ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Норвежко рибено масло Mermaids Havfruene - 250 ml

Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids е в топ 3 на най-добрите рибени масла в Норвегия и единственото получено от дива риба. Качествата на този продукт са безспорни, затова не се колебайте, а бъдете от първите, които ще го имат.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
7090019953698
Тегло
0.25 кг
Тип продукт
Течност

Сигурно никога не сте чували за „русалките“ от Лофотен, Норвегия, нали?

Това не са измислени персонажи, а съвсем реални четири жени, които създават екологично чисти продукти от морски произход с високо международно качество и чрез устойчив риболов.

Продуктите, получени и обработени с мисъл за околната среда, винаги заемат специално място в нашия онлайн магазин. А когато открихме Havfruene просто нямаше как да не го присъединим към асортимента ни. 

Продуктът Havfruene Mermaids Omega-3 представлява рибено масло със специална MSC маркировка за устойчив риболов. Суровината за него е дива риба треска (Gadus Morhua), която се хваща рано сутрин, а до края на работния ден вече е била обработена според хилядолетните местни традиции, за да се подготви за извличане на маслото.

Рибеното масло, извлечено от арктическата треска, е едно от най-добрите по рода си, защото е получено от прясна суровина, обработено е бързо и бутилирано с помощта на азот, за да не се допусне нахлуването на кислород.

По отношение на състава и устойчивия риболов, чрез който се получава, маслото превъзхожда много други. Вижте защо.

Какво е Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids 

Havfruene Mermaids Omega-3 е името на продукт, който представлява рибено масло със следния състав:

 • 250 мл. масло от черен дроб на атлантическа треска (Gadus morhua);
 • Витамин E микс от естествени токофероли;
 • Витамин А палмитат;
 • Витамин D3;
 • Екологично масло от мащерка (антиоксидант).

Смелите основатели на Havfruene стартират собствено производство, за да покажат какво е истинското рибено масло – с безапелационна чистота, нулева термична обработка и ясен произход, пряко обвързан с опазване на природните и екологични ресурси.

Една от най-големите сезонни риболовни дейности в света се провежда в Лофотен. От средата на февруари до края на април Лофотен е пълен с живот. Арктическата треска мигрира от огромните, питателни зони на Баренцово море в големи популации към местата за хвърляне на хайвер близо до Лофотен, за да продължи вида си. 

С други думи, рибарството в Лофотен е древен поминък. Риболовът в крайна сметка нараства дотолкова, че става важен и за хората извън Северна Норвегия. Всъщност през последните хиляда години сезонният риболов е от жизненоважно значение за цялата нация. 

Земята тук също е от историческо значение. Мястото, където днес се намира Лофотенският музей, е мястото на средновековния град Vågar - първият град на Северна Норвегия, чиято история може да се проследи 1100 години назад. От това място сушената риба започва своето дълго пътуване към европейския пазар, а за Vågar се смята, че дълго време е бил най-важното място за търговия в цяла Норвегия.

Хранителни факти

 • Наситени мастни киселини: 5-18%;
 • Мононенаситени мастни киселини: 45 - 52%;
 • Полиненаситени мастни киселини (PUFA): 31%, от които Омега-3-мастни киселини, 27%, от които DHA (докозахексаенова киселинакиселина) - 12% и EPA (ейкозапентаенова киселина) - 8%.

Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids притежава знака на Съвета за управление на риболова (MSC). Той удостоверява, че са спазени следните принципи при производството на продукта под тази марка:

 • Грижа за опазване на устойчиви рибни запаси;
 • Минимизиране на въздействието върху околната среда;
 • Ефективно и контролирано управление на стопанството;
 • Ясен произход и обработка на ресурсите;
 • Устойчив добив и риболов.

Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids  се отличава от други продукти и с един изключително важен индекс TOTOX. Този индекс се отнася до степента на гранясване на рибеното масло. Тя може да се оцени чрез стойностите на пероксид, анизидин и TOTOX. Стойността на TOTOX, която се изчислява с помощта на пероксидните и анизидиновите измервания - дава по-ясна обща картина за нивото на свежест на маслото. 

Колкото по-ниска е стойността на окислителното число, толкова по-чист и свеж е продуктът. А Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids  е със TOTOX по-малък от 5.

Мазната риба като треската е изключително богата на омега-3 мастни киселини и през последните години рибеното масло е широко препоръчвани и използван продукт при редица заболявания. От противовъзпалителното им действие, през кардиопротективния ефект до поддържането на добра мозъчна функция, омега-3 са една от най-ценните съставки на рибеното масло Havfruene Mermaids.

Ейкозапентаеновата киселина е най-известната омега-3 мастна киселина. Тя помага на организма за синтези на химикали, участващи в кръвосъсирването и възпалението (простагландин-3, тромбоксан-2 и левкотриен-5). Докозахексаеновата киселина при хората е ключова част от ретината, част от окото и мозъчната кора, както и от мозъка. DHA присъства в цялото тяло, особено в мозъка, очите и сърцето. Също така се съдържа и в кърмата.

Каква е разликата между обикновеното рибено масло и Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids?

Основната разлика се отнася до качеството както на суровината, така и на преработеното масло, което е крайният продукт.

Треската идва от Баренцово море, което е една от най-чистите морски зони в света. Черният дроб е свеж, тъй като той се използва в рамките само на няколко часа, когато бива обработен и превърнат в масло.

Черният дроб е ръчно селектиран от специално обучени хора, има светъл цвят и свеж мирис подобно на море, а не на риба. Когато ресурсите са в  оптимално състояние от началото, това означава, че по-малко обработка е необходима. Тези процеси, обикновено термични, често са причина за повреждане на маслото от черен дроб на риба треска.

Маслото никога не е в контакт с въздуха, но е защитено с азот по време на производството и бутилирането. Токсините от околната среда са премахнати с помощта на най-модерна технология и може да се документира, че Havfruene Mermaids Omega-3 е един от най-чистите продукти на пазара.

Начинът, по който изглежда, мирише и ухае, ще ви разкаже за неговото качество.

За максимална издръжливост са подбрани най-добрите антиоксиданти. Изящното билково масло допринася както с вкус, така и с антиоксидантно действие. И резултатът е: чисто, вкусно, естествено рибено масло с нотка на билки.

Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids  е 100% местен норвежки продукт.

Защо Омега-3 мазнини

Повече от 12 000 теста са проведени и повече от 6000 публикации са подготвени относно връзката между Омега-3 мастни киселини и доброто здраве.

Доказано е, че приемът на омега-3 мазнини повлиява благоприятно следните състояния:

 • Намалена способност за учене;
 • Отслабено зрение;
 • Възпаление в тъкани и стави;
 • Слаб имунитет;
 • Колит;
 • Непоносимост към някои храни;
 • Бавен метаболизъм;
 • Изгаряне на мазнини;
 • Депресия;
 • Сърдечно-съдови проблеми.

Защо рибеното масло има положителен ефект в толкова много области?

Отговорът е съвсем лесен – човешката клетка. 

Човешкото тяло съдържа милиарди клетки. Клетъчните мембрани се състоят главно от мазнини. За да могат да получат храна и да изхвърлят ненужните вещества, клетъчните мембрани трябва да бъдат „меки“. За тази цел се нуждаем от различни добри мастни киселини. 

В човешкото тяло има много мазнини. Например, мозъкът има 60%, а в очите - 20% мазнини. Омега-3 е особено важна за бременни и кърмещи жени, тъй като маслото подобрява развитието на мозъка и зрението на детето. Освен това, Омега-3 ще подобри когнитивното развитие и способността за учене. Те допринасят за меките клетъчни мембрани и подобряват комуникацията между всички клетки.

Когато в тялото попаднат омега-3 мазнини, те се превръщат във фосфолипиди – мазнини от всички клетъчни мембрани. На първо място, тялото ги разпределя за жизненоважните органи, а след това достигат до кожата. Когато тя е достатъчно мека и не става на бучки означава, че сте приели достатъчно количество омега-3 за деня. 

С оглед на повишените нужди при някои групи хора - децата, младите хора, възрастните и бременните жени имат нужда от различно количество омега-3 мазнини. Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids  може да се приема от деца над 12-годишна възраст, както и от майки кърмачки. Препоръчителната дневна доза се състои от 1 ч.л. рибено масло (5 мл.) дневно за възрастни. При бебета дозата се увеличава от 5-15 мл. дневно до 4-та седмица, след това 2,5 мл. до 6-месечна възраст и 5-15 мл. след навършване на половин година.

Препоръчителната дневна доза по време на бременност или кърмене е от 5 до 15 мл. 

С какво е специално Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids 

Треската е известен и утвърден символ на дългата история на риболова в Норвегия и в историята на Норвегия като цяло. Риболовът на треската и производството на продукти от атлантическа треска представляват стабилност и традиция, но също и взаимодействие между Норвегия и много други страни.

Цикълът на производство е максимално съкратен, като това предразполага получаването на максимално чист и хранителен продукт. Наличието на винаги прясна суровина гарантира за богатият състав и по-малката нужда от обработка, а това значи и по-голяма устойчивост на окисление.

Началото на всяка стъклена бутилка с масло от черен дроб на риба треска е още в Лофотен, когато рано сутрин започва уловът. До обяд рибата вече е в нужните съоръжения, за да премине във фабриката и преди настъпване на 7 часа вечерта да се завърши производственият цикъл.

Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids  е рибено масло, което се бутилира чрез азот. Това гарантира, че няма да проникне въздух в маслото и ще се съхрани в отлична кондиция до отварянето на самата бутилка. А една отворена бутилка може да се съхранява в хладилник до 6 седмици максимум.

Сред преимуществата на Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids  със сигурност можем да посочим:

 • 100% оригинален продукт от студените чисти арктически води на Норвегия;
 • Ултра свежест и фармацевтична чистота, надхвърляща международните стандарти;
 • С качества, характерни за нутрихраните – богато съдържание на различни полезни вещества;
 • Масло от прясна суровина без лош вкус;
 • Висока бионаличност на съставките;
 • TOTOX индекс (обща степен на окисление) по-ниска от 5.

Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids е в топ 3 на най-добрите рибени масла в Норвегия и единственото получено от дива риба. Качествата на този продукт са безспорни, затова не се колебайте, а бъдете от първите, които ще го имат.

250 мл. масло от черен дроб на атлантическа треска (Gadus morhua)

Витамин E микс от естествени токофероли;

Витамин А палмитат;

Витамин D3;

Екологично масло от мащерка (антиоксидант).


Възрастни: Πpeпopъчитeлнaтa днeвнa дoзa ce cъcтoи oт 1 ч.л. pибeнo мacлo (5 мл.) днeвнo зa възpacтни.

Бебета от 4 седмична възраст: 2,5 мл cлeд тoвa ce yвeличaвa дo 5 мл днeвнo дo 6-мeceчнa възpacт и 5-15 мл cлeд нaвъpшвaнe нa тaзи възpacт.

Бременност и кърмене: пpeпopъчитeлнaтa днeвнa дoзa oт 5 дo 15 мл

Oтвopeнaтa бyтилĸa ce cъxpaнявa в xлaдилниĸ 2-5 С° и e гoднa дo 6 ceдмици.


Зa лицa, aлepгични ĸъм мopcĸa xpaнa, ce пpeпopъчвa дoпълнитeлнa ĸoнcyлтaция c лeĸap, пpeди дa зaпoчнe пpиeмa нa пpoдyĸтa.

Koнcyлтиpaйтe ce c Baшия лeĸap пpи бpeмeннocт и ĸъpмeнe.

Дa нe ce пpeвишaвa пpeпopъчитeлнaтa днeвнa дoзa.

Дa нe ce пoлзвa ĸaтo зaмecтитeл нa paзнooбpaзнoтo xpaнeнe.

Дa ce cъxpaнявa нa cyxo и xлaднo мяcтo в opигинaлнaтa oпaĸoвĸa.

Дa ce cъxpaнявa нa мяcтo, нeдocтъпнo зa мaлĸи дeцa. 

He ca извecтни cтpaнични eфeĸти, ĸoнтpaиндиĸaции или дpyги взaимoдeйcтвия и пpoтивoпoĸaзaния.

Употреба и предназначение на Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids 

Рибеното масло, богато на полезни мазнини, се използва успешно за облекчаване и терапия на множество здравословни състояния:

 • Множествена склероза;
 • Рак на простатата;
 • Следродилна депресия;
 • Когнитивни нарушения;
 • Сърдечно-съдови нарушения и заболявания;
 • Болестта на Алцхаймер;
 • Епилепсия.

Норвежко рибено масло Omega-3 Mermaids  може да се приема от няколко групи хора при определени състояния. Ето и конкретните препоръки за всяка група:

Майки 

 • Следродилна депресия;
 • Следродилни белези, стрии и други;
 • Болки в долната част на гърба и кръста;

Плод и бебета

 • Когнитивно развитие;
 • Формиране на невронни връзки;
 • Нормално тегло при раждане;
 • Нормално зрение;

Деца

 • Способност за учене и концентрация;
 • Силен имунитет;
 • Дислексия;
 • Екзема и суха кожа;
 • Депресия;
 • Синдром на дефицит на вниманието;

Възрастни хора

 • Висок LDL холестерол;
 • Високо кръвно налягане;
 • Ревматизъм;
 • Псориазис;
 • Депресия;

Хора в напреднала възраст

 • Възпалителни процеси в организма;
 • Деменция;
 • Болест на Алцхаймер;
 • Скованост на ставите и мускулите;
 • Кожа, коса и нокти.
Анонимен 2022-11-16
Картонената опаковка беше отваряна
Лепенката беше разрязана
Хербамедика
Продуктът пристига при нас с транспортна кутия. Всяка кутия се проверява от нас, за да сме сигурни, че продуктът се изпраща до крайния клиент в установения търговски вид. Не можем да си позволим да изпратим добавка с нарушен търговски вид. Ето защо, да, кутия се отваря, но това не бива да Ви притеснява, тъй като всяка бутилка има стикер, който гарантира, че самият флакон не е отварян. Оставаме на линия за още въпроси
Анонимен 2022-11-16
Картонената опаковка беше отваряна
Лепенката беше разрязана
Хербамедика
Продуктът пристига при нас с транспортна кутия. Всяка кутия се проверява от нас, за да сме сигурни, че продуктът се изпраща до крайния клиент в установения търговски вид. Не можем да си позволим да изпратим добавка с нарушен търговски вид. Ето защо, да, кутия се отваря, но това не бива да Ви притеснява, тъй като всяка бутилка има стикер, който гарантира, че самия флакон не е отварян. Оставаме на линия за още въпроси.