ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Озон – лечителят на 21-и век

Замърсяването на почвата, водата и въздуха влияе непосредствено върху всяко живо същество, включително и човека. Заболеваемостта нараства, все по-чести са случаите на алергии. Възрастовият праг при редица заболявания се понижава с всяка изминала година. В същото време признаците на преждевременното стареене са факт при милиони хора по света.

Обикновено всяко здравословно неразположение ни кара да търсим най-иновативни и суперсложни процедури за разрешаване на проблема. А се оказва, че това, което е необходимо на организма ни, за да оздравее и да се подмлади, е под носа ни – озонът. Този газ е познат на медицината от векове. Притежава специфичен мирис и е причината, поради която небето има син цвят. Вероятно, когато чуете озон, се сещате за озоновите дупки, но днес не възнамеряваме да ви говорим за тях, а да ви разясним многобройните ползи от лечебните терапии с озон и широкия им спектър на действие.

Озонът доказано притежава свойства, които съществено допринасят за оздравяването на целия организъм и стимулират оптималното функциониране на всички системи. Неслучайно го определят като лечителя на 21-и век. В лицето му откриваме мощен помощник и съюзник в борбата с неудържимото замърсяване на околната среда, провокиращо разболяването на тялото ни, и с вредните навици, от които не можем да се откажем.

Благодарение на природните си качества, озонът се справя успешно с вирусите, бактериите и гъбичките. Изследвания показват, че лечението с озонотепария е по-ефективно, отколкото приемът на антибиотици. Газът притежава свойството да разрушава бактериите, гъбичките и вирусите, срещу които популярни препарати търпят провал.

Освен противогъбичен, противовирусен и бактерициден ефект, озонът повлиява благоприятно целия организъм, укрепвайки имунната система. Това прави процедурите с озон особено препоръчителни на прага на болнави месеци като есента и зимата. Стимулирането на имунитета се случва по няколко начина – чрез активирането на основните чистачи на свободни радикали в организма и чрез производството на интерферон, който активира противовирусния и имуномодулиращ механизъм в човешкото тяло. Освен като профилактика срещу болестите терапиите с озон могат да бъдат прилагани и по време на боледуване, ускорявайки процеса на лечение и възстановяване.

Приложението на озон дава отлични резултати в борбата с възпалителните огнища в тялото. Третирането на организма с озон способства за ефективното очистване на всички органи от възпаления. По този начин се постига възстановяване на функциите на органите и активиране на метаболитните процеси. Веднъж щом организмът ни може да работи на пълни обороти, това се отразява и върху отделни органи, като например кожата. Преборването на вредното въздействие на свободните радикали води със себе си до активното й регенериране и възстановяване на способността й да задържа влагата. Именно поради тази причина озонът се използва широко при направата на различни козметични средства за кожата и при прилагането на разкрасителни процедури.

Подобряването на кръвообращението, оптималното подхранване на тъканите и органите на клетъчно ниво и отсъствието на кислороден глад създават условия за подобряването на общото състояние на организма – започваме да усещаме по-голям прилив на енергия, интелектуалните способности и работоспособността ни са подобрени, изчезнало е чувството за апатичност и внезапна умора.

Озонът оказва детоксикиращо въздействие върху човешкия организъм, а, както знаем, извеждането на ежедневно постъпващите в тялото ни токсини е изключително важно за поддържането на добро здраве. Когато токсините се натрупват в тялото ни, те започват да поразяват кръвта, тъканите и органите, провокирайки развитието на различни заболявания.

В какви случаи можете да извлечете полза от озоновата терапия? Много са здравословните проблеми, които ефективно се повлияват от озона. Ще посочим част от най-често срещаните: забавен метаболизъм, грип и вирусни заболявания, артроза, артрит, възпалителни заболявания, възстановяване след инсулт, висок холестерол, подагра, проблеми с кръвообращението, кожни заболявания, целулит, хемороиди и т.н.

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

26.00 лв

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ