ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА  0884 64 43 46

Neptune Krill Oil – Мощна омега-3 формула в чисто масло от крил

kril-oil

Маслото от крил може да бъде потенциална алтернатива на рибеното масло, отличавайки се с някои предимства. Омега-3 мазнините в маслото от крил стимулират метаболизма, работят за справяне със затлъстяването, борят се с депресията и осигуряват здраве на сърцето. Те също показват добри прогнози за облекчаване на състояния като улцерозен колит, артрит, гликемия и дори рак. Може да консумирате 300-1000 мг крил масло всеки ден, но само след консултация с лекар.

Защо маслото от крил е мощно средство за подкрепа на организма и как ще повлияе на здравето ви, ще ви разкажем в следващите редове.

Масло от крил – какво представлява и за кого е подходящо

Ако получавате омега-3 мазнини, а именно докозахексаенова киселина (DHA) и ейкозапентаенова киселина (EPA), чрез рибено масло или защото не консумирате морска риба, може да искате да опитате масло от крил.

Крил представлява малък вид ракообразно (други ракообразни са раци и омари), които се срещат във всички океани по света. Тези малки ракообразни се хранят с фитопланктон и зоопланктон. Според някои специалисти, те са най-голямата биомаса на планетата.

Крилът има сравнително кратка продължителност на живота, бързо се размножава и е храна за всички видове морски живот, включително китове и пингвини. Техните кратки срокове на живот и лекотата на възпроизвеждане допринасят за тяхната дългосрочна устойчивост.

Самата дума „крил“ произлиза от норвежкия език и в широк смисъл означава „храна за китове“.

Някои експерти твърдят, че маслото от крил, извлечено от вида на антарктическия крил, е дори по-полезно от рибеното масло. Антарктическият крил има фундаментално значение в екосистемата на Антарктида и представлява основна прехрана за калмари, китове, тюлени и други видове.

Както при всички видове морски обитатели, управлението на устойчивостта е задължително и е отговорност на хората. Прекомерният улов на крил може лесно да унищожи числеността на китовете на океана, както и на много други морски животни.

За всеобщо щастие, крилът лесно може да бъде добит по устойчив начин. Конвенцията за опазване на живите морски ресурси на Антарктика – международният орган, отговарящ за управлението на риболова в Атлантическия океан, определи годишно ограничение на улова от 3,47 милиона тона. Повече от това количество се счита за неустойчиво. Към днешна дата общият процент на улов на крил е около 150 000 – 180 000 тона годишно.

Според специалистите, крилът е по-малко вероятно да бъде замърсен с тежки токсични метали.

Предполага се, че омега-3 мазнините в него също са по-бионалични, тъй като те са свързани с фосфолипидите, а не с триглицеридите, както при рибеното масло. Все пак са нужни повече изследвания, за да се установи това твърдение, но като хранителна добавка, маслото от крил показва подобни ползи като рибеното масло, благодарение на омега-3 и не само.

Една от най-големите опасности, свързани с хапването на морски дарове, е токсичността на тежките метали и замърсители като живака. Колкото по-дълго живее и е по-голяма самата морска храна, толкова повече съдържа живак и други замърсители. Поради малкия си размер и кратката продължителност на живота, крилът няма установено замърсяване с живак.

Сравнение между рибено масло и масло от крил

Като цяло, омега-3 (DHA и EPA) есенциалните мастни киселини са широко проучени и имат огромни ползи както за физическото, така и за психичното здраве.

Добавките с масло от крил имат сходни ползи за нашето здраве като рибеното масло. Рибните масла са изследвани повече от половин десетилетие и са показали потенциал в различни аспекти, включително сърдечно-съдово здраве, устойчивост на стрес и оксидативен стрес, по-добро функциониране на имунната система и други. Какво показва научното изследване за потенциалните ползи от рибеното масло и маслото от крил? Ето кратък преглед на някои сравнения:

Здравето на сърдечно-съдовата система

Омега-3 мастните киселини под формата на добавки от рибено масло са доказали своята ефективност при сърдечно-съдови заболявания. Първоначалните проучвания за ефективността на маслото от крил изглеждат обещаващи при приемането на омега-3 в организма, но кардиоваскуларните ползи не са катеогрично доказани;

Холестерол

Добавките от рибено масло действат в посока намаляване на нивата на триглицеридите, като тези свойства са изследвани и добавките спомагат за намаление с 20 до 50% за кратък период от време. Проучванията на маслото от крил също показват, че то може да намали нивата на холестерола и триглицеридите;

Артрит

Рибеното масло е доказано по-безопасна алтернатива от нестероидните противовъзпалителни средства за намаляване на артритната болка. Едно проучване показва, че маслото от крил е потенциално полезно при възпалителен артрит. Друго контролирано проучване на Neptune Krill Oil показва значително намаляване на артритните симптоми в продължение на 7 – 14 дни лечение;

Поддържане на когнитивната функция

Проучванията показват, че рибеното масло е добра добавка с омега-3, за да се намали когнитивния спад в следствие на възрастта. Към днешна дата има ограничен брой проучвания, които свидетелстват за добри резултати при липса на концентрация и мозъчна умора при прием на масло от крил;

Предменструален синдром (дисменорея)

При клинични изпитвания с използване на добавки от рибено масло за облекчаване на симптомите на ПМС има положителни резултати. Друго проучване показва, че маслото от крил е по-полезно от рибеното масло за жени, страдащи от предменструален синдром;

Синдром на сухото око

Резултат от неотдавнашно клинично проучване заключи, че както рибеното масло, така и маслото от крил са полезни, като маслото от крил има повече терапевтични ползи;

Синдром на хиперактивност с дефицит на внимание (ADHD)

Добавките с рибено масло са показали, че оказват значително специфично подобрение в поведението. Омега-3 мастните киселини на маслото от крил досега не са изследвани индивидуално за ADHD, но е доказано, че Omega-3 облекчават симптомите на ADHD.

Масло от крил и доказани ползи за здравето

В светлината на рибеното масло може да ви изглежда, че то е по-добро като качества и терапевтично действие. Донякъде това е така, защото в някои отношения, маслото от крил се нуждае от повече изследвания, за да се потвърдят добрите му свойства.

Но има някои съществени предимства, които маслото от крил притежава, като например това, че то се усвоява лесно от организма и неговите съставки са с по-чист състав. По-рано коментирахме точно как стои въпросът с токсичните метали.

Разбира се, за да се направи категорична и обективна оценка трябва да се разглеждат методите на добиване, обработка и получаване на продукта, както и дали производителите работят по утвърдени стандарти на работа и покриват задължителни изисквания за сигурност.

Ще дадем пример с два продукта – рибено масло и масло от крил. Производителят на масло от крил Neptune дoбивa cвoя ĸpил oт Aтлaнтичecĸия oĸeaн пo cпeциaлнa пaтeнтoвaнa тexнoлoгия. Πpoцecът Nерtunе ОсеаnЕхtrасt™ гapaнтиpa cтyдeн мeтoд нa eĸcтpaĸция: биoaĸтивнитe cпocoбнocти нa извлeчeнитe ĸoмпoнeнти ce cъxpaнявaт, нямa вepoятнocт зa миĸpoбнo зaмъpcявaнe, нямa тeжĸи мeтaли, пoлиxлopиpaни бифeнoли, диoĸcини и пecтициди, липcвaт ĸoнcepвaнти (cтaбилнocттa ce гapaнтиpa oт изĸлючитeлния ecтecтвeн aнтиoĸcидaнтeн пoтeнциaл нa Nерtunе Кrіll Оіl™).

Рибеното масло от ферментирал дроб на риба треска от друга страна – отново богато на омега-3, омега-6 и омега-9 мазнини и добито чрез ферментация. Само чрез този метод се избягва топлинната обработка, която иначе би унищожила съдържащите се витамини и полиненаситени мастни киселини. Маслото е внимателно пречистено и комбинирано с аромати, а след това бутилирано в стъклен флакон.

И нека обобщим кои са положителните ефекти от консумацията на масло от крил:

  • Запазва сърцето здраво – маслото от крил спомага за регулиране нивата на триглицеридите и за понижаване на лошия холестерол;
  • Лекува артрит и възпаления – съдържащите се в него омеги могат да се борят с възпалителни процеси и да облекчат симптомите на артрит;
  • Подобрява мозъчното здраве – отново благодарение на съдържанието на полезни омега мазнини, ЕРА и DHA;
  • Облекчава предменструалния синдром – маслото от крил може да овладее гаденето, спазмите и промените в настроението, които са най-честите симптоми на ПМС. EPA и DHA в маслото от крил променят състава на мастните киселини от ейкозаноидите, възпалителните химикали, отговорни за менструалните спазми и предизвикват противовъзпалителни реакции;
  • Защитава кожата – маслото от крил може да предпази кожата от увреждане и да я поддържа здрава. Чрез очистване на свободните радикали, тя намалява оксидативното увреждане на кожните клетки. Неговата антиоксидантна природа също спомага за забавяне на стареенето, като същевременно намалява бръчките;
  • Neptune Krill Oil™  съдържа витамин А, витамин Е и астаксантин, което допълнително обогатява състава на продукта;
  • Neptune Krill Oil™ е източник на фосфолипиди и холин, които имат важни функции в структурата на клетките;
  • Neptune Krill Oil™ преминава през тестове за безопасност.

Всички предимства и характеристики на маслото от крил ще намерите в описанието на продуктa.

0 Коментара

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*