ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Предимствата на хомеопатията и представяне на хомеопатични продукти Sanum Kehlbeck

Хомеопатията може да бъде дефинирана като “медицинска система, която е използвана по целия свят и базирана на принципа “подобното с подобно се лекува“, което е и един от основните принципи на хомеопатията. Пациенти, които проявяват симптоми на заболяване, се лекуват с прилагане на минимални дози вещества за стимулиране на естествения лечебен процес на индивида с цел възстановяване и поддържане на здравето. Макар да има много хора, които не са убедени в свойствата на хомеопатичните продукти, все повече хора пък откриват хомеопатията като решение на проблем, който досега не са успели да премахнат с други средства. 

Хомеопатичните лекарства се произвеждат от различни източници, като растения, животни и минерали. Те са приготвени в съответствие с указанията, изложени в международните фармакопеи. Хомеопатичните лекарства също така се считат за безопасни и не предизвикват сериозни нежелани реакции, освен в случаи на алергия към някоя от съставките. 

Този вид алтернативна медицина може успешно да се съчетае със средствата на  традиционната медицина с цел стимулиране на лечебна реакция и укрепване способността на тялото да се самолекува. Най-добре е това да се случва под контрола на хомеопат, който да разгледа всички симптоми (физически, умствени или емоционални) и да идентифицира хомеопатично средство, което е в състояние да донесе благоприятен ефект. 

Днес ще ви разкажем повече за Sanum Kehlbeck - немска компания производител на хомеопатични продукти и техните области на приложение.

Кратка история на производителя “Sanum Kehlbeck”

Sanum Kehlbeck е близо 50-годишен семеен бизнес с дълбоки традиции и акцент върху уникалната натуропатична форма на терапия.

Фармацевтичната компания SANUM Kehlbeck е основана през 1975 г. от Хайнрих Келбек от двете съществуващи компании SANUM и IBICA. Доказано действащите препарати като Mucor racemosus, сега MUCOKEHL®, създадени от професор Ендерлайн десетилетия по-рано, са запазени в асортимента. 

През следващите години SANUM Kehlbeck разработва множество собствени серии продукти. Днес повече от 50 изходни материали се преработват в повече от 220 готови лекарства в най-модерните биотехнически заводи и лаборатории и се продават по целия свят, включителни от нас - Herbamedica. 

Производството се извършва изключително в централата на компанията в Хоя, Долна Саксония. SANUM Kehlbeck има микробни щамове, които са били изпробвани и тествани от десетилетия, като интересен факт е, че компанията все още е единственият притежател на официални регистрации в Германия за много от получените лекарствени продукти.

Качеството на производството и по-нататъшната преработка играе централна роля в политиките на компанията. Спазват се стрикто установените правила на GMP - производствената практика, която отговаря на най-високите стандарти. Постоянният строг вътрешен контрол на качеството и редовните външни проверки гарантират перфектната безопасност на продуктите. Натуропатичните продукти Sanum Kehlbeck са достъпни в множество дозирани форми като таблетки, капсули, капки, мехлеми и супозитории. Използват се успешно от множество медицински специалисти за биологична холистична терапия, като голяма част от печалбата се реинвестира в изследване на нови холистични хомеопатични терапии. 

Хомеопатични продукти Sanum Kehlbeck

Само живеейки в хармония с природата можем да се радваме на добро здраве, енергия и радост от живота. Нарушаването на този баланс се отразява на нашето благополучие и насърчава развитието на заболявания.

Природната медицина използва силите и системите на природата за поддържане и възстановяване на здравето. Това е основата на народната и природната медицина, която в своето разбиране разглежда нещата цялостно, т.е. холистично, а човека като единство на тяло, ум и душа. Така важни натуропатични учения, като традиционната китайска медицина, аюрведичната медицина и традиционната западна медицина, се развиха в хода на човечеството от това отношение.

Тези терапевтични методи, основани главно на опит, успяха да се развият в продължение на векове. Всички те са водени от убеждението, че на земята и във Вселената всичко е свързано помежду си. Това убеждение е и в основата на философията на продуктите на Sanum Kehlbeck.

SANUM терапията е уникална терапевтична концепция с лекарства, които се произвеждат от специфични бактерии (Bacto препарати) и гъбички (Myco препарати) по традиционна и патентована процедура. В зависимост от заболяването те могат да се използват като единични средства или в комбинация с други SANUM препарати от растителни и органни екстракти, физиологични карбоксилни киселини, както и от минерални и микроелементи в терапията. Препаратите SANUKEHL®, които също се произвеждат от бактерии или гъбички по специфичен процес, представляват специална група лекарства и разширяват обхвата на приложение на цялата гама от лекарства особено за хронични заболявания.

Основното предназначение на SANUM терапията е внимателно и ефективно да подпомогне естествените регулаторни процеси на тялото, допринасяйки за здравословен микробен баланс и живот. Цялата философия зад принципите на терапията SANUM е описана на официалния сайт на производителя тук: THE PRINCIPLES OF THE SANUM THERAPY.

Целта на холистичната терапия е да върне общността от микроорганизми обратно в симбиоза и да окаже регулиращ ефект върху околната среда.

На следващо място ще ви представим някои от продуктите на Sanum Kehlbeck, които може да закупите от нашия онлайн магазин за естествена подкрепа на здравето в посока на имунитет, стомашно-чревни нарушения, вирусни инфекции, възпаление на горните дихателни пътища и други проблеми. 

Notakehl D5 - 10 мл.

Notakehl® е произведен от плесенни гъбички Penicilium chrysogenum и е предназначен за употреба при заболявания, причинени от бактериална инфекция. Notakehl® намира приложение в борбата със:

 • заболявания на горните и долни дихателни пътища, като ангина, ларингит, възпаление на средното ухо, синузит, астматичен бронхит, бронхит
 • заболявания на пикочо-половата система - цистит, простатит, ендометриоза
 • заболявания на периферната нервна система и опорно- двигателната система - неврит, невралгия, синдром на шийните и лумбални прешлени
 • кожно акне и други.

Utilin® D6 капки

Utilin® е хомеопатично средство, предназначено за подкрепа функцията на имунната система. Може да се приема при хронични заболявания от различен произход, осигурявайки непатогенните бактерии Bacillus subtilis с изразено имуностимулиращо действие. Напълно натурален продукт с имуностимулиращо действие, който може да се прилага и при по-остри и хронични възпалителни заболявания, нарушаващи функциите на чревния тракт, жлъчката и черния дроб, ендокринни нарушения.

Грифокел D5 / Grifokehl D5 капки

Грифокел D5 също е хомеопатичен лекарствен продукт в течна форма, предназначен за укрепване и засилване на имунитета. Произвежда се от уникалната витална гъба Майтаке (Grigola frondosa) или “танцуващата гъба”, за която има данни, че действа стимулиращо върху имунната система и има силни антиоксидантни, антигъбични и антибактериални свойства.

Епискорит / EPISCORIT - капки 30 мл

EPISCORIT® е хомеопатично лекарство под формата на капки, което подобрява имунната защита и насърчава естествените защитни сили на организма. Може да е особено полезен при дихателни проблеми и проблеми с уринарния тракт.  Капките съдържат алкохолен извлек от Echinacea purpurea или пурпурна ехинацея, която насърчава пролиферацията на бели кръвни телца и така допринася за имунната защита.

Квентакел Д5 капки / Quentakehl D5 Drops

Quentakehl е хомеопатичен продукт, предназначен за лечението на вирусни заболявания. Съдържа 5Х хомеопатично разреждане на Penicillium glabrum (стерилен лиофилизат) и пречистена вода. Препоръчва се при:

 • Вирусни инфекции, в това число ларингити, бронхити, синузити, фарингити, инфлуенца;
 • Всички заболявания причинени от смесени инфекции, в т.ч. Херпес зостер, варицела; 
 • Мигрена и други.

Окубасан 2х капки / Okoubasan 2x Drops 30 ml

Okoubasan 2x Drops е хомеопатичен течен продукт, който се препоръчва при проблеми с храносмилането и по-конкретно - при диария. Може да се прилага при остра диария, особено след хранително натравяне, инфекции на стомашно-чревния тракт, хранителни непоносимости; профилактично в случаите на промяна на храненето и климата; по време на регулационна терапия за елиминиране на метаболитни отпадъци. В 10 мл. течност има 2x хомеопатично разреждане на Okoubaka aubrevillei, както и пречистена вода и етанол 62%. 

Реливора комплекс капки / Relivora Complex drops

Relivora Complex е хомеопатичен продукт, съставен от три активни съставки с оптимален синергичен ефект. Това са екстракт от Drosera (росянка), екстракт от Echinacea (ехинацея) и екстракт от Juglans regia (зелен орех). Тази комбинация е благоприятна за стимулиране на имунната система и при треска, възпалителни процеси на респираторният тракт, бронхит и други. 

*Преди да решите да приемате хомеопатични продукти, направете консултация със специалист и проверете указанията за прием, тъй като някои продукти не се препоръчват при чувствителност към някоя от съставките или при следните състояния:

 • Автоимунни заболявания 
 • Възпалителни заболявания на съединителната тъкани
 • Туберкулоза 
 • Левкоза 
 • Множествена склероза 
 • СПИН
 • Хронични вирусни заболявания

Използвани източници

 1. Cucherat M, Haugh MC, Gooch M, Boissel JP. Evidence of clinical efficacy of homeopathy. A meta-analysis of clinical trials. HMRAG. Homeopathic Medicines Research Advisory Group. Eur J Clin Pharmacol. 2000 Apr;56(1):27-33. doi: 10.1007/s002280050716. PMID: 10853874.
 2. Block KI, Mead MN. Immune system effects of echinacea, ginseng, and astragalus: a review. Integr Cancer Ther. 2003 Sep;2(3):247-67. doi: 10.1177/1534735403256419. PMID: 15035888.
 3. Prousky JE. Repositioning Individualized Homeopathy as a Psychotherapeutic Technique With Resolvable Ethical Dilemmas. J Evid Based Integr Med. 2018;23:2515690X18794379. doi:10.1177/2515690X18794379 


Свързани продукти

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ