ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Подкрепа за силен имунитет - Vitamine Total има всички необходими витамини

В днешно време имаме изключително голямо разнообразие и възможности да избираме – храната си, работата си, местоживеенето си и дестинациите за почивка, както и хранителните добавки, които да подкрепят здравословния начин на живот. Всеки човек има своите предпочитания за това как да избира най-доброто за здравето си и все повече хора включват добавки към режима си. Защо? Защото добавките са достъпен начин да си осигурите достатъчно хранителни вещества, от които се нуждаете ежедневно. Но тъй като те са твърде много и би било трудоемко да приемате десетки различни продукти, днес ви предлагаме да се запознаете с Vitamine Total

Това е една комплексна формула с натурален състав, която съдържа изключително разнообразие от микронутриенти (витамини и минерали) в оптимални дози. Производителят е MitoCare, Германия, които разработват иновативни натурални продукти за укрепване на имунитета.

Прием на мултивитамини – за и против

Самите витамини, които са част от мултивитаминните формули, са от съществено значение за нашите тела и допринасят за растежа, храносмилането, нервната функция и цял куп други процеси. Те трябва на първо място да са осигурени чрез балансирана и пълноценна храна, като например зеленчуци от различни видове, плодове, пълнозърнести продукти, яйца и млечни продукти, ядки и риба. Всички те са храни, от които може да получите витамин Ц, Б комплекс, включително В12, А, Е, Д, омега-3 мазнини, антиоксиданти, фибри и други важни елементи за здравето.

Но поради една или друга причина, когато не можете да си осигурите тези елементи чрез храната, то хранителните добавки са помощно средство. Важно е да знаете, че има витамини и минерали, които са взаимосвързани и от наличието на един зависи усвояването на друг.

Например, усвояването на калций от храната зависи от наличието на магнезий и цинк, а усвояването на витамин Д3 зависи от количеството К2 в организма и така нататък.

Особено при недостиг на витамин Д3 или Б12 добавките са силно препоръчителни, защото осигуряват точната форма на дадения витамин, която е оптимална за организма. Например, витамин В12 може да бъде метилкобаламин, цианкобаламин и хидроксокобаламин. Неслучайно не предлагаме втората форма, тъй като тя не е най-благоприятна за усвояване поради синтетичния си произход.

Има някои групи хора, за които допълнителният прием на микронутриенти е препоръчителен, за да подсили растежа и укрепването. Такива групи са:

  • Бременни жени и кърмачки;
  • Възрастни хора;
  • Хора с недостиг на определени витамини и минерали, най-често магнезий, В6, В12, цинк, желязо;
  • Активно спортуващи хора с по-интензивна нужда от суплементация за силов спорт;
  • Вегетарианци и вегани – при установен недостиг на вещества.

Ако си позволим и малко по-конкретни насоки за някои от тези групи хора, то бихме допълнили следното:

  • Суплементирането (прием на хранителна добавка) с калций и витамин D може да увеличи минералната плътност на костите и да намали опасността от фрактури при жени в менопауза;
  • Жените в детеродна възраст, които могат да забременеят, трябва да приемат 400 мкг. / ден синтетична фолиева киселина от обогатени храни или хранителни добавки. Приемането на достатъчно количество фолиева киселина през първия месец на бременността (време, в което много жени все още не знаят, че са бременни) намалява риска от дефекти на невралната тръба при новородените;
  • Хората над 50-годишна възраст трябва да си осигуряват оптимални нива на витамин В12 главно от обогатени храни или хранителни добавки, тъй като те биха могли да бъдат по-малко способни от младите хора да абсорбират витамин В12 от храната;
  • Бременните жени трябва да приемат продукт с желязо по предписание на лекар.

Изследване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition установява, че добавките помогнат на възрастните да си осигурят препоръчителния прием на определени минерали, като калций и магнезий при мъже и жени, както и желязо за дамите.

Друго проучване установява, че при деца и тийнейджъри (9 до 18 години) „приемът на добавки осигурява хранителни вещества (например магнезий, фосфор и витамини А, С и Е), които трудно се осигуряват в оптимално количество само от храна“. Това е така, защото консумацията на риба и зеленчуци в днешно време е заменена от всякакви видове джънк храни и напитки, които всъщност само въздействат негативно на кръвната захар и дават бърза енергия, но нямат добри хранителни стойности.

През 2015-та година в Journal of Nutrition е публикувано друго изследване, което установява, че жените приемали мултивитамини с минерали в продължение на 3+ години, са били с по-малък риск от смърт от сърдечно заболяване. Това означава, че осигуряването на нужните елементи е важна превенция на някои от най-разпространените рискове за здравето и живота. 

Но да се върнем на Vitamine Total и да видим защо той е специален и какво може да ви осигури.

Vitamine Total - комплексна грижа за здравето чрез най-важните витамини

Няма преки пътища, когато става дума за хранене - добавките не са заместител на здравословната храна и това е указание, което съпътства всеки такъв продукт. Но добавките могат да бъдат от полза за хора, които имат недостиг (дефицит) на определени витамини и минерали, както и за хора с хронични заболявания, автоимунни заболявания и за осигуряване на антиоксидантна защита при боледуване.

Следните витамини са част от формулата на Vitamine Total, за да осигурят по-добра костна здравина, по-силна имунна и антиоксидантна защита, правейки тялото ви по-устойчиво на оксидативен стрес.

Витамин А (бета-каротин)

Бета-каротинът е провитамин. Това означава, че се използва от тялото ви, за да произвежда витамин А. Той се намира само в растенията и спомага за противодействие на свободните радикали, по-добро зрение и намаляване риска от сърдечно-съдово заболяване.

Витамин Е

Витамин Е е антиоксидант. Той играе роля във вашата имунна система и метаболитните процеси, функционира защитно по отношение на свободните радикали като ги неутрализира. Така предпазва клетките и ДНК от увреждане.

Витамин В1

Подобно на другите витамини от групата, тиаминът е водоразтворим и помага на тялото да превърне храната в енергия. Недостигът му може да доведе до нарушения на нервната система, сърцето и мозъка.

Витамин В3

Витамин В3, наричан още ниацин, е един от осемте В-комплекс водоразтворими витамини. Ниацинът има широк спектър от приложения в организма, като помага за функциите на храносмилателната система, кожата и нервната система.

Витамин В5

Витамин В5, наричан още пантотенова киселина и пантотенат, е жизненоважен за здравословния живот. Подобно на всички витамини от B комплекс, B5 помага на тялото да преобразува храната в енергия за тялото.

Витамин В6

Той не може да бъде синтезиран от организма и трябва да се осигурява външно. Активната му форма, пиридоксал 5'-фосфат, служи като коензим в около 100 ензимни реакции в аминокиселина, глюкоза и липиден метаболизъм.

Витамин В9

Подобно на всички витамини от група В, витамин В9 е водоразтворим. Тъй като той участва във всички процеси на растеж на клетките, е важно да се приема всеки ден, особено в определени периоди от живота: през детството и тийнейджърските години, когато планирате да имате бебе и по време на бременност (ако сте жена). 

Фолиева киселина, фолат и витамин В9 са един и същ витамин.

Витамин В12

Витамин В-12 е важен за мозъчната функция за синтеза на червени кръвни клетки. Метаболизмът на всяка клетка в тялото зависи от витамин B12, тъй като той играе роля в синтеза на мастни киселини и производството на енергия. Витамин В-12 дава възможност за освобождаване на енергия, като помага на човешкото тяло да абсорбира фолиева киселина.

Недостигът на витамин В12 може да доведе до неврологични затруднения и анемия и е необходимо да се коригира задължително, за да не се влоши здравето.

Витамин С

Добре познатата аскорбинова киселина също присъства във формулата на Vitamine Total, за да ви осигури силна антиоксидантна защита. Витамин С допринася не само за оптимална имунна функция, но и за поддържане на хубава кожа, здрави кръвоносни съдове и кости. Той предпазва клетките от увреждане и спомага за ускорено зарастване на рани.

Витамин Д3

Витамин D насърчава абсорбцията на калций в червата и поддържа адекватни серумни концентрации на калций и фосфати, за да се осигури добрата минерализация на костите. Това е изключително важно за жените, тъй като след менопаузата те започват да имат по-ниска костна плътност и често се установяват множество дефицити именно в този период. 

Витамин Д има и други роли в тялото, като например за модулация на клетъчния растеж, имунната функция и ограничаване на възпалението.

Фосфатидил

Фосфатидилсеринът е мастна субстанция, произведена в организма, която покрива и защитава всяка клетка в тялото и участва във функцията на съсирване на организма. Това е особено жизненоважно за правилното функциониране на нервните клетки в мозъка, помага да се предават съобщения между тях и благоприятства добрата памет дори в напреднала възраст.

DL-холин битатрат

Осигуряването на тази форма на холин допринася за системните холинови концентрации благоприятстващи функцията на черния дроб. Освен това тази форма на холин може надеждно да повиши системните нива на триметилглицин (метаболит), което е друг начин, по който може да бъде от полза.

Когато избирате мултивитаминен продукт трябва да търсите такъв, който е съобразен с възрастта, пола и други характеристики (например, бременност). Vitamine Total съдържа фолиева киселина, която е приоритетна преди забременяване и по време на бременност, както и други витамини, които спомагат за леко протичане на 9-те месеца и правилен растеж на бебето.

Хранителните вещества, които са от всеобщо значение на всяка възраст, са калций, калий, диетични фибри и витамин D както при възрастни, така и при деца, а също и желязо за малките деца и бременните.

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ