ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Патентована формула Уровитал /без глутен и лактоза/ - за отлично женско здраве

“Трябва да сготвя, после имам да изпера и да простра една пералня с дрехи, а всъщност трябва и да помогна на детето за домашните. После трябва да....” Познат ли ви е този сценарий? Сигурно многократно се озовавате в него докато не се окаже, че вече не са ви останали сили за нищо друго.

Много жени изпитват нужда да се грижат за здравето и благополучието на близките си, както и на други важни за тях хора, но оставят себе си на последно място. Важно е жените да осъзнаят, че най-добра грижа и внимание могат да дадат на околните, като на първо място помислят за собственото си състояние. Това е така, защото само когато човек е здрав и в добра кондиция той може да даде най-доброто и на другите около себе си, да им бъде полезен наистина.

Факт е, че в различните етапи от живота приоритетите се променят, особено при създаване на семейство и осигуряване на собствен дом. Но дори тогава жените би следвало да поставят собственото си здравеопазване като основен приоритет. 

Без значение каква е вашата възраст или общо здравословно състояние трябва да се информирате за различните профилактични прегледи, свързани с вашето здраве, както и с различните потребности на тялото диктувани от различните системи, а именно ендокринна, нервна, опорно-двигателна и други. Една от най-важните системи в женското тяло е урогениталната система, която е отговорна за образуването на урина и възпроизвеждането. От нея до голяма степен зависи отличното женско здраве и забременяването, както и раждането и последващото възстановяване. 

Какви други функции има урогениталната система и какви са възможните начини да се погрижите за нея по най-добрия начин ще изясним в настоящия материал.

 Въведение в женската урогенитална система

Женският урогенитален тракт се състои от всички органи, които участват в репродукцията, образуването и отделянето на урина. Тази система включва бъбреците, пикочния мехур, уретер (пикочопровод), яйчниците, матката, фалопиевите тръби и вагината. 

Някои от често срещаните състояния, свързани с женската пикочо-полова система, са вагинална инфекция, инфекция на таза, инфекция на пикочните пътища (UTI), инфекции след гинекологична хирургия и възпалителни заболявания на таза (PID).

Бъбреците, които също са важна част от урогениталната система, са органи с характерна форма, които помагат на тялото да произвежда урина, за да се освободи от нежеланите отпадни вещества. Когато се образува урина, тръбички наречени уретери, я транспортират до пикочния мехур, където тя се съхранява и отделя чрез уретрата. Бъбреците изпълняват много жизненоважни функции, които са важни в ежедневието. Например, те ни помагат да се освободим от отпадните продукти, като отделяме урина и я отделяме от тялото. В тях се филтрират неща като натрий (сол) и хлорид.

Пикочният мехур е орган с пирамидална форма, който се намира в таза (костната структура, която помага за формирането на бедрата). Основната функция на пикочния мехур е да съхранява урина и при подходящи сигнали да я освобождава от тялото. Обикновено пикочният мехур може да побере до 500 мл. урина. Той е изграден от основа с триъгълна форма, в която има три отвора: два за уретерите (тръбички от бъбреците) и един за уретрата (тръба, пренасяща урина извън тялото).

Анатомия на репродуктивната система

Женската репродуктивна система е разположена в близост до пикочната система. Външните гениталии при жените се отварят към влагалището - мускулен канал, който се свързва с шийката на матката. Шийката на матката е долната част на матката (органът, където оплодената яйцеклетка се имплантира и развива).

Шийката на матката е често срещано място на инфекция, особено за вируси, които могат да доведат до рак на шийката на матката като човешки папилома вирус.

Матката /или утробата/ е основният женски репродуктивен орган, който поддържа и подхранва развиващото се бебе. Единият край на матката, наречен шийка на матката, се отваря във влагалището, докато другият е свързан от двете страни с фалопиевите тръби. 

Матката води до фалопиевите тръби и в крайна сметка до яйчниците. Те са мястото на производство на яйцеклетки, както и мястото на производство на естроген и прогестерон, които участват в половото съзряване и поддържането на репродуктивните органи, подготовката на матката за бременност и регулирането на менструалния цикъл.

Урогенитални заболявания при жени - кога се стига до това

Урогениталните проблеми са в резултат от бактериална инфекция, която се размножава и разпространява в пикочните пътища. Тези бактериални инфекции, ако не се лекуват, могат да причинят цистит (възпаление на пикочния мехур), пиелонефрит (бъбречна инфекция) и уретрит (възпаление на уретрата). 

Урогениталните инфекции са често срещан проблем при жените, тъй като уретрата е къса, което улеснява разпространението на бактериите. 

Тази анатомична характеристика прави почти всички жени предразположени към такива инфекции поне веднъж в живота си. Освен анатомията, друга може да възникне при нормалната флора на вагиналната област.

А какви са причините за такива инфекции?

Нормалната вагинална флора е доминирана от един или два вида Lactobacillus и тя поддържа вагиналното рН около стойност от 4.4, като произвежда млечна киселина и водороден пероксид. По този начин Lactobacillus инхибира растежа на потенциално патогенни бактерии. Около 90% от неусложнените инфекции се причиняват от транслокация на бактерията E. coli, която живее в дебелото черво и около ануса към уретрата.

Тазово-възпалителна болест се появява, когато болестта, причиняваща микроорганизъм, пътува от шийката на матката до горните полови органи. Обикновено шийката на матката предотвратява разпространението на бактерии във влагалището към вътрешните репродуктивни органи.

Връзката между ненормална вагинална микробиота и повишеният риск от полово предавани инфекции, инфекции на пикочния мехур и влагалището сами по себе си и по-висок процент на преждевременно раждане показват необходимостта от по-добро разбиране и управление на урогениталното здраве. 

Концепцията за пробиотиците възниква в резултат на осъзнаването, че хората са носители на микроби от раждането си и че тези организми играят важна роля за предотвратяване на болести.

Докато хора от всякаква възраст и пол могат да приемат пробиотици, изследванията показват, че има специфични ползи, които жените могат да получат от включването на ежедневна пробиотична добавка в грижата за тяхното здраве. Статистиката сочи, че два пъти повече жени страдат от синдром на раздразненото черво, отколкото мъжете и често срещаните проблеми с женското здраве, като инфекции на пикочните пътища могат да се преборят чрез използването на пробиотици за подобряване на репродуктивното и вагиналното здраве.

За Уровитал - специфична формула за женско здраве

След като решите, че пробиотик може да ви помогне да подобрите цялостното си здраве, как да потърсите най-добрата пробиотична добавка за вас и предизвикателствата, пред които сте изправени като жена?

Представяме ви Уровитал - специална формула с пробиотични бактерии Lactobacillus и Bifidum плюс още няколко ценни елемента за поддържане на благоприятна среда в урогениталната система.

Ето какво точно съдържа Уровитал:

  • DDS-1 Пробиотичен комплекс, в това число L. Acidophilus, B. Longum, B. Bifidus и B. Lactis. L. acidophilus, може да помогне за предотвратяване и лечение на проблеми с вагиналния дисбаланс като бактериална вагиноза; 
  • Натурална D-Mannose - D-манозата се използва за предотвратяване на инфекции на пикочните пътища и лечение на гликопротеинов синдром с дефицит на въглехидрати (наследствено метаболитно разстройство);
  • Патентована смес от екстракт от червена боровинка - боровинките работят главно като предотвратяват адхезията на тип 1 и p-фимбриеви щамове (особено от Е. coli) към уротелиума. Без адхезия бактериите не могат да заразят повърхността на лигавицата.

Пробиотиците подпомагат ежедневното функциониране на здравата чревна бактериална популация, повишават имунитета ви и помагат на тялото ви да произвежда витамини, които са от съществено значение за доброто здраве и благополучие на всяка жена. Уровитал е ценна формула за поддържане на естествен баланс на чревната микрофлора и предпазване от урогенитални инфекции.

Свързани продукти

35.00 лв
7.50 лв

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ