ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Норвежко тюленово масло Омега-3 Mermaids Havfruene – 250 мл

Норвежкото тюленово масло Омега-3 Mermaids Havfruene е висококачествен източник на Омега-3 мастни киселини със 100% натурален произход от устойчиви източници. Продуктът съдържа EPA, DHA и DPA - важни мастни киселини, предлагащи редица полезни свойства за човешкия организъм.

ПРОДУКТЪТ Е НАЛИЧЕН НА СКЛАД
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.special | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product.price | number: 2 | currency:'лв':false}}
{{product_option.name}}

ПРОДУКТЪТ ИМА

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА

за поръчки над 50 лв

ПРЕГЛЕД НА ПРАТКАТА

преди да платиш

ВРЪЩАНЕ ИЛИ ЗАМЯНА

в 14 дневен срок

Производител
SKU
7090019950116
Тегло
0.25 кг
Тип продукт
течност

ПРОДУКТЪТ Е

КЕТО

Това премиум масло предлага оптимална доза от Омега-3 мастни киселини, а една от неговите отличителни характеристики е наличието на DPA. DPA е изключително полезна мастна киселина, която се среща само в някои морски организми и в кърмата.

За производството на това висококачествено масло се използва суровина от Гренландски тюлени, уловени в студените норвежки води. Уловът на тюлените е стриктно мониториран от норвежкото Министерство на Риболова и Норвежката Агенция по Безопасност на Храните, които гарантират устойчиви риболовни практики и съхранение на норвежките аквакултури. Целият процес се следи от квалифицирани специалисти и се осъществява на изцяло локално ниво от местни хора. Тези мерки гарантират запазването на океанското биоразнообразие и качеството на крайния продукт.

Полезни свойства на активните вещества в състава на продукта

Омега-3 мастните киселини са жизнено необходими вещества, които са от изключително значение за растежа, развитието и поддържането на човешкото здраве през всички фази на живота. В състава на омега-3 мастните киселини преобладават различни хранителни вещества, като най-съществени за човека се считат EPA, DHA и ALA. През последните години, научните изследвания обръщат специално внимание и на друга мастна киселина, изпълняваща важни функции в организма - докозапентаеновата киселина или DPA.

ALA е единствената мастна киселина, която може да се преобразува в EPA и DHA. За съжаление, този процес е доста сложен и само малка част от приетата алфа-линоленова киселина, получена чрез храната, се преобразува ефективно в другите две вещества. Поради тази причина, нивата на EPA и DHA трябва да се поддържат чрез консумация на храни, богати на тези мастни киселини или чрез прием на хранителни добавки.

EPA (ейкозапентаенова киселина)

EPA (ейкозапентаенова киселина) се съдържа предимно в мазните риби, морските дарове и рибеното масло. Тази мастна киселина е особено важна за образуването на сигнални молекули, които изпълняват редица физиологични функции и намаляват възпалението в организма. Благодарение на тази способност, EPA е изключително ефективна в превенцията и терапията на определени психични състояния, включително депресията.

DHA (докозахексаенова киселина)

DHA (докозахексаенова киселина) е важен структурен компонент на клетките в кожата и ретината на очите. Тя е необходима за правилното развитие на мозъка и когнитивните функции както при децата, така и при възрастните. Недостигът на DHA в ранна детска възраст е свързан с проблеми в ученето, концентрацията и паметта, ADHD и агресивно поведение. По-късно в живота ниските нива на DHA могат да доведат до нарушена мозъчна функция и развитие на Алцхаймер.

DHA също има положителен ефект върху хронични заболявания като артрит, хипертония, диабет и дори някои видове рак. Тя се свързва с подобряване на сърдечното здраве и функцията на кръвоносните съдове, като намалява нивата на триглицеридите и "лошия" холестерол в кръвта.

DPA (докозапентаенова киселина)

DPA (докозапентаенова киселина) има подобна структура на ейкозапентаеновата киселина и доскоро се смяташе, че бързо се превръща в EPA и DHA. В наши дни обаче, знаем, че тази мастна киселина е високо ефективна и изпълнява специфични функции в човешкия организъм. DPA влияе благоприятно върху сърдечно-съдовото здраве и понижава риска от сърдечно-съдови проблеми. Това се дължи на способността на DPA да подобрява регенеративния ефект на EPA върху повредени кръвоносни съдове в сърцето. Освен това, DPA може да предотврати формирането на кръвни съсиреци и да ускори възстановяването на тъканите

Други потенциални ползи, свързани с приема на DPA, включват:

  •  Ускорено зарастване на рани
  • Помощ при отслабването чрез активиране на гени, отговорни за разграждане на мазнини
  • Ускорено образуване на противовъзпалителни молекули
  • Намален риск от преждевременно раждане
  • По-бързо възстановяване на увредени кръвоносни съдове в мозъка и очите
  • Оптимизирана функция на EPA и DHA


250 мл масло от Гренландски тюлен (Pagophilus groenlandicus) с микс от вит. Е натурални токофероли, био масла от мащерка, лимон и лимонена кора (антиоксиданти).

Прием на Норвежко тюленово масло Омега-3 Mermaids Havfruene :

  • 5 ml на ден (1 ч.л.) за възрастни;
  • 2,5-5 ml на ден за деца над 3-годишна възраст.


Предупреждение: За лица, алергични към морска храна, се препоръчва допълнителна консултация с лекар, преди да започне приемът на продукта.

Алергени: ракообразни и риба

Да не се превишава препоръчителната дневна доза.
Да не се ползва като заместител на разнообразното хранене.
Да се съхранява на хладно и тъмно място в оригиналната опаковка.
Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

След отваряне на опаковката: Да се държи затворено в оригиналната опаковка. Да се съхранява в хладилник при 2 – 5°C. Консумирайте до 6 седмици след отваряне на бутилката.

Приемът на норвежко тюленово масло Омега-3 Mermaids Havfruene оказва благоприятен ефект върху целия организъм и има мощно противовъзпалително действие върху всички органи и системи. То съдържа EPA, DHA и DPA, които имат синергично въздействие върху здравето и и могат да помогнат за увеличаване на нивата на полезните мастни киселини в тялото!

Няма отзиви