ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Ново: Плодов Флекс код Премиум – най-доброто за вашите стави в дългосрочен план

Здравината на ставите е от значение във всеки един момент от живота ни. Те са тези, които ни осигуряват пълноценно движение в ежедневието и бройката им надхвърля над 100 в тялото ни. Основната им функция е да свързват костите ни и да ни осигуряват гъвкавост и лекота на движенията. Затова, за да избегнем болката, сковаността, усещането за слабост в коленете, глезените, китките, дори пръстите на ръцете, е от огромно значение да полагаме правилните грижи за ставите си.

И тази грижа трябва да започне още днес, ако все още не сте се замислили сериозно върху значението на опорно-двигателния апарат за здравето ви.

От какво са изградени ставите

Ставите са изградени от ставна глава и ямка, които са обвити в хрущял. Цялата става се намира в ставна капсула, която вътре е изпълнена и със синовиална течност. Тя има за цел да овлажнява ставните повърхности. От нея се осигуряват постоянно и необходимите хранителни вещества на хрущяла, който с течение на времето се износва и намалява.

Какви са основните правила в ежедневието, които трябва да спазваме, за да бъдат ставите ни здрави

За да бъдат ставите ни дълго време в оптимално състояние, е необходимо да полагаме ежедневни грижи за тях. Затова имайте предвид, че най-добрите методи за грижа са следните:

  • Спортувайте – без значение на каква възраст сте, за да бъдат ставите ви здрави, то трябва да поддържате добра двигателна активност всеки ден. Това не означава задължително да практикувате спорт. Важно е движението да ви носи удоволствие. Осигурете си минимум 10 000 крачки на ден в разходки. Можете да опитате с плуване, йога, пилатес, дори танци;
  • Здравословна храна – за да бъдат ставите ви здрави, е нужно да поемате достатъчно ценни хранителни вещества в менюто си. Включете в режима си храни като: ленено семе, сурови орехи, риба, бобови храни, броколи, картофи, моркови, брюкселско зеле, карфиол. Те ще ви снабдят с Омега-3 мастни киселини, витамини С, Е, А, антиоксиданти, които оказват пряко влияние върху доброто здраве на ставите;
  • Пийте достатъчно вода – от огромно значение за оптималното състояние на ставите, а и на целия организъм, е да бъдем достатъчно хидратирани. Особено през лятото, нужното количество вода, което приемаме дневно, не трябва да пада по 2 литра;
  • Бъдете внимателни в каква поза седите – на (почти) всички от нас всеки ден ни се налага да стоим дълго време зад компютъра. Неправилната поза обаче е една от причините за ставните болки, тъй като тя води до неестествено напрягане на тялото. Изградете си правило на всеки 25 минути да ставате от бюрото за 10 минути, в които да раздвижвате врата си, раменете и гърба си. Освен че това ще облекчи ставите ви, ще можете да си починете от натовареното ежедневие в офиса;
  • Не пропускайте масажа – масажът, от една страна ще ви донесе облекчение, ако вече изпитвате болки в ставите, а от друга ще засили кръвоснабдяването в цялото тяло, включително и в тях. Доброто кръвообращение е важно за работата на синовиалната течност, която подхранва хрущяла и допринася за еластичността на сухожилията. 

Има ли хранителни добавки, с които можем да си осигурим добро здраве на ставите в дългосрочен план

За да бъде една хранителна добавка наистина добра, то тя трябва да съдържа в себе си комбинация от съставки, които да осигуряват повече еластичност и издръжливост на сухожилията и ставите. 

Плодовата разновидност на Флекс Код Премиум е нова формула на вече утвърдената хранителна добавка Флекс Код. Тя осигурява на ставите още по-добро действие, благодарение на обогатения си състав и хидролизирания естествен колаген тип II, произведен от Geelawson – лидер в бранша във Великобритания. 

Какво се съдържа в Плодов Флекс Код Премиум

Освен хидролизиран колаген тип II в Плодов Флекс Код Премиум се съдържа глюкозамин, хондроитин, метилсулфонилметан и хиалуронова киселина. Всички те правят тази хранителна добавка толкова ценна за здравето на ставите, защото съвместява най-важните елементи за ставно здраве. 

Тя подобрява усвояването на хранителни вещества от синовиална течност и прави ставите издръжливи, осигурявайки им еластичност и гъвкавост. 

Така Плодов Флекс Код Премиум се превръща хранителната добавка за здравето на ставите с най-добро действие, а вече и с нов завладяващ плодов вкус!

С какво съставките на Плодов Флекс Код Премиум допринасят за здравината на ставите

Всяка една от вложените съставки е от изключителна важност за здравето на ставите и хрущялната тъкан.

Глюкозаминът е основната градивна единица на съединителната тъкан. Въпреки че той се синтезира естествено в човешкия организъм, с годините неговите количества намаляват, както и тези на колагена. 

Понижените нива на глюкозамин са и сред основните причини за остеопороза. Поради тази причина е важно да си го набавяме допълнително. В състава на Плодов Флекс Код Премиум е включен глюкозамин сулфат. Това е формата, която оказва най-добър ефект върху ставното здраве и се усвоява оптимално.

Следващата съставка на хранителната добавка е хондроитин. Той е познат и като гликозаминогликан и също е важен участник в строежа на съединителната тъкан. В Плодовия Флекс Код Премиум хондроитинът е извлечен от хрущял на акула, което гарантира неговото най-високо качество. 

Хондроитинът осигурява възможност на хранителните вещества спокойно да преминават в съединителната тъкан. Така приемът му подпомага заздравяването на вече започнали болестни процеси в ставите и сухожилията. 

Метилсулфонилметан (МСМ) е третата основна съставка на Плодов Флекс Код Премиум. МСМ представлява форма на органична сяра и се съдържа в тъканите на всяко живо същество. Важен за изграждането на ставите и образуването на колаген в тях. Като допълнителен ефект метилсулфонилметанът притежава противовъзпалително действие и облекчава спазмите на скелетните мускули. 

Хидролизиран Колаген тип II - колагенът е може би най-известната градивна единица на съединителната тъкан. В състава си той е протеин и естествено се синтезира в нашето тяло, където изпълнява значителен брой функции. Важен е за здравината на костите, кожата, ставите и цялостния опорно-двигателен апарат. 

С годините способността на тялото да произвежда колаген намалява, на което се дължат и появата на бръчки и намаляването на здравината на ставите. Именно поради тази причина Колаген тип II също е включен в състава на Плодов Флекс Код Премиум. В хранителната добавка сме заложили на пилешки колаген, тъй като доказано той е най-лесен за усвояване от ставите и е с най-високо качество.

Последната основна съставка в Плодов Флекс Код Премиум е хиалуроновата киселина. Тя играе ролята на смазка в ставите на коленете, таза, фалангите и гръбначните прешлени. 

Как се приема Плодов Флекс Код Премиум

В началото на приема е препоръчително да пиете 2 пъти дневно по 10 мл., разтворени във вода, по време на хранене. Поддържащата доза е веднъж на ден по 10 мл. 

А за финал ще кажем, че Плодов Флекс Код Премиум има страхотен вкус, който е микс от лимон, тути фрути и още няколко – ще ги запазим в тайна, за да откриете сами това плодово съвършенство

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ