ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Отслабване след Нова година с Апетит Контрол

Празничният сезон приключи, а след него новата година често идва освен с нови възможности, и с нови допълнителни килограми. Коледно-новогодишният сезон е период на щастливи събирания с любимите хора, по време на които е обичайно отрупаните с вкусна храна трапези и положителните емоции да ви предразположат към по-обилно хапване.

Дори и да сте прекалили с храната по празниците, не се чувствайте виновни. Новата година идва с обещанието за едно ново начало и предоставя редица възможности да се превърнете в най-добрата си версия. Щом четете тази статия, значи сте взели най-доброто решение за себе си - поздравления! Вижте кои са подходящите начини да  изпълнете лесно целта си и да влезете във форма за нула време.

Поставяне на реалистични  цели

Всеки иска да има фигурата на модел, но това невинаги е най-здравословното решение за вас, а и нека да бъдем честни - невинаги е възможно. Здравословното тегло и красивата фигура не са универсални стойности, които да важат за всеки човек и първото нещо, което е необходимо да направите в своя път към влизане във форма, е да си поставите реалистични цели.

Отделете време да размишлявате върху начина си на живот и навиците си в ежедневието - кои са факторите, които допринасят за външния ви вид и здравето ви и какви промени бихте могли да въведете, за да живеете по-здравословно?

Новогодишните желания често се провалят, защото са твърде амбициозни или неясни. Вместо да се стремите към драстични промени, поставете си постижими и конкретни цели. Независимо дали става въпрос за включване на повече зеленчуци в храната ви, ежедневна физическа активност, или разделяне с вреден навик, малките стъпки могат до доведат до големи промени.

Открийте подходящата дейност за себе си

В първата седмица на новата година тенденциозно фитнес залите са препълнени от ентусиасти, които са решили, че това е годината, в която те ще станат редовни в спорта. Повечето се отказват още на втората седмица - защо ли?

За да бъдете постоянни в тренировките, най-важното нещо е да откриете този спорт, който приляга на вашия начин на живот, резонира с интересите ви и ви кара да се чувствате наистина добре. Физическата активност не трябва да бъде досадно задължение, а здравословен навик, който изпълнявате с усмивка и удоволствие.

Намерете дейности, които наистина ви харесват, независимо дали са танци, пилатес, кросфит, туристически преходи, плуване, или йога. Не се страхувайте да експериментирате и да опитвате нови неща докато не откриете тези активности, на които истински се наслаждавате. Удоволствието от процеса увеличава значително шансовете да се придържате към вашия нов спортен навик.

Превърнете менталното си здраве в приоритет

За да влезете във форма и да се чувствате наистина удовлетворени от тялото си, е необходимо да въведете известни промени и на ментално ниво - истинското благополучие обхваща както тялото, така и ума. Посвещавайте повече време на дейности, които ви носят радост и спокойствие, като четене, медитация, творчески хобита, или прекарване на време с любимите хора. Практикувайте благодарност не само към вселената, но и към себе си за усилията, които полагате в ежедневието.

Обърнете внимание на начина, по който се храните

Едва ли ще е изненада за вас ако кажем, че хранителните ви навици са в основата на здравословния начин на живот и поддържането на тялото във форма. Това, което ядете, играе ключова роля за начина, по който изглеждате, и цялостното ви благосъстояние. 

Не съществува една перфектна диета, която да работи за всеки, затова е необходимо сами да откриете кои са храните, които се отразяват най-добре на вашия организъм. Все пак, има някои основни насоки, които могат да ви помогнат по-лесно да се ориентирате сред изобилието от продукти на пазара и да направите информиран избор по отношение на своята диета.

Оптималното хранене включва баланс от протеини, мазнини и въглехидрати, както и витамини и минерали. Пресните сезонни плодове и зеленчуци, пълнозърнестите храни и немазните месни продукти като пилешко месо и бяла риба могат да осигурят на тялото ви основните градивни елементи за енергия, възстановяване на мускулите и цялостно здраве.

Избягването на силно преработени храни, високи количества бяла захар и рафинирани въглехидрати може да помогне за регулиране на нивата на кръвната захар и да предотврати нежеланото наддаване на тегло. Хидратацията е също толкова значима - водата поддържа различни телесни функции и подпомага храносмилането.

Както вече споменахме, всяка диета варира в зависимост от индивидуалните нужди и фитнес цели, но основният принцип на храненето е да се подхранва тялото със здравословни, истински храни, които допринасят за оптимално здраве. Постигането и поддържането на здравословно тегло не е свързано само с ограничаване на калориите, но и с вземане на информирани, решения, които поддържат тялото в най-добрата форма. 

Хранителните добавки са вашият най-сигурен помощник

Дори и най-добрата диета не може да постигне чудеса ако не е съчетана с подходящите хранителни добавки, които да допринесат за изпълнение на вашите фитнес и здравословни цели.

Ако сте твърдо решени това да е вашата година, в която напразните обещания се превръщат в реалност и най-накрая сте изцяло отдадени на това да постигнете перфектната фигура, Апетит контрол на Хербамедика ще бъде вашият нов най-добър приятел в пътешествието към вашето ново, по-добро Аз.

Апетит контрол е натурална хранителна добавка, която естествено редуцира неистовия глад за сладко и въглехидрати. Това са най-големите врагове на инсулина, който, когато не се поддържа в оптимални нива, или непрекъснато променя рязко показателите си, води до наднормено тегло и редица здравословни проблеми.

Апетит контрол възпрепятства скоковете в нивата на инсулина и по напълно натурален начин потиска неистовото желание за сладко в ежедневието. Продуктът може да се използва както за отслабване, повишен апетит, метаболитни нарушения, така и просто за подпомагане на по-здравословен хранителен режим. Капсулите са подходящи и за вегетарианци.

Съставът на хранителната добавка е напълно натурален и съдържа съставки като зелен чай, екстракт от кайен пепър, шафран и грифония. Ключов компонент е и хром пиколинат - микроелемент, отговорен за метаболизма на мазнините и въглехидратите, който се препоръчва за регулиране на кръвната захар и потискане на непрекъснатия апетит за сладко.

Последователността е ключът към постигане на целите

Когато става въпрос за влизане във форма, едно от най-важните неща е да изградите дисциплината, която да поддържа във времето вашите новопридобити здравословни навици. Припомняйте си редовно защо правите всичко това - не забравяйте, че освен, че работите за по-добър външен вид и повишаване на самочувствието си, вие правите огромен подарък на здравето си. 

Възнаграждавайте се за постигнатите резултати

Научете се да празнувате малките победи - това може да е още един начин да поддържате мотивацията си в дългосрочен план. Независимо дали става дума за сваляне на първите няколко килограма, промяна в размера на дънките, или просто избора на по-здравословна храна и положителната промяна в начина, по който се чувствате, не пропускайте да се възнаградите за успеха си. Е, само нека да не е с нещо нездравословно. ;) 

Влизането във форма през новата година не е просто стремеж към съвършенство, а дългосрочна цел, характеризираща се със здраве, усещане за удовлетворение и повече любов към себе си. С поставянето на реалистични очаквания, усвояване на здравословни навици и с помощта на точните хранителни добавки, можете наистина да превърнете новата година във Вашата година - времето, в което обръщате внимание на себе си и се превръщате в най-добрата си версия! 

Използвани източници

Freeman AM, Acevedo LA, Pennings N. Insulin Resistance. [Updated 2023 Aug 17]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK507839/

Talab AT, Abdollahzad H, Nachvak SM, Pasdar Y, Eghtesadi S, Izadi A, Aghdashi MA, Mohammad Hossseini Azar MR, Moradi S, Mehaki B, Moradi S. Effects of Chromium Picolinate Supplementation on Cardiometabolic Biomarkers in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus: a Randomized Clinical Trial. Clin Nutr Res. 2020 Apr 24;9(2):97-106. doi: 10.7762/cnr.2020.9.2.97. PMID: 32395440; PMCID: PMC7192664.

Zamani Sani SH, Fathirezaie Z, Brand S, Pühse U, Holsboer-Trachsler E, Gerber M, Talepasand S. Physical activity and self-esteem: testing direct and indirect relationships associated with psychological and physical mechanisms. Neuropsychiatr Dis Treat. 2016 Oct 12;12:2617-2625. doi: 10.2147/NDT.S116811. PMID: 27789950; PMCID: PMC5068479.


Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ