взимам само този продукт.