ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Повече подвижност и по-малко болка в ставите с пилешки колаген тип 2 Chondractiv

В преследването на оптимално здраве, един ключов елемент, който често се пренебрегва, е колагенът - протеин от съществено значение за поддържане на здравината и целостта на ставите, сухожилията и кожата.

Колагенът може да бъде получен от различни източници като риба, говеждо и свинско месо, а в последно време като най-ефективен се разглежда пилешкият колаген тип 2. Днес ще ви представим неговите ползи и уникални свойства за здравето на костната система и кожата.

Какво представлява колагенът?

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, който служи като структурен градивен елемент за съединителните тъкани, като кости, мускули, стави, сухожилия и кожа. 

Колагенът се синтезира естествено в човешкото тяло, но с напредването на възрастта естественото му производство намалява, което води до различни проблеми, свързани с болки в ставите, скованост, ограничена подвижност, както повяхване на кожата и образуване на бръчки.

Като протеин, колагенът се извлича основно от животински продукти, като в най-големи количества се намира в костите на животните и рибешките люспи. Пилешкият колаген спада към групата на колаген тип 2 и  се извлича от костите на домашните птици. 

Молекулите му действат, като кара тялото да произвежда вещества, които се борят с възпалението и болката в ставите. Пилешкият колаген съдържа също и хондроитин и глюкозамин - две съединения, които спомагат за възстановяването на хрущяла. Тези две вещества са популярни още със свойствата си да облекчават артрит, възпаления и болката в ставите.

Какви са разликите между колаген тип 1 и колаген тип 2?

Колаген тип 1 се намира в съединителните тъкани като кожа, кости и сухожилия, а колаген тип 2 присъства предимно в хрущяла, където работата му е да запазва целостта и гъвкавостта на съединителната тъкан, с цел поддържане оптималните функции и мобилността на ставите. 

Докато колаген тип 1 се използва предимно в медицината и козметиката при процедури за подмладяване на кожата, колаген тип 2 по-често се приема под формата на хранителна добавка за поддържане здравето на ставите и управление на състояния като остеоартрит. 

Предимствата на пилешки колаген тип 2 за ставите

Облекчаване симптомите на артрит

Артритът е едно от най-разпространените дегенеративни ставни заболявания с повече от 50 милиона възрастни, които страдат от него. Съществуват десетки видове артрит, но в общи линии заболяването се изразява в подуване, болка, скованост и намален обхват на движение.

Два от най-често срещаните видове артрит са остеоартрит и ревматоиден артрит. Колагенът е ключово вещество за управление на заболяването и може както да облекчи симптомите му, така и да предотврати развитието му.

Пилешкият колаген е особено подходящ при артрит благодарение на съдържанието си на хондроитин сулфат и глюкозамин сулфат - вещества, които се грижат за здравето на ставите. 

Подобряване функциите на храносмилателната система

Пилешкият колаген помага за поддържането на здрава чревна лигавица - аминокиселините в колагена изграждат тъканта, която покрива дебелото черво и целия стомашно-чревен тракт.

Оптималните количества колаген в организма стимулират правилните функции на храносмилателната система и предотвратяват състояния като синдрома на пропускливите черва, който е основна причина за хранителни алергии, понижена енергия, болки в ставите, проблеми с щитовидната жлеза и бавен метаболизъм.

Укрепване на имунната система

Чували ли сте изразът, че пилешката супа е най-доброто лекарство за имунитет? Макар и да звучи по-скоро като приказка, разказвана от нашите баби, пилешкият колаген може да помогне за укрепване на червата, чиито правилни функции са тясно свързани с имунната система. 

Ето защо пилешката супа може наистина да ви накара да се почувствате по-добре, особено когато се борите с настинка, сезоне грип или хроничен здравен проблем, свързан с имунната система.

Чрез включването на пилешки колаген в диетата ви можете да подсилите по естествен начин имунитета си и да помогнете на имунната си система по-лесно и ефективно да се справя с недоброжелателите си. 

Подобрени физически способности

Изследвания сочат, че редовният прием на колаген като хранителна добавка значително подобрява комфорта на ставите и предпазва атлетите от сериозни травми по време на спорт.

Това се дължи основно на съдържанието на хондроитин и хиалуронова киселина в пилешкия колаген тип 2. Това са две вещества, за които е известно, че спомагат за поддържане здравето на ставите.

Хондроитинът спомага да се поддържа хрущялът здрав, като абсорбира течностите в съединителната тъкан. Той също така осигурява градивните елементи, необходими на тялото за произвеждане на нова хрущялна тъкан, а освен това блокира работата на ензимите, които разграждат хрущяла.

Хиалуроновата киселина е вещество, което се открива естествено открита в ставната течност, и има свойството да смазва ставите.

Подобряване вида на кожата

Колагенът спомага за образуването на еластин и други съединения в кожата, отговорни за поддържането на младежкият вид и гладката текстура на кожата. Колкото повече колаген имате в тялото си, толкова по-малка е вероятността да имате бръчки, които са най-видимите признаци на стареене на кожата.

Това е и причината в грижата за кожата колагенът да е една от най-масово използваните съставки за подмладяване и регенериране на кожата. В козметиката обаче молекулите на колагена са твърде големи, за да може кожата ви да ги абсорбира достатъчно ефективно и да получите желание ефект. 

Ето защо за да се възползвате максимално от ползите на колагена за кожата, е препоръчително да потърсите подходящата хранителна добавка за перорално приложение.

Пилешки колаген тип 2 Chondractiv за повече подвижност и по-малко болка в ставите

След като вече се запознахте с редицата ползи на пилешкия колаген, вероятно вече се оглеждате за подходящата хранителна добавка за себе си.

Пилешки колаген Тип 2 Chondractiv на Lifestore е изцяло натурален продукт, произведен във Франция, съдържащ нискомолекулен пилешки колаген, хондроитин сулфат и хиалуронова киселина - трите най-важни съставки с доказано влияние върху здравето на ставите. 

Редовният прием на продукта помага за подобряване подвижността на ставите, намаляване на болките при ставни заболявания и превенция на дегенеративните процеси в ставите. Това позволява употребата му както от хора, страдащи от проблеми със ставите, така и от тези, които искат да предотвратят бъдещи здравословни нарушения.

Продуктът съдържа хидролизиран колаген тип 2. Хидролизирането е процес, при който големи молекули колаген се разбиват на по-малки, наречени колагенови пептиди, с цел по-лесно и ефективно усвояване от организма.

Остаряването на организма е процес, който не може да бъде спрян, но може да бъде забавен и с подходящите продукти да запазите своята жизненост и здраве на опорно-двигателната си система максимално дълго време. Пилешкият колаген от тип 2 е изцяло натурален продукт, който ще подобри здравето на вашите стави независимо от възрастта и състоянието, в което се намирате.

Използвани източници:

Chen NF, Lin YY, Yao ZK, Tseng CC, Liu YW, Hung YP, Jean YH, Wen ZH. Oral Administration of Protease-Soluble Chicken Type II Collagen Ameliorates Anterior Cruciate Ligament Transection-Induced Osteoarthritis in Rats. Nutrients. 2023 Aug 16;15(16):3589. doi: 10.3390/nu15163589. PMID: 37630779; PMCID: PMC10459594.

Gencoglu H, Orhan C, Sahin E, Sahin K. Undenatured Type II Collagen (UC-II) in Joint Health and Disease: A Review on the Current Knowledge of Companion Animals. Animals (Basel). 2020 Apr 17;10(4):697. doi: 10.3390/ani10040697. PMID: 32316397; PMCID: PMC7222752.

Bakilan F, Armagan O, Ozgen M, Tascioglu F, Bolluk O, Alatas O. Effects of Native Type II Collagen Treatment on Knee Osteoarthritis: A Randomized Controlled Trial. Eurasian J Med. 2016 Jun;48(2):95-101. doi: 10.5152/eurasianjmed.2015.15030. PMID: 27551171; PMCID: PMC4970562.

Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ