ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Писмо до всяка жена

8-ми март е вече тук. Досущ като едно палаво детенце, което наднича зад полуоткрехнатата врата на деня и сканира с любопитния си поглед за чудеса. „Хм, ден като ден!“ биха възкликнали някои дами… многократно превъртали лентата на настоящия празник. „Моля ви се, по-искрен и истински празник от 1-ви юни няма!“ с наивна усмивка пък отговарят други. Трети… не че чакат осми март като спасителен пояс от монотонността на ежедневието, но осъзнават, че това е денят, в който думите: „Честит празник“ са нещо повече от поздрав – те са и „Благодаря!“, и „Обичам те!“, и „Радвам се, че те има!“. Те са едно дълбоко преклонение пред силата на женската природа и величието на женската стихия. 8-ми март е може би най-подходящият ден, в който да отпразнуваме съзидателната енергия на всяка жена, защото тя определено заслужава всички суперлативи, до които успява да се докосне човешкото въображение. Именно затова бихме искали да припомним на всяка дама, че тя е господар на собствената си мъдрост и рано или късно достига до следните прозрения:

Всичко започва с любовта към себе си

Сладко е чувството, когато осъзнаеш, че да обичаш себе си няма общо със самовлюбеността. Да обичаш себе си е чисто и просто да се приемаш такъв, какъвто си – без условности. От малки сме бомбардирани от послания за това какъв трябва да бъдеш, как трябва да живееш, да изглеждаш, да се държиш… и когато твоите вибрации не резонират с тези изкуствено формирани вярвания, много често се потискаш и самообвиняваш. Рано или късно всяка една жена разбира, че нейният вътрешен свят е пряко отражение на всичко, което се случва около нея. Отношението ѝ към собствената ѝ личност моделира всички останали взаимоотношения в живота ѝ.
Любовта към себе си е източникът на всяка една друга любов в живота ни.

Прошката е най-пречистващият огън на всяка жена

Някога замисляли ли сте се колко сила има в женската любов? Тя винаги е много търпелива и умее да прощава. Често свързваме прошката с наивността. Но да простиш няма общо с това да си затвориш очите за действията на другите. Няма и общо с надеждата, че обидата няма да се повтори. Прошката е индивидуалният лек за всяка човешка душа – тя премахва отровата на огорчението и гордостта, които понякога таим в себе си с години. И всяка една жена започва с прошката към себе си – за всички „грешни“ избори, които е правила и за всяка минута, прекарана в съмнение за собствената ѝ цена.
Не съществува любов без прошка и не съществува прошка без любов.

Времето, прекарано в собствената ѝ компания, е безценно

Помниш ли, че често чуваше: „Студентските години са най-хубави.“ Тогава, когато единствената ти грижа бяха изпитите в университета и какво ще си облечеш в съответния ден. Трудно е да пораснеш особено когато не се чувстваш готов за това. Изведнъж се появяват хиляди отговорности, които напълно те карат да забравиш, че ноктите ти не са лакирани, а косата… кога беше последният път, в който ѝ подстрига краищата? Колко често се улавяш с хубава книга в ръка или просто излежавайки се в леглото без да мислиш, за каквото и да е? Времето, което отделяш специално и само за себе си, е твоят начин да се свържеш с богинята в себе си. Нямаш друг избор, освен да го цениш.
Времето, в което оставам сама със себе си е времето, в което се дистанцирам от целия външен свят, за да чуя мъдростта на собствения си вътрешен глас.

Опра

Тялото ѝ е най-мъдрият ѝ съветник

Всички сме изпитвали раздразнение от упоритото неподчинение на телата ни в желанието ни да покриват стандартите ни за външен вид и себевъзприятие. Истината е, че тялото знае много по-добре от съзнанието какво му е нужно. Всяка жена с времето осъзнава, че то винаги ѝ говори: с всяка болка, с всяко неконтролируемо желание да посегне към шоколада, с всяка пеперуда, която пърха неуморно в стомаха… това, което се научава да прави по-добре с времето, е да го слуша и разбира. „Ако слушаш тялото си, когато ти шепне, няма да ти се налага да го чуваш, когато крещи.“ Всяка жена се научава да обича себе си

Тя има цена

И отново затваряме кръга с любовта към себе си. В психологията често се говори за „проекция“ – психологически защитен механизъм, при който приписваме собствените си черти върху хората около себе си. Съзнателно или не – ние постоянно го правим. И ако ние не си даваме сметка за собствената си цена, вероятността да се обградим с хора, които също няма да я забелязват и уважават… е голяма.
Никой не може да те накара да се чувстваш по-малък, отколкото си, без собственото ти съгласие.

Еленор Рузвелт

Затова скъпи дами, обичайте се, уважавайте се, бъдете добри и търпеливи със себе си. Светът има нужда от вас! Честит празник!  
Мисля, че жените се заблуждават, когато се опитват да бъдат равни с мъжете. Те са много по-висши същества и винаги ще бъдат такива. Каквото и да дадеш на една жена, тя го мултиплицира. Ако ѝ дадеш еякулат, тя ще ти даде бебе. Ако ѝ дадеш къща, тя ще ти даде дом. Ако ѝ дадеш покупки, тя ще ти даде ястие. Ако ѝ дадеш усмивка, тя ще ти даде сърцето си. Всичко, което получава, тя трансформира в нещо по-велико. Така че ако ѝ дадеш боклук, бъди подготвен да получиш тонове фецес. ;)

Уилям Голдинг – британски поет и писател

 

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ