ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Как да се преборите с диабет тип 2?

Един от всеки двама души с диабет не знаят, че имат това заболяване. Подобряване начина на живот е най-добрата стратегия за контролиране на кръвната захар, намалява риска от диабет и предотвратяване на вторични здравословни проблеми.

Вашето тяло е сложна комбинация от химикали, ензими и хормони. Може да смятате, че диабетът представлява твърдо високо ниво на захар в кръвта, то всъщност представлява инсулинова резистентност на клетъчно ниво.

Инсулинът е хормон, отделян от панкреаса, отговорен за въвеждането на кръвната захар през клетъчните мембрани и се използва, като гориво в основните функции на клетките. Когато клетките станат резистентни към инсулин, глюкозата остава в кръвта и нивото на кръвната захар се повишава.

Друга функция за покачване нивата на кръвната захар е хормонът липтин. Липтинът се произвеждан от мастните клетки. Функцията му е да се сигнализира на мозъка, че тялото има достатъчно мастни депа и да започнат да се горят калориите при нормална скорост. Той не функционира само с мастните депа и не подпомага само метаболизма, също така подпомага имунната система, фертилността и регулирането на количеството изгаряна енергия.

Третият хормон, отговорен за отключването на заболяването диабет, е грелин. Този хормон се секретира от стомаха, изпращайки до мозъка сигнали, когато сте гладни. Грелинът се влияе от хормона на растежа в организма и затова работи по различен начин при мъжете и жените.

Това са трите основни хормона, които играят важна роля в развитието на диабета. С неизправността на сигналуизацията на лептин или грелин, може да консумирате прекалено много храна, не отговаряща на нивото на активност и скоростта на метаболизма на организма, което води до увеличаване на теглото и затлъстяването.

ДИАБЕТА ВЪВ ВАШЕТО ТЯЛО

Хроничните високи нива на кръвна захар, в следствие на неправилното хранене и липсата на физически упражнения, може да доведе до дългосрочно увреждане на тялото. Това увреждане може да е пагубно за вашия организъм.

Наложително е да се оцени настоящата си диета и физически упражнения, срещу природните начини да се предпазите от диабета. Щетите, с които може да се сблъска всеки един с диагноза диабет са:

 • заболявания на сърцето
 • сърдечен удар
 • глаукома
 • ретинопатия
 • слепота
 • бактериални инфекции
 • гъбички
 • сърбеж по кожата
 • диабетна дермопатия
 • диабетни мехури
 • диабетна невропатия
 • проблеми с бъбреците
 • високо кръвно налягане
 • язви по краката
 • гастропареза
 • загуба на слух
 • Алцхаймер
 • гингивит и парадонтит

Както при повечето медицински състояния, така и при диабета, здравословния начин на живот, може не само да предотврати диабет тип 2, но и обикновено може да го премахне и в повечето случай не изисква приема на силни медикаменти.

ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИРОДАТА

Хранене

Най-важното, преди да преминете директно към тежката химия, е да разгледате вашия начин на живот. В това число какво е вашето основно меню, дали консумирате повече полезни от вредни за организма вещества и дали тренирате, за да изгорите натрупаните депа. Друго важно е да включите ценни съставки, като: семена чия, боровинки, бадеми, карфиол, кореноплодни растения, бобови култури, зеленчуци, като броколи и брюкселско зеле, семена от индийски живовляк, зелен боб, овесени ядки и канела.

Хранителни добавки

Диабекс

Диабекс е натурален билков продукт, създаден специално за подпомагане на състоянието на пациенти с диабет. Препоръчва се за нормализиране на нивото на кръвната захар при неинсулинозависим диабет.

Съставките му действат стимулиращо върху отделянето на инсулин от панкреаса и по този начин намаляват неприятните симптоми, които изпитват пациентите с повишена кръвна захар (отпадналост, умора, жажда, сърбежи по кожата, сухота в устата, главоболие).

Диабекс може да се приема едновременно с наложено антидиабетно лечение, като не крие риск от неблагоприятни лекарствени взаимодействия.

Продължителният прием на Диабекс, съчетан с предложена от специалист диета, води до  постигане на клинично доказан лечебен ефект.

Глюкорил

Хранителната добавка Глюкорил е специално селектиран микс от естествени съставки, които спомагат за поддържането на нормални нива на кръвната захар.

 • Глюкорил съдържа канела, банаба и гимнема силвестре, които подпомагат оптималното протичане на метаболизма
 • Глюкорил съдържа биотин - той допринася за поддържането на нормалния метаболизъм и Ви осигурява енергия
 • Глюкорил съдържа хром, който спомага за намаляването на натрупаната мастна тъкан

Метабол Контрол

Метабол Контрол е хранителна добавка, съставена от три взаимодопълващи се съставки- Карозитол, Гимнема, Хром пиколинат, които работят в полза на нормалната обмяна на глюкозата в организма.

Carositol е съставка, добита от плодовете на дървото рожков. В него се съдържат повече от 90% естествен и силно пречистен пинитол. Пинитолът е органично вещество, което имитира действието на инсулина и подпомага нормалното разграждане на глюкозата.

Втората съставка е екстракт от листата на Гимнема (Gymnema Sylvestre). Съдържащата се в нея гимнемна киселина подпомага понижаването на завишените нива на кръвна захар.

Последната съставка е тривалентен хром (под формата на хром пиколинат), който допринася за поддържането на нормална концентрация на глюкоза в кръвта.

Благоприятно повлиява нивата на кръвната захар. Наподобява ефекта на инсулина, като помага на клетките  да подобрят постъпването на глюкоза в тях. Подпомага нормалния прием на глюкоза в мускулните клетки. Метабол контрол е подходяща за хора с инсулинова резистентност, свързана с наднормено тегло и затлъстяване, както и за хора с метаболитен синдром с глюкоза в кръвта повече от 110 mg/dL. Дава добри резултати при хора в преддиабетно състояние, както и при страдащи от диабет тип II, в комбинация със специална диета, физическа активност и изписаните орални лекарства.

Упражнения

Краткотрайните и дълготрайните упражнения имат изключително въздействие върху устойчивостта на тялото ви за натрупване на хормона лептин. Колкото повече тренирате, толкова повече вашите клетки  придобиват чувствителност към лептин. Когато тялото ви придобие подобна чувствителност, намалява се потенциалната резистентност към инсулин. Следователно риска от диабет се намалява значително.

Пийте достатъчно количество вода

Когато сте дехидратирани, черния дроб отделя хормон, който повишава кръвната захар и когато възвърнете нормалните си нива на вода в организма, кръвната ви захар ще е в нормалните граници.

Винаги следете дали сте добре хидратирани, чрез цвета на урината ви. Цветът й трябва да е светло жълт. Понякога първата индикация, че тялото ви се нуждае от повече вода, е усещането, че сте гладни. Изпийте една голяма чаша вода, изчакайте 20 минути, за да определите дали наистина сте гладни или сте били жадни.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ