ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Нептун Крил Ойл / Neptune Krill Oil - 30 капсули

  • 100% чисто масло от крил
  • Мощна омега 3 формула
  • Гарантирано по-добра усвояемост в сравнение с рибеното и лененото масло
  • Маслото е в патентовани растителни капсули Licaps®. Тези капсули изолират маслото от кислорода във въздуха, освен това не пропускат миризмата на маслото.
ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

БЪРЗА ПОРЪЧКА

само с телефонен номер

Важно: Наш служител ще се свърже с Вас, за уточняване на повече детайли.

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 40 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
Herbamedica
SKU
3800201613088
Тегло
50.00 гр
Тип продукт
Капсули

Нептун Крил Ойл е подходящ за:

  • Мозъчна умора;
  • Липса на концентрация;
  • Лоша памет;
  • Сърдечно-съдова система.

Крил е родов термин, използван за обозначаване на дълбоководни планктонни ракообразни видове. Те изглеждат като миниатюрни скариди с дължина между един и шест сантиметра. Биват 85 вида и представляват най-изобилната животинска биомаса на планетата. Срещат се на големи струпвания с големина до няколко квадратни километра.

Neptune добива своя крил от Атлантическия океан по специална патентована технология. Процесът Neptune OceanExtract™ гарантира студен метод на екстракция: биоактивните способности на извлечените компоненти се съхраняват, няма вероятност за микробно замърсяване, няма тежки метали, полихлорирани бифеноли, диоксини и пестициди, липсват консерванти (стабилността се гарантира от изключителния естествен антиоксидантен потенциал на Neptune Krill Oil™).

Биохимия

Маслото от крил се състои от 40% фосфатидилхолин, 30% омега-3 мастни киселини като EPA и DHA, астаксантин, витамин A, витамин E, различни други мастни киселини и нов морски флавоноид. В структурата на основното съдържание в маслото от крил се съдържа холин, глицерофосфат и DHA и EPA, естерифицирани с астаксантин, както и новият морски флавоноид.

Холин

Холинът, който е структурна единица на фосфолипидите, е водноразтворим хранителен елемент, който играе важна роля в метаболизма на липидите и хомоцистеина. Холинът благоприятства за нормалната функция на черния дроб, освен това е прекурсор на невротрансмитера ацетилхолин. Този невротрансмитер има функции както в периферната нервна система, така и в централната нервна система като невротрансмитер и невромодулатор.

Доказано положителното влияние на Neptune Krill Oil върху мозъчната дейност се дължи на стандартизираното количество холин (1 g масло от крил съдържа 73 mg холин), както и на високите нива на DHA и EPA.

Астаксантин

Астаксантинът е каротеноид с червен цвят, който придава червения цвят на крила, сьомгата и фламингото. Астаксантинът е известен със своето много високо антиоксидантно ниво. Neptune Krill Oil естествено съдържа 7 пъти повече астаксантин в сравнение с другите продукти с масло от крил, които се предлагат на пазара. Запазването на цялото количество астаксантин се дължи на уникалния патентован процес на студено производство! Това високо ниво на астаксантин предпазва маслото от окисление.

Фосфолипиди и бионаличност

Neptune Krill Oil® се различава от рибеното масло и другите източници на омега-3, тъй като омега-3 мастните киселини са свързани към фосфолипиди, докато омега-3 в рибеното масло са свързани към триглицериди или етилови естери. Фосфолипидите са компоненти на всяка клетка в нашето тяло. Фосфолипидите в NKO® допринасят за по-добра абсорбция на EPA и DHA.

Връзката между фосфолипидите и дълговерижните омега-3 мастни киселини значително подобрява преминаването на молекулите на мастните киселини през чревната стена, увеличавайки бионаличността и значително подобрявайки съотношението омега-3:омега-6 мастни киселини.

Специфични качества на Neptune Krill Oil

1. Neptune Krill Oil™ се получава чрез патентования процес Neptune OceanExtract™

Процесът Neptune OceanExtract™ гарантира студен метод на екстракция: биоактивните способности на извлечените компоненти се съхраняват, няма вероятност за микробно замърсяване, няма тежки метали, полихлорирани бифеноли, диоксини и пестициди, липсват консерванти (стабилността се гарантира от изключителния естествен антиоксидантен потенциал на Neptune Krill Oil™).

2. Neptune Krill Oil™, естествено силен антиоксидант

Neptune Krill Oil™ природно съдържа витамин А, витамин Е,

астаксантин и морски флавоноид (единствения открит

животински източник на флавоноиди досега).

3. Neptune Krill Oil™ е източник на фосфолипиди и холин

> Фосфолипидите са структурни елементи на клетъчните

мембрани.

> Холинът е прекурсор на невротрансмитера ацетилхолин

(1 g масло от крил съдържа 73 mg холин).
pic

4. Neptune Krill Oil™ преминава през тестове за безопасност

> Шестмесечен прием на 11х по-висока от препоръчителната за хора доза NKO™ не предизвиква никакви неблагоприятни ефекти при лабораторни животни, което е установено чрез микроскопско наблюдение на различни тъкани (мозък, бял дроб, сърце, стомах, панкреас, черен дроб, бъбреци, матка, простата, черва и кожа).

> Физичните, биохимични и хематологични тестове показват, че NKO™ не предизвиква никакви неблагоприятни ефекти при здрави доброволци (25 души), които са консумирали по 6 грама масло от крил на ден (3 приема за деня по 2 g всеки).

5. По-бърза и по-добра абсорбция на омега-3 мастните киселини от Neptune Krill Oil™

> Омега-3 мастните киселини като фосфолипиди (както е в маслото от крил) се абсорбират частично несмлени от стомашно-чревния тракт за разлика от омега-3 мастните киселини като триглицериди (както е в рибеното масло), които трябва първо да бъдат смлени.

→ Маслото от крил има предимство при пациенти с муковисцидоза, при които смилането на мазнините е затруднено.

> Омега-3 мастните киселини като фосфолипиди (както е в маслото от крил) се разтварят по-добре в чревния лумен от омега-3 мастните киселини като триглицериди; триглицеридите се нуждаят от жлъчен сок, за да се разградят правилно.

→ Би било полезно за пациенти с отслабена функция на жлъчния мехур и за такива, при които жлъчният мехур е премахнат, да приемат масло от крил.

shema 2

Описание: проучване при хора, нагледно, рандомизирано, двойно сляпо.

Дозировка: стандартизирана до 120 mg ЕКП и ДХК на ден.

Резултати: NKO показва по-добро увеличаване на омега-3 индекса и осигурява по-висока бионаличност на ЕПК и ДХК в сравнение с другите източници на омега-3.

* Омега-3 индекс: нов рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания. Показва количеството ЕПК и ДХК в червените кръвни клетки спрямо общото количество мастни киселини. Колкото по-близо до 8 е тази стойност, толкова по-малък е рискът от сърдечни заболявания.

6. Дозировка на Нептун Крил Ойл

Поддържаща доза от 500 mg NKO на ден. Терапевтичните дози са 1-2 g на ден.

> Намаляване на възпалителните маркери (CRP) при ревматоиден артрит: 1 g NKO на ден

> Ставно здраве: 1 g NKO на ден

> Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност

(ADHD): 500 mg до 1 g NKO на ден

> Контрол на холестерола и триглицеридите: 2 g NKO на ден през първия месец, след първия месец 1 до 1,5 g NKO на ден.

> Предменструален синдром (ПМС): 2 g NKO на ден през първия месец, след първия месец по 2 g NKO на ден 8 дни преди и 2 дни след началото на менструалния период.

> Дневна поддържаща доза: 500 mg NKO на ден.

Противопоказания на Нептун Крил Ойл

За лица, алергични към морски храни и приемащи антикоагуланти, се препоръчва предварителна консултация с личния лекар преди започване на прием напродукта. Нептун Крил Ойле хранителна добавка. Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца. Да не се превишава препоръчаната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене.

Продуктова монография

Neptune Krill Oil™ - Морски фосфолипиди, свързващи ЕПК, ДХК и антиоксиданти

Съставки в дневна доза:

1 капс.

2 капс.

Масло от крил NKO®

500 mg

1000 mg

Естествено налични в маслото съставки:

Фосфолипиди

225 mg

450 mg

Омега-3 мастни киселини

150 mg

300 mg

- EPA *

75 mg

150 mg

- DHA *

45 mg

90 mg

Омега-9 мастни киселини

40 mg

80 mg

Холин

37 mg

74 mg

Омега-6 мастни киселини

10 mg

20 mg

Астаксантин

0.63 mg

1.26 mg

Витамин А; Витамин Е

В състава е наличен алерген: производни на ракообразни.

Нетно тегло на опаковката: 36 г

1 или 2 капсули на ден, за предпочитане по време на закуска или по указание на специалист

За лица алергични към морски храни и приемащи антикоагуланти, се препоръчва предварителна консултация с лекар, преди да започне приема на продукта.

Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на сухо и хладно място, недостъпно за деца

НАПИШИ
Няма отзиви