ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Ползите на масло от вечерна иглика Prim Oil

Вечерната иглика е лековито растение, известно още като Primrose, Aceite de Onagra, Acide Cis-linoléique и с поне още десет различни наименования, които се срещат в различни области по цял свят. Вечерната иглика се използва широко в алтернативната медицина като ефективно средство за лечение на хормонален дисбаланс, профилактика на сърдечно-съдови заболявания и облекчаване на симптомите при артрит и остеопороза. Маслото от тази ценна билка може също да се прилага за третиране на кожни проблеми като екзема, псориазис, атопичен дерматит и други кожни раздразнения. То има още много полезни свойства, свързани с облекчаване на менструални и предменструални неразположения и болки. Prim Oil съдържа натурално, студено пресовано масло от вечерна иглика, като се предлага в удобна за прием форма - като мека капсула или в течен вариант - за локално приложение.

Ползите на масло от вечерна иглика за кожата

Маслото от вечерна иглика съдържа богат комплекс от ценни биологично активни вещества. Едни от най-важните сред тях са омега 6 мастни киселини, омега 9 мастни киселини и стеаринова киселина. 

Маслото от вечерна иглика притежава редица свойства, полезни за поддържане на здрава и красива кожа. Има силно изразен хидратиращ, успокояващ и подхранващ ефект. Освен всичко това, при редовно приложение може да подобри текстурата и еластичността на кожата, отстранявайки неравности, раздразнения и сухи петна. 

Нежна и мека кожа всеки ден

Прилагането на Prim Oil масло от вечерна иглика ежедневно е основна стъпка по пътя към постигане на мека и гладка кожа. Особено през зимата, когато защитната функция на кожата е изложена на тежки изпитания под формата на изключително сурови атмосферни условия - вятър, ниски температури и висока влажност.

Облекчаване на кожни проблеми

Маслото от вечерна иглика може да помогне за облекчаване на симптомите на редица трудно лечими и много неприятни кожни проблеми, като псориазис и екзема. Високото съдържание на омега 6 мастни киселини в маслото от вечерна иглика помага за заздравяване на кожата и облекчаване на симптомите. Ако страдате от екзема, псориазис или атопичен дерматит, се препоръчва локално прилагане на комбинация от масло от вечерна иглика и кокосово масло всяка вечер. Разбира се, важно е да се консултирате с Вашия лекар, за да сте сигурни, че това съчетание няма да повлияе на лекарствата, които евентуално приемате.

Помощ за редуциране на бръчките

Гама-линоленовата киселина, която се съдържа в маслото от вечерна иглика има множество ползи за кожата, включително за изглаждане на бръчките и фините линии. Това се дължи на високото съдържание на естествени мощни антиоксиданти. Те предпазват кожата като помагат за неутрализиране на окислителното увреждане, причинено от свободните радикали.

Намаляване и успокояване на акне

Както за юношите, които изпитват кожни дефекти, така и за големи хора, използването на масло от вечерна иглика както локално, така и вътрешно, може да помогне за облекчаване на симптомите на акне. 

За да използвате локално при акне, комбинирайте една капка етерично масло от чаено дърво, една капка масло от вечерна иглика и една капка масло от пачули с една супена лъжица кокосово масло. Другите две масла имат силни антибактериални свойства и заедно с вечерната иглика могат да успокоят раздразнената от пъпки или акне кожа.

Масло от вечерна иглика за цялостна грижа в зряла възраст

Основното предимство на маслото от вечерна иглика е да укрепи и заздрави кожните слоеве в дълбочина. Поради това се препоръчва и с цел борба с появата на бръчки, благодарение на преструктуриращия и регенеративен ефект върху епидермиса.

С напредването на възрастта кожата се дехидратира и става по-податлива на увреждане. Маслото от вечерна иглика осигурява интензивна и дълбока хидратация, така че да запази тонуса и еластичността на кожата. Може да се използва както върху лицето и тялото, така и върху частите на тялото, където кожата е най-тънка и чувствителна, като клепачите или гърдите.

Ценните съставки на масло от вечерна иглика

Ключовите съставки в маслото от вечерна иглика са незаменими мастни киселини, които спомагат за укрепването на кожната бариера и намаляват загубата на влага. 

Незаменимите мастни киселини са мазнини, които човешкото тяло не може да произвежда самостоятелно и има нужда да му бъдат предоставяни от други източници. В това число под формата на нежно масло Prim Oil, без вода, консерванти, подобрители и други вредни съставки.

Линоловата киселина, която се съдържа в маслото от вечерна иглика, е омега 6 мастна киселина. Тя насърчава здравето на кожата, като подсилва кожната бариера, задържа водата в епидермиса и регулира производството на себум. Ако кожата ви страда от недостиг на незаменими мастни киселини, това може да доведе до суха, груба или люспеста кожа. 

Омега 6 мастни киселини

Линоловата киселина има противовъзпалителни свойства, насърчава задържането на влага в кожата, спомага за успокояване и предотвратяване появата на бръчки и акне. Освен всичко останало улеснява заздравяването на рани и благодарение на антиоксидантния си ефект спомага за поддържане на мекотата и еластичността на кожата. 

Стеаринова киселина

Известно е, че стеариновата киселина омекотява кожата и има почистващи свойства, които способстват премахването на мъртвите клетки и излишния себум.

Освен че действа като ефективно противовъзпалително и антиоксидантно средство и почиства кожата, този ключов компонент на маслото от вечерна иглика помага и за подобряване на консистенцията и ефикасността на естествени продукти като Prim Oil.

Как да изберете масло от вечерна иглика

Винаги търсете 100% чисто, студено пресовано, натурално масло. За по-добро качество е препоръчително да изберете масло от вечерна иглика като Prim Oil, защото:

  • Съдържа чисто масло от вечерна иглика
  • Обогатено с масло от жожоба за комплексна и обогатяваща грижа
  • Обогатено с натурален витамин Е (токоферол) - важен антиоксидант
  • С удобна пипетка за прецизно дозиране и приложение на продукта
  • Дълбоко хидратиращо и успокояващо действие само и единствено благодарение на натуралните си съставки
  • Без ГМО, парабени, оцветители, консерванти и други

Използвани ресурси

  1. Muggli R. Systemic evening primrose oil improves the biophysical skin parameters of healthy adults. Int J Cosmet Sci. 2005 Aug;27(4):243-9. doi: 10.1111/j.1467-2494.2005.00274.x. PMID: 18492193.
  2. Yoon S, Lee J, Lee S. The therapeutic effect of evening primrose oil in atopic dermatitis patients with dry scaly skin lesions is associated with the normalization of serum gamma-interferon levels. Skin Pharmacol Appl Skin Physiol. 2002 Jan-Feb;15(1):20-5. doi: 10.1159/000049385. PMID: 11803254.
  3. Gehring W, Bopp R, Rippke F, Gloor M. Effect of topically applied evening primrose oil on epidermal barrier function in atopic dermatitis as a function of vehicle. Arzneimittelforschung. 1999 Jul;49(7):635-42. doi: 10.1055/s-0031-1300475. PMID: 10442214.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ