ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Ползите от пчелния прашец – готови за зимата

Пчелният прашец е един от най-специалните натурални продукти, достъпни за хората. Получава се като остатъчно вещество при направата на мед от пчелите и съдържа цветен полен, нектар, ензими, мед, восък и пчелни секрети.

Богатият хранителен профил на пчелния прашец го поставят в категорията супер храни и му придава статут на натурален лек за множество здравословни състояния. В него има над 250 активни вещества – аминокиселини, витамини, мазнини и много други. Редовната консумация на пчелен прашец драстично подобрява здравето. Събрахме за вас всички установени и добре документирани ползи от приема на пчелен прашец

Дарява на тялото широка гама от ценни хранителни вещества

Пчелният прашец се смята за идеалната храна, защото съдържа всички нутриенти (микро и макро), необходими на организма, за да функционира оптимално. Една препоръчителна дневна доза пчелен прашец съдържа: • 40% въглехидрати; • 35% протеини; • 4-10% вода; • 5% мазнини; • 5-15% витамини, минерали, антиоксиданти и аминокиселини. Разбира се, съставът пряко зависи от растенията и сезона. Аминокиселинният профил на прашец, събиран през пролетта е по-различен от този, който пчелите са събирали през лятото. Иглолистните придават на прашеца значително по-малко протеини, докато сладките плодови растения (цветове от фурми, например) обогатяват прашеца с повече въглехидрати.

Предпазва от оксидативен стрес и хронични заболявания

Пчелният прашец е изключително богат на антиоксиданти, за които често говорим в блога ни. Антиоксидантите са много важни за цялостното добро здраве. Тяхната функция е да се свързват със свободните радикали и да ги „обезвреждат“ и извеждат от тялото. Последните са остатъчни метаболитни продукти, които се получават при естествената работа на организма. Проблемът с тях е, че имат твърде много електрони и това ги прави изключително реактивни. Свободните радикали се движат из тялото и търсят други молекули, върху които да „разтоварят“ електроните си. Така се създават верижни реакции и се повишават нивата на оксидативен стрес. Високите нива на антиоксиданти редуцират свободните радикали и така предпазват организма от вътрешни възпаления, нисък имунитет и хронични заболявания.

Регулира нивата на лошия холестерол и предпазва сърцето

Редовният прием на пчелен прашец регулира нивата на LDL холестерола, познат още като „лош“ холестерол. В прашеца се съдържат големи количества от веществото лецитин, което подпомага разграждането на кръвните липиди. По този начин се регулират нивата на липопротеините с ниска плътност, чието натрупване се счита за „лош“ холестерол. В резултат, дейността на сърдечно-съдовата система е значително улеснена.

Подпомага чернодробната функция

Черният дроб е съществен орган, който се грижи за изхвърлянето на токсините от тялото. Високите нива на свободни радикали затрудняват дейността на този орган, а някои токсични вещества, които се наслагват в тялото могат да доведат до чернодробни заболявания. Множество изследвания демонстрират, че редовният прием на пчелен прашец защитава черният дроб от широк набор токсини – въглероден тетрахлорид, малондиалдехид и други.

Има противовъзпалително действие

Възпалителните процеси са в основата на множесто здравословни състояния – от леки настинки, през хронични диагнози до сериозни автоимунни заболявания. Приемът на пчелен прашец доказано намалява възпаленията. По ефективност експертите го сравняват с някои нестероидни противовъзпалителни медикаменти. Тези качества пчелният прашец дължи на някои специфични съединения, които попадат в състава му, като антиоксидантът кверцетин. Доказано е, че пчелният прашец не просто успокоява възпаленията, но и регулира производството на възпалителни хормони, като тумор некроза фактор (TNS).

Повишава имунитета

За никого не е тайна, че пчелният прашец е един от най-добрите натурални лекове за висок имунитет. Изследванията показват, че приемът му може да възпрепятства отключването на някои специфични алергии и да регулира цялостния имунологичен отговор. Пчелният прашец има и изявени антибактериални качества и при лабораторни тестове успешно унищожава вредни микроорганизми като Ешерихия коли, Салмонела и различни стафилококи.

Подпомага зарастването на рани

Продуктите за локална употреба с пчелен прашец са изключително ценни при лечението на зарастващи рани, изгаряния, ухапвания от насекоми, ожулвания и други кожни наранявания. Антимикробните и противовъзпалителни качества на прашеца го правят идеалното допълнение към всеки натурален крем. Тестовете демонстрират, че пчелният прашец е еднакво ефективен при третирането на изгаряния, като сребърния сулфадиазин. Последният се смята за златния стандарт при лечението на кожни изгаряния. За разлика от него, пчелният прашец демонстрира много по-малко странични ефекти. Антимикробните качества на прашеца са изключително важни за бързото заздравяване на кожата. Излагането на вредни микроорганизми от околната среда може драстично да забави процеса на зарастване и дори да доведе до усложнения.

Успокоява симптоматиката при менопауза

Дамите в менопауза, които приемат пчелен прашец се радват на много по-малко горещи вълни, изпотяване и промени в настроението. При редовен прием в рамките на 8 седмици между 65% до 71% от жените в различни изследвания споделят, че има подобрения на симптомите. Флавоноидите в пчелния прашец не просто регулират климакса, но и редуцират риска от появата на рак на гърдата.

Удължава продължителността на живота, като подпомага естествените функции на тялото

Може би знаете, че всички продукти, които се произвеждат от пчелите никога не се развалят. Това се дължи на високото им антиоксидантно съдържание. Но това не е всичко. Пчелният прашец е богат на редица витамини и минерали, сред които витамин С. Това вещество подпомага абсорбцията на редица микронутриенти и увеличава синтеза на важни вещества, като колагена. Комбинацията от всички полезни съединения в пчелния прашец му придават много специфично качество – той удължава продължителността на живота и гарантира добро здраве за максимално дълго време.

Лесно се метаболизира и не предизвиква негативни реакции

Пчелният прашец е една от малкото храни, които са подходящи за всички. Той не предизвиква негативни реакции и няма неприятни странични ефекти. Усовява се лесно от тялото и има висока бионаличност. Това се дължи на натуралния му произход и богатия му хранителен състав. За да се насладите на всички ползи от пчелния прашец, просто добавете 1 с.л. към купичка кисело мляко. Оставете гранулите да се разградят и консумирайте. Не консумирате млечни продукти или винаги забравяте да добавите пчелен прашец към закуската си? Решението е капуслите Комбуча и пчелен прашец. Изключително лесни са за прием, усвояват се бързо и съдържат само натурални съставки. Освен всички полезни вещества от пчелния прашец, тази добавка дарява на тялото ви богат набор от пробиотици, които подпомагат храносмилането. Наслаждавайте се на крепко здраве цяла зима с Комбуча и пчелен прашец капсули. Можете да ги поръчате от онлайн магазина ни тук.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ