ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Още по-здрави стави с новия Флекс Код Голд + 2 допълнителни съставки

Всеки от нас има дългосрочни и сериозни отношения със своите стави, понякога перфектни, а по-напред във времето – с известни проблеми. Ние трябва да оценяваме това, което ставите ни позволяват да правим, когато са здрави, защото да бягаме след децата или да играем с тях през почивните дни със сигурност би било трудно без силни, способни колене, рамене и тазобедрена стави. Но в момента, в който започнем да изпитваме болки в ставите, отношенията се влошават. Самите стави, които ни даваха толкова много сила и мобилност, изведнъж стават източник на постоянно дразнене и хроничен дискомфорт. Има начин да им се отблагодарите и да им помогнете да възвърнат поне частично потенциала си с помощта на Флекс Код Голд.

Какво съдържа Флекс Код Голд

Името на формулата може да ви е познато, защото Флекс Код е линия продукти за ставно здраве. Преди Флекс Код Голд имаше Флекс Код Премиум, като фокусът на тези хранителни добавки е върху подобряване на ставното здраве и възвръщане на нормалните функции на ставите.

В състава на Флекс Код Голд има два нови елемента, които спомагат за справяне с възпалителни заболявания и облекчаване на болките при ставни заболявания. Двата нови елемента във Флекс Код Голд са куркумин и бор.

Куркуминът е активната съставка на куркумата и има силен антиоксидантен и противовъзпалителен ефект. Самите куркуминови частици във Флекс Код Голд са с намален размер, за да могат да се задействат максимално бързо, щом попаднат в кръвния поток. Куркуминът оказва влияние, като блокира действието на ензими и цитокини, индуциращи възпаление.

Борът е минерал, който повлиява метаболизма на други минерали в организма – магнезий, калций и фосфор. Когато е в налични количества в организма, борът може да послужи за предотвратяване на хиперфосфатемия и хиперкалциемия.

Към оригиналната формула на Флекс Код Голд се причисляват още няколко важни елемента, които са от първостепенно значение за ставното здраве. Това са хиалуронова киселина, хондроитин сулфат, МСМ, хидролизиран колаген тип 2, глюкозамин сулфат. Тези съставки са насочени към отслабване на възпалителните процеси в организма, подобряване подвижността на ставите, омекотяване на движението, подобряване издръжливостта на хрущялите и други функции.

Предимства на Flex Code Gold пред други продукти

За максимално запазване на вложените ресурси за получаване на този продукт, избраната опаковка е от стъкло. Стъкленото шише гарантира съхранение и опазване на целостта и качеството на съставките.

Всички основни и нови съставки на Флекс Код Голд имат доказано положително влияние върху ставното здраве, като някои от тях служат и за изграждане на извънклетъчна матрица (хиалуронова киселина), за лечение на остеопороза (хондроитин сулфат) и се усвояват максимално добре от организма.

Добрата абсорбция се дължи на специално раздробените хидролизирани колагенови пептиди на колаген тип 2, както и на нискомолекулната хиалуронова киселина. Използването на тези технологии позволява по-лесна достъпност до активните съставки и бързото им усвояване след прием.

Флекс Код Голд/Flex Code Gold е най-доброто за вашето ставно здраве, защото:

  • Съдържа комплексна грижа и най-важните вещества за здрави стави;
  • Формула с течна и лесно разтворима форма;
  • Не дразни стомаха и не предизвиква странични ефекти;
  • Действа противовъзпалително, успокояващо и аналгетично благодарение на новите си съставки – куркумин и бор.

Ставно здраве, компоненти и функции

Какво представлява една става?

Ставата е мястото, където две или повече кости са свързани заедно. Ставите могат да бъдат твърди, като ставите между костите в черепа ви, или подвижни, като коленете, бедрата и раменете. Много стави имат хрущял на краищата на костите, където те се събират. Здравият хрущял ви помага да се движите, като позволява на костите безоблачно да се плъзгат една над друга.

Отново хрущялът предпазва костите, като предотвратява триенето им една срещу друга. Поддържането на здрави стави ще ви позволи да бягате, да ходите, да скачате, да спортувате и да правите другите неща, които обичате да правите. Физическата активност, балансираната диета, избягването на контузии и достатъчно сън и почивка ще ви помогнат да запазите здрави стави.

Ако понастоящем имате проблеми с една или повече от ставите, вероятно вече сте си задавали някои въпроси:

  • Защо първо имам болки в ставите?
  • Имам ли някаква контузия, която причинява тези болки?
  • Дали е нещо старо или наследствено?

Може би болките се появяват без предупреждение или ранни сигнали. Или може би е имало лека търпима болка и скованост понякога. И досега е било лесно да се игнорират, тъй като изчезват и се появяват.

Но идва момент, в който тези болки зачестяват или стават неизменна част от ежедневието. Причините може да са много.

Различните компоненти на опорно-двигателната система трябва да са в оптимално здраве, за да ви осигурят свобода на движението. Например, хрущялът успява ли да намали триенето на движението в ставата, синовиалната мембрана произвежда ли достатъчно синовиална течност, лигаментите достатъчно здрави ли са, за да свържат костите и да позволят на ставата да се движи? А сухожилията придържат ли добре мускулите към костите, за да позволят гладко движение без болка?

Вече сами разбирате, че болката в ставите не е просто болка в ставите. Тя може да е съпроводена от изчерпване на ресурсите, нужни за нейното функциониране. Тези важни компоненти, когато са здрави, са това, което позволява на ставите да се движат без триене, скованост и болка. Независимо дали са въртящи се, еластични или сферични, повечето от ставите на тялото са подвижни и така те зависят от всяка от тези важни части, за да се приспособят към безболезнено движение. Без защитните функции се осъществява контакт с костите и това предизвиква болка.

Но да се върнем на възможните причинители на болки в ставите.

Често срещани причини за болки в ставите

Ако се сблъсквате с болки в ставите и се чудите за причината за дискомфорта си, нека идентифицираме три потенциални причини:

  • Травма / Контузия: Болките в ставите могат да бъдат резултат от различни видове наранявания, включително такива, които възникват в резултат на повдигане на тежки предмети, неправилно движение, спортни травми и автомобилни инциденти. Тези инциденти могат да доведат до нараняване на костите, сухожилията или хрущяла в ставата, което води до обща болка в ставите;
  • Заболявания и здравословни състояния: Някои възпалителни състояния, като подагра и лупус, са други често срещани причини за болки в ставите. Подаграта, която се появява, когато тялото произвежда твърде много пикочна киселина и не е в състояние да го елиминира достатъчно бързо, води до тежко ставно възпаление. Лупусът е автоимунно възпалително заболяване, което въздейства не само на ставите, но често води до болка в ставите и скованост;
  • Артрит: Това обикновено е основният виновник. Това заболяване на ставите може да се прояви или като остео артрит или възпалителен артрит, и се счита за една от най-честите причини за болки в ставите и увреждания. Най-често срещаните видове включват остеоартрит, ревматоиден артрит и псориатичен артрит.

Кратък поглед върху артритните болести

Най-общо артритът се характеризира с възпаление в ставата, но причината за възпалението може да варира. По-долу представяме разбивка на това какви са основните форми на артрит и как те се проявяват със специфични симптоми.

Остеоартрит: Тази форма на артрит е дегенеративно ставно заболяване. Как става това самото износване при него? С течение на времето разрушаването на защитния хрущял в ставата оставя костите да се втриват една в друга, причинявайки болка. Това може да се случи поради нараняване, прекомерна употреба или дори поради генетиката. Какви са симптомите? Това състояние често засяга бедрата, коленете или долната част на гърба. В допълнение към общата болка в ставите, тя причинява скованост, особено сутрин и подуване на ставите след активност.

Ревматоиден артрит: Тази форма на артрит е вид автоимунно разстройство, което конкретно въздейства на ставите. Когато имунната система атакува здрава съвместна тъкан, синовиумът (защитната обвивка на ставите) е компрометирана, което води до възпаление. Най-често болестта въздейства върху ръцете, краката, китките, лактите, коленете и глезените и се появява симетрично в рамките на тези стави. В допълнение към причиняване на обща болка в ставите, хората, които страдат от ревматоиден артрит често се оплакват от умора и други болки в тялото.

Псориатичен артрит: Тази форма на артрит е също автоимунно заболяване, което засяга както ставите, така и кожата.

Иновативен и мощен комплекс от съставки за възстановяване на ставното здраве - Флекс Код Голд е най-добрият избор.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ