ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Подобрете сексуалния си живот с билката Разгоненият козел

Името Horny Goat Weed ( Разгоненият козел, Възбуден козел, Палавият козел...) привлече вниманието на всички. Но зад привидно хитрото име стои сериозна билка. Разгоненият козел е секс-подобрител, доказал се с времето – афродизиак, който повишава либидото при мъжете и жените и подобрява еректилната функция при мъжете.

Растението е известно също като Epimedium или Ин Ян Хуо. Легенда разказва, че листата от Разгонен козел се използвали за храна на Ин Ян – митично животно, което постигало сто сексуални кулминации на ден. Тази легенда поддържа статута на тревата като сексуален стимулант и затова билката заема почетно място в традиционната китайска медицина.

Използвано повече от 2000 години, растението Разгонен козел е един от няколкото вида Epimedium (brevicorum, sagittatum и grandiflorum). Представлява листно растение, което вирее изобилно в дивата природа, най-вече на по-голяма надморска височина. Листата на растението съдържат различни флавоноиди, полизахариди, стероли и алкалоид, наречен магнафлорин. Смята се, че един от флавоноидите, икариин (Icariin), участва в повишаването на сексуалните възможности. Растението, което се използва за възстановяване на сексуалния огън като стимулира еректилната функция, помага и при умора, както и облекчава дискомфорта от менопаузата.

За да разбера каква е истината за растението Разгонен козел, пътувах до Шанхай и се срещнах с шестима топ доктори по традиционна китайска медицина, включително с главния лекар на известната болница в Шанхай Лонгхуа, гастроентеролог, един фармакогнозист, един фитохимик и други двама общопрактикуващи лекари. "Какво мислите за Epimedium?", попитах групата. "Наистина ли е толкова ефективен като секс-подобрител?" Получих положително разклащане на главите на всички наоколо. "О, да, да." – възкликна един. "Ние всички използваме Epimedium в продължение на десетилетия в нашите практики. Това е най-добрият сексуален тоник за мъже и жени."

Моето проучване продължи и по-нататък. Наистина ли растението помага на еректилната функция, както твърдят някои? Двама от лекарите обясниха, че в клиничната практика Epimedium се използва успешно за лечение на еректилни проблеми, като увеличава отслабналото либидо. "Тя ви връща сексуалната сила", отбелязва друг с акцент.

С група от китайски експерти по лекарствени растения, включително един ботаник на име Шенг, тръгнахме да видим къде Epimedium, или дилката Разгонен козел расте в дивата природа. Нашата цел беше Тианмъшан, голям планински район в северната част на провинция Джъдзян. Докато пътувахме към планината Тианмъ, Шенг ми обясняваше как се събира Epimedium.

"Всички растения Epimedium се берат в дивата природа и това повдига много въпроси. Растението е много изобилно и расте навсякъде. Хората се питат дали не берем твърде много от него. Има основания за притеснение в това отношение. Докато корените на растението остават в земята, то пониква всяка година. Ние берем само листата, никога не вадим корените. Никой не прилага никакви химикали на диворастящите растения, така че те са напълно чисти."

Паркирахме в подножието на планината и тръгнахме за срещата към върха. Шенг ни водеше, а ние се катерехме нагоре по пътеката в гъстата гора и стигнахме до стръмния западен връх на планината. Тропическото слънце се сипеше върху нас, вървяхме облени в пот, докато си проправяхме път нагоре в планината.

"Повечето Epimedium вече е обран тази година", информира ни Шенг. "Но по-нагоре, близо до върха, ще намерите в изобилие. Берачите не обичат да се катерят толкова високо."

По-нагоре стигнахме до една скала и видяхме нашия първи Epimedium, растящ в дивата природа. "Растението обича скалите", ни каза Шенг. От този момент нататък към връха открихме многобройни групи от Epimedium. Растението се оказа по-изобилно на по-голяма височина и аз бях щастлив да го видя с очите си в естественото му обитание.

В Съединените щати роговата козя трева се превърна в явление. Но наистина ли действа? Известният ботаник д-р Джеймс Дюк отдавна настоява, че това е така. А науката подкрепя това твърдение – посредством клинично изследване, ръководено от нюйоркския лекар д-р Стивън Лем и Джералд Секор Казънс. Целта на проучването била да се изследва ефектът от билков продукт, в който роговата козя трева е основната съставка. Формулата била тествана за въздействието си върху сексуалната удовлетвореност при здрави мъже доброволци и доброволци от мъжки пол, които използват Виагра .

В проучването 25 здрави мъже и 13 мъже, които използват Viagra, получили дневни дози от билкова формула с Разгонен козел за период от 45 дни. Допълнителни дози са били взимани един до два часа преди сексуална активност, за да се определи въздействието на продукта върху сексуалния интерес, сексуалната активност, както и цялостното сексуално удовлетворение.

След 45 дни двойно сляпата фаза на проучването започва с плацебо продукт и активен продукт, давани на случаен принцип на здрави мъже, които са докладвали положителен резултат в първата фаза. Всички отговори били оценявани след първите 45 дни от лечението, а впоследствие и след 60 дни. Резултатите от изследването показват, че ежедневната употреба на билковия комплекс за най-малко 45 дни е довела до повишаване на сексуалното удовлетворение при 60% от здравите мъже и при 45% от мъжете, използващи Виагра.

Действа ли роговата козя трева? Като се има предвид дългата история на употребата му, както и проучването, отбелязано по-горе, със сигурност можем да кажем – да.

Крис Килъм е ловец на лекарства, който изследва природни лекове по целия свят, от Амазония до Сибир. Той преподава етноботаника в Университета на Масачузетс Амхърст. Крис съветва билкови, козметични и фармацевтични компании и е редовен гост на радио и телевизионни програми по целия свят. Неговите основни  проучвания до голяма степен са спонсорирани  от Naturex, Авиньон, Франция.

Автор: Крис Килъм, 19 април 2011

СВЪРЗАНИ ПРОДУКТИ

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ