ЗА ИНФОРМАЦИЯ И БЪРЗИ ПОРЪЧКИ, МОЛЯ ОБАДЕТЕ СЕ НА 0884 64 43 46

Pro Hepa - нова формула с билкови екстракти за защита на вашия черен дроб

Вашият черен дроб е един от най-важните органи в тялото. Той ви помага да усвоявате храната, да я превръщате в енергия и да съхранявате тази енергия за бъдеща употреба. Той също играе важна роля при филтриране на токсични вещества в кръвта и е най-голямата паренхиматозна жлеза в тялото.

Когато черният дроб не функционира правилно поради чернодробно заболяване или прекаляване с вещества като алкохол и цигари,  това може сериозно да повлияе на общото здраве на организма. Той, заедно с белите дробове, е най-големият чистач и филтър за тялото. Затова е добре да знаете как да се грижите за тяхното здраве и добро състояние.

Как и защо се уврежда черният дроб

Чернодробните заболявания може да бъдат наследствени (генетично) или причинени от различни фактори, които увреждат черния дроб, като вируси и употреба на алкохол. Но затлъстяването е един от най-сериозните фактори за увреждане на черния дроб.

С течение на времето увреждането на черния дроб води до образуване на белези (цироза), а след това е възможно състоянието да се усложни до чернодробна недостатъчност. Само част от състоянията, които могат да доведат до увреждане на черния дроб са:

За мастните чернодробни клетки

Преобладаващата теория е, че състоянието се обособява поради инсулинова резистентност, която от своя страна често е следствие от затлъстяване и излишна мастна тъкан в областта на корема. Когато хората са резистентни към инсулин, техните мускулни, мастни и чернодробни клетки не реагират нормално на инсулин, така че нивата на хормона и кръвната захар се натрупват в кръвта. В резултат на това се увеличава рискът от развитие на диабет и сърдечни заболявания.

Но инсулиновата резистентност е сложно метаболитно състояние, което включва и увеличаване на количеството на свободните мастни киселини, циркулиращи в кръвта.

Омазняването на черния дроб възниква, когато някои от тези мастни молекули се натрупват в чернодробните клетки. Присъствието на тези клетки може да доведе до възпаление на черния дроб и увреждане на чернодробната тъкан. След като това се случи, ако излишният алкохол не е включен, състоянието се нарича безалкохолен стеатохепатит (стеато - за мазнини и - хепатит, защото черният дроб е възпален).

За щастие, това тромаво име се свежда до по-удобен акроним, NASH. Оценките варират доста малко, но изглежда, че 5% до 10% от хората с мастно заболяване на черния дроб продължават да развиват NASH.

Неприятното в случая е, че обикновено няма симптоми за проблеми с черния дроб, дори ако вече е налице NASH. Понякога може да се усети общо изтощение или някаква чувствителност в горната дясна част на корема, но те може да са признак за друг здравословен проблем.

Най-често подобни заболявания се откриват индиректно чрез лабораторно изследване на чернодробни ензими при рутинни кръвни изследвания.

Как да предпазите черния си дроб от увреждане

За да се погрижите за здравето на своя черен дроб, има някои неща, които можете да направите още днес.

Стойте далеч от токсините

Токсините могат да увредят чернодробните клетки. За да предпазите черния си дроб,  ограничете директния контакт с токсините от почистващи и аерозолни продукти, инсектициди, химикали и добавки. Когато използвате аерозоли, уверете се, че стаята е проветрена и носете маска. Тютюнопушенето също може да допринесе значително за чернодробни и белодробни проблеми, така че за свое добро е препоръчително да стоите далеч и от тях.

Не прекалявайте с алкохола

Алкохолните напитки могат да създадат много здравословни проблеми. Те могат да увредят или унищожат чернодробните клетки и да разрушат вашия черен дроб. Ето защо е добре да внимавате с консумацията на алкохол и да приемате само умерени количества от него. Качеството му също е много важно. Не правете компромис с това.

Физическа активност всеки ден

Редовните тренировки ще ви помогнат да изгорите триглицеридите, което от своя страна ще намали затлъстяването на черния дроб и не само. Висцеларните мазнини са едни от най-трудните за премахване, а те са доста упорити и имат основна роля за повишено телесно тегло.

Поддържайте теглото си оптимално за здрав черен дроб

Наднорменото тегло е една от първите причини за проблеми с черния дроб. Затлъстелият черен дроб е една от най-бързо развиващите се форми на чернодробно заболяване. Загубата на тегло играе важна роля в намаляването на чернодробните мазнини и поддържането на здрав черен дроб.

Хранете се здравословно

Избягвайте висококалорични ястия, наситени мазнини, рафинирани въглехидрати (като бял хляб, бял ориз и обикновени макаронени изделия) и захари. Яжте храни богати на фибри като пресни плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, ориз и зърнени храни.

Също така яжте месо (но ограничете количеството червено месо), млечни продукти (нискомаслено мляко и малки количества сирене) и мазнини („добри“ мазнини, които са мононенаситени и полиненаситени като растителни масла, ядки, семена и риба). Хидратацията е от съществено значение, така че заложете на много вода и детокс чайове.

Pro Hepa – билкови екстракти за здрав черен дроб

За да бъде здрав и да работи добре, вашият черен дроб има нужда от много витамини и минерали. Със своята специално създадена формула, Pro Hepa се грижи за здрав черен дроб при състояния като:

  • Нарушено храносмилане;
  • Отравяне с храни или медикаменти;
  • Възпаления, увредили черния дроб;
  • Недостатъчни чернодробни ензими.

Pro Hepa благоприятства нормалната функция на черния дроб, благодарение на билковите екстракти с доказано действие:

Бял трън

Билка, съдържаща в себе си една от най-ценните съставки в защита на черния дроб – Силимарин. Той доказано предпазва черния дроб  и неговите жизненоважни функции от увреждане. Силимаринът е известен и като антиоксидант. С помощта на неговите противовъзпалителни свойства, той се грижи за възстановяването на черния дроб и предпазването му от инфекции.

Екстракт от Болдо

Екстрактът от болдо помага за доброто храносмилане и осигурява защита на вашия черен дроб. Благодарение на него Pro Hepa подпомага пречистващото действие за здрав и добре функциониращ черен дроб.

Куркумин

Съставка, която подобрява нивата на инсулин и холестерол. Куркуминът има противовъзпалително действие и благодарение на него Pro Hepa предпазва черния дроб от увреждане.

Корен от глухарче

Богат на множество витамини и минерали, сред които А, С, D и В комплекс, коренът от глухарче ще подобри значително работата на вашия черен дроб, като благоприятства производството на жлъчка и стимулира отделянето на ензими.

Благодарение на комбинацията от всички тези съставки, Pro Hepa е ваш ценен помощник в грижата за здрав черен дроб. Без значение дали страдате от проблеми с него или просто искате да го поддържате здрав, Pro Hepa е чудесно решение на билкова основа, което ще ви помогне да постигнете своята цел – здрав черен дроб, а от там и здрав организъм.

Свързани продукти

25.00 лв

ТЪРСИ В БЛОГА

КАТЕГОРИИ